Botohet Raporti Evropian rreth Islamofobise

Natyrisht i nderuar, edhe mua me çuditi masat ekstravagante te shtetit ndaj ndeshjes Shq.-Iz. duke ofenduar jo vetem shtetin shqiptar dhe myslimanet, por duke ofenduar edhe vete çifutet, pasi ne s’kemi patur kurre probleme me çifutet.
Sa per policet femra me shami siç paraqitet ne foto ketu siper, mua me duket budedallik me brire, dhe kjo ndodh ne vende qe nuk e dine seç eshte uniforma e punes.
Siç e thashe edhe tek komenti i siperm, femrat me shami ketu pranohen ne çdo sektore, firme etj, por ne reçepsion apo zyra ku ekspozohen ndaj njerzeve, klienteve, iu duhet ta heqin shamine. Dhe kjo kuptohet, per etike.
Une megjithse jam gjysem mysliman e gjysem i krishtere, shoket me te mire dhe qe i pranojne shakate, apo qe jane tolerante dhe te mirkuptueshem, i kam nga krahu mysliman. Mirpo kjo s’do te thote qe te pranoj gomere qe duan qe shoqeria te shkoje mbrapsh.

Dmth Anglia, Amerika, Skocia e tjere jane shoqeri qe po shkojne mbrapsht, ndersa ju frankofonet qe shqetesoheni per imazhin e recepsionit me teper se lirine e besimit te recepsionistes po shkoni para, he?
Hajde Pjer hajde, shyqyr qe i ke tolerante shoket muslimane, por mendimet e tua mbeten intolerante ndaj muslimaneve apo fetareve te tjere praktikante.

Nuk thashe qe Anglia, Amerika, Skocia, po shkojne mbrapsht, por e kisha fjalen per ekstremistet fetare.

Perzgjedhja vjen vet ata nuk do i japin prioritet shamise ne recepsion, mes kandidateve nuk do zgjedhin vajzen me shami per ate pozicion. Recepsioni nuk ka kriter inteligjence apo pergatitje profesionale.Vajza mjafton te jet e pashme dhe te mund te lidhe 2 fjale.Nese preferojn nje femer te bukur kundrejt nje femere te shemtuar car fobie esht?Apo thjesht kriter.

Nuk po thote njeri qe ti japin prioritet shamise ne recepsion apo askund tjeter, por te mos bejne te kunderten, te mos eliminojne kandidate mese te kualifikuara nga te gjitha anet psh, vetem per shkak te shamise.
Ose ne rast se nje vajze muslimane qe nuk mban shami punon diku disa vite dhe e ben punen e vet shume mire dhe te gjithe jane te kenaqur, nje dite behet pak me teper besimtare te themi dhe vendos te mbaje shamine si rezultat i bindjeve te saj fetare. Nese kompania tani e heq kete nga puna vetem per shkak te shamise, ky eshte direkt akt diskriminimi sepse vajza i ka dhene provat qe punen di ta beje me se miri.
Islamofobi nuk ka atehere kur askush s’e mendon dy here nese recepsionistja ka apo s’ka shami, per sa kohe punen e kryen me profesionalitet dhe me rezultat.

Po mire, po sikur recepsionistja myslimane qe e ka kryer punen shume mire ne vend qe te behet me shume besimtare vendos te behet me liberale te dale topless ne vendin e punes si veprohet ne kete rast!!? a nuk mund ta quajme toplessofobi!

lol pz ncnc

po flasim per bindje fetare zeqo, te mbrojtura me ligj tek liria e besimit, jo per teka mode…

InShaAllah kemi fatin e Egjiptit! InShaAllah armiri me shoket e etij na krijojne mundesine te “harrojme” gjuhen meme dhe ta zevendesojme ate me Arabishten.

Informohu: Arabet nuk kan liri besimi, perendimoret e kane. Me vjen keq arabet jan treguar me praktik te kjo pike.

The Kingdom of Saudi Arabia is an Islamic theocratic monarchy in which Sunni Islam is the official state religion based on firm Sharia law and non-Muslims are not allowed to hold Saudi citizenship.[1] Children born to Muslim fathers are by law deemed Muslim, and conversion from Islam to another religion is considered apostasy and punishable by death. Blasphemy against Sunni Islam is also punishable by death, but the more common penalty is a long prison sentence. There have been no confirmed reports of executions for either apostasy or blasphemy in recent years.[2]

A Saudi court sentenced a Palestinian man, Ashraf Fayadh to death for apostasy on November 17, 2015, for alleged blasphemous statements during a discussion group and in a book of his poetry.[3]

Religious freedom is virtually non-existent.[4] The Government does not provide legal recognition or protection for freedom of religion, and it is severely restricted in practice. As a matter of policy, the Government guarantees and protects the right to private worship for all, including non-Muslims who gather in homes for religious practice; however, this right is not always respected in practice and is not defined in law.

The Saudi Mutaween (Arabic: مطوعين‎‎), or Committee for the Promotion of Virtue and the Prevention of Vice (i.e., the religious police) enforces the prohibition on the public practice of non-Muslim religions. Sharia applies to all people inside Saudi Arabia, regardless of religion.

Armiri te mos merzitet per islamofobine se shi cfare thot ny times