A është më Perëndimi?

qe te te mos dalim ne qorrsokakun “kush je ti e kush jam un”, ku zakonisht degradon muhabeti virtual, po te them kush jam un per kete çeshtje, ne menyre qe ti te harxhosh energji per te kuptu kush jam, jo per te fantazu kush jam (po e bej si xixa muhabet me pika).

1-un nuk jam profesori, edhe ne rastin e pabarazise sociale, dmth nese profesori e konsideron te dores pare meqe socialen e kosideron te dores se pare, un e konsideroj pabarazine sociale si pasoje te nje pabarazie te brendeshme, qe do te zgjidhet vetem pasi te zgjidhet e brendeshja. Dmth dallimi midis meje dhe profesorit eshte çeshtje prioriteti, gje qe nuk eshte pak.

2-siç e kam thene e sterthene, un nuk jam kristian, jam me teper se kristian, pra nuk besoj qe parasja ekziston vetem ne qiell e garantuar mbas vdekjes. Qiejt jane bosh, ne kuptimin qe jane krijuar ne fillim si magazina bosh (bile ferri nuk ka qene parashikuar ne planin origjinal, eshte veper origjinale e njeriut) qe mbushen dore pas dore me material toksor. Me konkretisht parajsa ose ferri toksor trasportohet mbas vdekjes ne qiell; ke jetuar ne parasje ose ne ferr ne toke edhe ne qiell aty do perfundosh. Vdekja eshte vetem nje çast kalimi ne dimension tjeter i asaj qe ti tashme ke, nuk te jep gje tjeter perveç sigurise qe paska “bote tjeter” per ateistet, ndersa per fetaret tradicionale nuk jep gje tjeter perveç habise nga e papritura qe ne boten tjeter nuk gjen tjeter perveç asaj qe tashme ke.

Pra nuk ke asgje gratis, gjithçka fitohet vete.

3-ne temen paralele le Dashuri e dashurise kam shkruar:

Imitim eshte gjithçka ne bote, pa u fut ne te thella, mjafton dhe tepron si koment Peshku:

Romaket imituan Greqine e Lashte, te cilen imituan evropianet, te cilen imituan amerikanet (brenda Amerikes teknologia kaliforniane imitoi nju-jorkezen), te cilen imitoi Lindja e Lashte, te cilen kane imituar tere majmunet e planetit qe hanin banane hipur ne peme, nderkohe qe “Kina ju qifte nonen” me 5000 vjet te dokumentuar si shtet i organizuar dhe kulture e organizuar.

“Qendra e mendimit” ne histori ndjek levizjen e Diellit ne kupe te qiellit.

Dmth lind andej nga lind, qe ka qene titull i nje serie shkrimesh te mija ne Peshk.

4-e ç’duhet me teper?