Tralalaja që po dëgjon - 4

Time marches on…

kenga e baftiarit ?

Degjoje edhe Bregovicin shkabe, eshte ai qe Rama i dha celsin e arte te Tiranes.

ndofta e ke me shakà, por mua personalsiht, kenge te tilla, sinqerisht, me bejne me depresion

1 Like

he he, kete e kam konsideruar gjithmone si kengen-djep (nonen e te gjitha nonave) te Jackson-it. Pak a shume siç eshte “Twin Peaks” per Lynch-in (nuk di se ç’emer mund te marre nje krijim-themeltar per nje artist: e quajta djep)

1 Like

kjo paskerka qene artiste e mire (e muzikes eksperimentale), po ne nuk e paskerkeshim ditur asokohe (ne vitet 80).
Dhe para disa vjetesh ka kenduar pas viiiiitesh te tera heshtjeje nje kenge sh te mire (dhe pastaj mbylli syte e iku nga kjo bote) :

1 Like

edhe kjo duket se ka dale nga te njejtat ‘vende’/sesione. shpesh here i ngaterroj me njera-tjetren.

1 Like

Perpiqu të gjesh filmin-pilot të serise Twin Peaks e ta shohesh. Eshte nje mrekulli é vertete.
Pra:

1. Egziston seria “Twin Peaks” (me 3 sezone);

2. Egziston filmi artistik “Fire walk with me” (si pune “koncentrati” i gjithe serise)

3. Egziston edhe nje film televiziv 90 minutesh, quhet film-pilot, dhe shpesh konsiderohet si episodi nr1 i sezonit të parë të serise (por qe në fakt, zyrtarisht, NUK eshte episodi 1.1 i serise (prai pari), por 1.0 : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pilot_(Twin_Peaks) . Pra nje far prologu i serise.

Pikerisht për kete të fundit e kam fjalen (për mua eshte filmi televiziv me i bukur në bote, për me teper qe mendoja nuk se mund të kish film televiziv të bukur)

1 Like

ka shprese per te pare te pakten serite, ato jane ne Amazon Prime. rrofsh.

Nese jo (une nuk i kam parë ato të sezonit të dyte), perpiqu të gjesh pilot-in në fjale: indispensable !!!

1 Like

Jo, e Baftjarit edhe shtyhet po te jesh per aheng. Ajo me lart eshte si bicim hip-hop po me kuptim te thelle.

@squarepusher nje pyetje, a kishte ndonje arsye qe i perbashkon te tre kenget qe solle mesiper? Kam pershtypjen ka nje motiv te perbashket qe vecove ato te treja: Prince, M. Jackson, Wkend.

1 Like

Olhos verdes e boca cheia de vida
100 imagens refeitas sobre sua camisa
Não contei minha história eu perdi a memória
De tudo o que passei
Fuja logo comigo e confie no vento que se foi

Oh, I hear you too PJ :smile:

@Aquamarine, shikoje pak kete mjeshtrin

https://youtu.be/xo8-Y1lLzg0

Ah i famshmi dyshim (le doute !) artistik: “c’est bien ? c’est bien ?”

Magjik !! rrofsh

1 Like