Rrëfimi rrëqethës i Lekë Frrokut: Vuaj makthet e kohës së burgut, takimi pas 30 vitesh me policin mizor

Ca te them? Nuk jam kunder si duhet kuptuar vuajtja por debati nuk eshte ky po nejse c’ rendesi ka. Une e kisha me ate qe thote qe nuk iu duhen askujt keto shkrime te merzitshme. Ti hyn me mejtimet e tua, hyn edhe ndonje tjeter mbase e behet lemsh.

Lemshi eshte i bere, dhe nderhyrja ime eshte per te zgjidh lemshin, jo per ta shtuar. Ne kete rast, si ne çdo tjeter, mejtimet e njerzve reduktohen ne dy fela, pro e kunder ketyre llojeve te shkrimit. Dmth te qenurit pro ose kunder, pavarsisht nga deshira e mire ose keqdashja e diskutanteve, nuk zgjidh lemshin, perkundrazi e shton ate. Edhe ti me mejtimet e tua pro shkrimit e ke shtuar ate, sepse i ke dhene te haje dialektikes demokratike te feleve te kunderta.
Ndersa une nuk jap mejtime, por theksoj ne komentin e mesiperm se ne kete rast vlejne çfare ndjejme personalisht, jo çfare mejtojme duke u kacavjerre si majmun me intelektualizma ne xhunglat e metafizikes.
Ke me lart mejtimet e mia lidhur me çeshtjen, ku jam munduar te sqaroj se situata demokratike me dy fele eshte absurde dhe eshte e pamundur te sqarohet me mejtime subjektive. Pra nevojiten kritere objektive vlersimi, psh akoma nuk eshte i qarte raporti ose vlersimi midis holokaustit dhe holokomunizmit, futja pordhes gjithe profesoret e Oksfordit dhe Harvardit me mejtime personale.

Duket sikur kam dhene dy mejtime te kunderta ne komentet e mia, ne fillim insistoj per konceptet dhe me pas per ndjeshmerine, por ne fakt nuk eshte keshtu, komentet jane te lidhura bashke, fatkeqsisht temat nuk ezaurohen me komentime, por me shkrime.

Po deshe mund te tregoj me nje koment tjeter se si lidhen bashke, por te pakten jep shenje qe me ke ndjekur ne menyren e perdorur per ta dhi ty dhe komenteve te tua, sigurisht per t’ja dhi edhe kundeshtareve te tu, sepse i Modhi :smiley: ja dhi te gjitheve, pranej osht i moth.

Opinionet e kunderta te dy paleve (ose ferkimet e dy feleve) ne debat i degjojne vetem komshijte. :smiley:

Nuk me kujtohet ne cilen minute eshte kur nje nga persekutuesit thote dicka “po c’i duhet Barbarës tani te hape keto muhabete”. Njelloj si tirondoni, korriksja e te tjere.

Djema (TM disidenti #1), nuk ka patur vuatje. Degjoni dhe besoni te persekutuarin Edmond Caja

Kundershtareve te mi? Nuk e shoh boten si kamp lufte por po deshe mund te besh ndonej shkrim pse jo, por nese nisesh vetem me kete paradigme (pra te dy feleve) je i lexueshem por i limituar.

Te pakten per emancipim vetjak ta degjojne ate tjetren, per te mesuar nje ane tjeter te historise. Niet.

Emancipim vetjak thote. :joy: Ti thua te emancipohen kundra cfare kane bere vete, ose baballaret e tyre?

Ankesen per limitim ne dy fele, kaloja Marlonit dhe ke qendron nen te, sepse mbifelorizmi i te Modhit :smiley: eshte hapsira absolutisht pa asnje limit - i Modhi :smiley:

(shkrimin do ta bej, mos u bej merak, kesmet)

Shyqyr qe kjo teme zbriti me poshte dhe fotoja ilustruese nuk eshte me ne plan te pare si me pare. Nuk e di por mu me duket shume e veçante kjo fotografi, keta te mjere ne rreze te murit qe presin vdekjen me ngjallin nje ndenje te veçante, me sakte shume ndjenja te veçanta. Kam nje meshire infinite, perzjere me nje ndjenje tradhetie, fotografia sikur me akuzon qe i kam tradhetuar te mjeret, vendi im eshte aty, por une nuk ndodhem me ta, sepse kam jetuar normalisht “si gjithe te tjeret”.

He shok ? Hic eee? U katandis kokoshi nje thele…thote populli ! Por hic…shoket antikomuniste as nje thele nuk na sollen ! Pershembull shok…keta “te mjeret” ne foto, lidhur per duar e me surrat nga muri…a thua per Celentanon apo Albanon po presin vdekjen nga dora gjakatare komuniste …?

1 Like

o legen, o sholle gomari pa pike ndjenje, o koqe kanari futeshe ne burg vetem per nje arsye te vetme, nese vetem nese perfolje Sekretarin e I, dmth vetem nese shaje Baben tend (dhe te Stalker dhe Korrikses). Te tjerat, Celentano e Albano ishin vetem pretekse per te mbush faqen e aktakuzes.

Po ti nuk ke faj, sepse fele sume ti, e fele sume kundeshtaret e tu, e ne mes jush penisi i Marlonit te cilin e lubrifikoni demokratikisht.

Nje 15 vjecari?? Keto muhabete nuk i hyjne ne pune njeriu ne Shqiperi nga 12 deri ne 80 vjec ! Thjesht ka disi kuriozitet nga moshat e reja per ate kohe, jo per vuajtjet por per faktin qe ekzistonte nje kohe kur shqiptaret kishin shtet qe funksiononte! Me njerz qe jetonin, punonin, konsumonin e vdisnin shqip ! Per te tjera nuk e vret njeri mendjen hic, provo e hap nje muhabet te tille me c’do njeri ne ate vend, per 10 min muhabeti mbyllet, eshte i merzitshem si muhabet !Kjo vjen sepse njerzit e dine shume mire qe gjendja e vendit sot nuk ka fare lidhje me komunizmin, ka te pakten qe nga 1994 qe c’do gje qe ka ndodhur ne Shqiperi nuk ka fare lidhje me komunizem…po hic fare, eshte i gjithi produkt anti-komunist ! Ahhh sikut te kishte…te pakten shume vuajtje do ja kursente vetes ai vend! Ja pse edhe muhabetet me vuajtje komuniste nuk pijne uje, nuk e vret mendjen njeri 1 sec as per te burgosur politik e as per komunista, le me pastaj kur mashtrohet me njerez te denuar per Celentano e Sanremo apo per nje kenge !

1 Like

Ca di ti per kete foto njeher? Ku e di ti historine e kesaj foto e te atyre njerzve aty? Apo me qe anti-komunistet e leshit e kane vendosur aty? Ne nje shkrim me 1000 genjeshtra mendon se foto eshte e vertete? Informohu shok para se te nxjeresh fjalen legen/pa pike ndjenje ! Ik tani…

1 Like

O legen, asnjer fotografi ne bote eshte e vertete, e vertete eshte ndjenja qe trasmeton. Edhe fotografia e pashaportes tende nuk eshte e vertete, eshte e vertete ndjenja qe ke te besh me nje legen koqe kanari kur e sheh.

Ik bej hartime per gjethet qe bien…se muhabetet me Celentano nuk qenkan per ty ! p.s. me qe ra llafi…ka sekretar te pare qe kane ngrene burgun per letra anonime ne ate kohe ! Perfliteshin dmth ! Kot per info e kisha …pershendetje revolucionare shok !!

1 Like

nuk them kot qe ti je koqe kanari, nuk e kisha fjalen per sekretaret e pare, e kisha fjalen per Sekretarin e I.

Per ke e kishe fjalen? Enver Hoxhen ? Po thuaje …shkruaje emrin more shok, perse ezitim? Emrin e tij e njohin kudo ne bote e jo me…jo vend per paranoia shok ! Enver Hoxha ! Hajde shok, na sill nje shembull te dikujt ne burg se shau Enverin nga motra apo i tha pederast! Jo per gje, por mbaj mend nje komshiun tim 32 vjec baba i 4 femijve qe hengri nje thike ne bark ne ate kohe(vdiq) se shau njerin “ik ore pederast te q%$£sha motren”,nuk duroi ai tjetri ,vajti ne shpi e mori thiken ! Ehhh ca ti besh…i kishte komunizmi keto gjera !

1 Like

koqja e kanarit, them Sekretari i Pare sepse fenomeni shkon pertej Babes tend, te Korrikses dhe Stalkerit. E kam fjalen edhe per Baben e Tarkovskit.

koqja e kanarit, arsyeja e vertete nuk shkruhej kurre ne aktakuze. Mos pyet qe ta shpjegoj pse, ti nuk e kupton edhe sikur ta shpjegoj, sepse je koqe kanari.

Po ik o njeri i merzitshem, nuk kam nevoje hic une per shpjegimet e tua. Nuk je ne lartesine e duhur per te mesuar apo kuptuar dicka prej teje,sepse behesh i merzitshem ! Dhe po more shok…aktakuza shkruhej,lexohej me te larte, propagandohej ne popull…e ndiqte nga pas gjithe fisin deri ne vdekje fizike o shok ! Po ca ti shpjegosh dikujt qe nuk do te kuptoj, thjesht do te kundershtoj me banalitete! ik tani…ti me gjithe baben e Tarkovskit !

1 Like