Bota muzikore qan vdekjen e Chris Cornell


#22

Shija ne muzike influencohet kryesisht nga kultura perreth; ndaj nuk eshte kushedi e cuditshme apo jonormale te pelqesh ate qe eshte ne mode. Eshte pjese e te jetuarit ne shoqeri.


#23

ashtu eshte zhardin, eshte njesoj si mode e pallimit, i cili eshte pjese i te jetuarit ne shoqeri.


#24

Pikerisht, si muzika eshte edhe ai objekt ndikimesh: preferencash, impulsesh dhe kontekstesh kulturore e shoqerore.


#25

edhe krimi njesoj eshte zhardin, eshte pjese e te jetuarit ne shoqeri, njesoj si muzika dhe pallimi.

Natyrisht Marksi nuk mund të linte pas dore esenë e Mandeville, dhe në fakt niset nga konkluzat e tij (ajo që ne quajmë e keqja në këtë botë, qoftë morale, qoftë natyrore, është parimi i madh që na bën qenie sociale, është baza solide, jeta dhe baza e të gjitha zanateve dhe profesioneve pa përjashtim (…); pikërisht aty duhet të kërkojmë origjinën e vërtetë të të gjitha arteve dhe shkencave …) për të arritur në një lloj ekzaminimi sintetik të krimit dhe kriminelit, si elemente kyç për zhvillimin e “forcës prodhuese”.
Lista që Marksi përpilon me ironi të mprehtë dhe të befasueshme - e të gjithë atyre që përfitojnë materialisht nga një vepër kriminale: nga policët tek kriminologët, nga avokatët tek gjykatësit, tek betarët, nga prodhuesit e bravave tek teknikët kimistë -, është po aq e gjatë sa edhe e padiskutueshme, por ndoshta do të duhej të përditësohej. Kam frikë se kohët që përjetojmë do të sillnin tepër ujë në mulli të Marksit.
Progresi i vrullshëm shkencor i gjysmës së dytë të shekullit të nëntëmbëdhjetë ka zgjeruar pafundësisht mundësitë dhe varietetet (do të thoja deri edhe cilësitë) e krimit, pra ka rritur në mënyrë eksponenciale numrin e atyre që i qasen krimit, qoftë si bashkëpunëtorë, qoftë si kundërshtarë. Sjell disa shembuj: mendoni sa krime dhe sa variante të ndryshme krimesh mund të kryhen në ditët e sotme nëpërmjet telefonit ose më mirë nëpërmjet internetit (pedofili, pornografi, shitje armësh dhe helmesh, trafikim droge, mashtrime, etj).
Për më tepër sa lehtësi lëvizjeje nga një vend i botës në tjetrin ka sot një kriminel? Sa mashtrime janë bërë nëpërmjet teleshitblerjeve? Lidhur me televizionin: nuk përdoret kriminalisht kur jepen dëshmi të rreme për të shpërthyer një luftë?


#26

Habi me keta artistat, arrijne lekun e la faiga me shumice, e ne vend qe te gezojne jeten, ikin per lesh…


#27

Artisti ka psiqike shume delikate…thike me dy presa, nese me prirjet qe ka nuk shkon drejt adhurimit te Hyjnise, eshte i destinuar te vrase veten.


#28

Te kujt hyjnie?


#29

o ceco, na co nej foto me trumpin se e kishit djeg fare anej


#30

E dogjem vallaj, $100 miliard marveshje armesh. M’zuni goja lesh duke ju thone me ble stoqe LH etc. 7 breza m’terezi!!

Me cilin Trump do? Vetem me Don-in nuk kam…


#31

te hyjnise gabele qe i qarkullon mut jevgu ne deje, e qe e adhuron edhe gjembi nga frika e Trump se mos i heq grin KARdin dhe e ridergon ne rrethet e Fierit per te ribere nje jete me te keqe ngambrapa.


#32

Kjo per cecon dhe iFiqo, si mazhorance opozite pas marrveshjes, ti Tori rri menjane nuk jane per ty.


#33


U prehte ne paqe