Po Shqiperia sa here e ndihmon?
I Modho, ketu nuk po flasim per seksologji, por per per ekonomi. Hane dat e hane Bagdat, i kan pas thone te vjetrit.
po po Pjer, e ha edhe dati, edhe Bagadati e ha. Qe te dy e hane! Nuk shpeton asnjoni pa e honger!
I Modho, nuk thuhet, Hanë (Hajnë) ,por ; Hane , eshte fjale e vjeter etruske.
Shprehja; Hane dat e hane Bagdat, do t’thote, qe ; per tjeter flitet e per tjeter po kupton ti.
Hane Shan, hane Bagdat Pjer, jo hane dat.
Pjer, midis “tjeter flitet” (ekonomise) dhe “tjetres qe kuptoj une” (seksi) ka lidhje, pra nuk ka “tjetra”, “tjetrat” jane e njejta gje.
Shif çer m’nodhi sot. Shefi im, nje cope budall si gjithe shefat, po edhe klysh kurve si gjithe shefat, me pyeti:
-Çfar qu ti tragjedi atehere? (mbasi qe per tu justifiku per nje gabim timin, thashe: “ho me se nuk eshte ndonje tragjedi!”)
Un nuk fola, se e di qe ne keto raste pergjigjet i Modhi , e pritsha ndonje pergjigje skandaloze, psh: “Tragjedi eshte te mos japi shefi rrogen ne fund t’mujit!”. Por i Modhi
kesaj here ja pati ndryshe:
-Ta dish qe je i modh, e te mos kesh spektator perveç vetes!
Aplausi. T’gjith pane nga mu, e shefi me tha:
-Ç’ke qe perplas duret?
Nuk bej fare pushime ne Shqiperi.
ja kaq ishte,mbaroi dhe përmbytja! pritet të bjerë ndonjë tërmet që të shftyjnë përsëri dufin e tyrë qytetarët e ‘botës’! një gjë nukn kuptoj! përse diskutojnë për shqipërinë dhe shqiptarët,në gjuhën shqipe,njerëz që e urrejnë shqipërinë dhe shqiptarët? nga burojnë gjithë këto komplekse? nuk besoj se vetëm ndrydhja e libidos e ka fajin,
Me i fjal, paskeni rreshqit te gjith aty i Modho ohoo ç’u 10-va tu qesh
Pse Ingeborg, ç’te ka ndodhur.
INGEBORG , nuk me ktheve pergjigje, pse.
Nuk te kthej pergjigje se pyetja eshte kot dhe eshte private.
sikur ta dija qe do e kishe nje siklet/problem , biri im, por megjithate provo te shkosh ne qytete e plazhe qe nuk i ke pare, qe nuk ke qene noi here.