Ambasada e ShBA revokon vizat për gjyqtarë dhe prokurorë

Mbi cfare kriteresh bazohen zyrtaret e zyres konsullore per te revokuar vizat? Apo mbi bazen e perceptimit te gazetareve qe vetem gazetare nuk jane. Apo mbi bazen e thashethemeve qe personeli ambasades grumbullon nga mileti? Turp per faqe te zeze! Edhe ju zoti Trump?

perkundrazi,
ja sa te heqe Lu-ne trumpi do i rivendosin vizat.
Me kriterin, kush ka pare me shume dhe kush ofron kapital per ameriken, merr vize.

Tre hetues të diktaturës komuniste në Këshillin e Lartë të Emërimeve

Ka nisur, jo aq mirë zbatimi i Reformës në Drejtësi. Sot, janë zgjedhur nëntë anëtarët e Këshillit të Lartë të Emërimeve. Pjesë e këtij Këshilli janë edhe Vladimir Kristo nga Gjykata Kushtetuese, Besnik Imeraj gjithashtu nga Gjykata Kushtetuese si dhe Mirela Fana nga Gjykata e Lartë. Të tre këta anëtarë të KED-së, kanë një përvojë të konsiderueshme si hetues në sistemin e drejtësisë në kohën e diktaturës. Nëse do të zbatohet me rigorozitet ligji i vetting-ut, me shumë gjasa, procesi i vetting-ut do t’i skualifikojë ata
Ligji i vetting-ut, parashikon përjashtimin nga sistemi i drejtësisë, të atyre gjyqtarëve dhe prokurorëve që kanë përvojë pune në sistemin e drejtësisë gjatë kohës së diktaturës.

mire jua bejne qenave

Gjykatesit ne litar :smile: