BEST MOVIES FOR 2020 (Më mirë vonë se kurrë…)

4 Likes

Në vijim te listes, do ishin keto filma :

mertitojne te shihen:

 1. The woman who ran (Hong Sang-soo, Kore e Jugut)
 2. Cuban Network (Olivier Assayas, France)
 3. Days (Tsai Ming-Liang, Tajvan)
 4. Family Romance, LLC (Werner Herzog, Gjermani)
 5. Malmkrog (Cristi Puiu, Roumani)
 6. Peninsula (Yeon Sang-ho, Korea e Jugut)

çka… :

 1. Tenet (Christopher Nolan, USA)
 2. A girl missing (Koji Fukada, Japoni)
 3. Gjerat qe themi, gjerat qe bejme [Les Choses qu’on dit, les choses qu’on fait] (Emmanuel Mouret, France)
 4. Invisible man (Leigh Wannell, USA)

Humbje kohe :

 1. Verë 1985 [Eté 85] (François Ozon, France)
 2. Light of my life (Casey Affleck, USA)
 3. Dwelling in the Fuchun Mountains (Gu Xiaxogang, Kinë)
 4. Dark waters (Todd Haynes, USA)
 5. Madre (Rodrigo Sorogoyen, Spanje)

top-10 2020 sipas redaktorëve te “Cahiers du cinéma” :

image

sipas NY Times :

dhe THE NEW YORKER :

Sa yje i jep ketij filmimit?

Planifikim urban ‘on the go’, planifikim urban ‘fast food’.

tralalala lalalatrala

komandant dhe komisar

:stuck_out_tongue:

1 Like

si na shpëtoi ky me dhomët jasht pa e fut ne burg! :joy:

Krejt i panjohur. Dhe gjenial :