Time marches on…
kenga e baftiarit ?
Degjoje edhe Bregovicin shkabe, eshte ai qe Rama i dha celsin e arte te Tiranes.
ndofta e ke me shakà, por mua personalsiht, kenge te tilla, sinqerisht, me bejne me depresion
he he, kete e kam konsideruar gjithmone si kengen-djep (nonen e te gjitha nonave) te Jackson-it. Pak a shume siç eshte “Twin Peaks” per Lynch-in (nuk di se ç’emer mund te marre nje krijim-themeltar per nje artist: e quajta djep)
kjo paskerka qene artiste e mire (e muzikes eksperimentale), po ne nuk e paskerkeshim ditur asokohe (ne vitet 80).
Dhe para disa vjetesh ka kenduar pas viiiiitesh te tera heshtjeje nje kenge sh te mire (dhe pastaj mbylli syte e iku nga kjo bote) :
edhe kjo duket se ka dale nga te njejtat ‘vende’/sesione. shpesh here i ngaterroj me njera-tjetren.
Perpiqu të gjesh filmin-pilot të serise Twin Peaks e ta shohesh. Eshte nje mrekulli é vertete.
Pra:
-
Egziston seria “Twin Peaks” (me 3 sezone);
-
Egziston filmi artistik “Fire walk with me” (si pune “koncentrati” i gjithe serise)
-
Egziston edhe nje film televiziv 90 minutesh, quhet film-pilot, dhe shpesh konsiderohet si episodi nr1 i sezonit të parë të serise (por qe në fakt, zyrtarisht, NUK eshte episodi 1.1 i serise (prai pari), por 1.0 : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pilot_(Twin_Peaks) . Pra nje far prologu i serise.
Pikerisht për kete të fundit e kam fjalen (për mua eshte filmi televiziv me i bukur në bote, për me teper qe mendoja nuk se mund të kish film televiziv të bukur)
ka shprese per te pare te pakten serite, ato jane ne Amazon Prime. rrofsh.
Nese jo (une nuk i kam parë ato të sezonit të dyte), perpiqu të gjesh pilot-in në fjale: indispensable !!!
Jo, e Baftjarit edhe shtyhet po te jesh per aheng. Ajo me lart eshte si bicim hip-hop po me kuptim te thelle.
@squarepusher nje pyetje, a kishte ndonje arsye qe i perbashkon te tre kenget qe solle mesiper? Kam pershtypjen ka nje motiv te perbashket qe vecove ato te treja: Prince, M. Jackson, Wkend.
Olhos verdes e boca cheia de vida
100 imagens refeitas sobre sua camisa
Não contei minha história eu perdi a memória
De tudo o que passei
Fuja logo comigo e confie no vento que se foi
Oh, I hear you too PJ
Ah i famshmi dyshim (le doute !) artistik: “c’est bien ? c’est bien ?”
Magjik !! rrofsh