Burra dhe Gra

Xixe, mos merr zjarr si pushka e jevgut, mos u perzje kot me seç bo tjetri, por perqendrohu tek tema jote, mos dil jashte se (jo per gjo) humbet pike ne syte e te tjerve ketu,
Per krahasimin qe them per statujat e tij ne Europe, kjo per mua eshte gje e madhe, se do te thote qe burrat qe kane vendosur per statujat e tij, e kane ditur mire historine e tij.
Te tjerat, sistemi financiar i asaj kohe, monedhat qe qarkullonin, etj, i kemi bo ne shkolle.

në ça’ shkolle i ke bo, me qi ra muhabeti? monedhat dhe financat e Skinerit?

Pergjigje per klase te pare fillore

☆☆☆

1 Like

po nuk ke dhone akoma shpjegimin per spermatozoide materniteti:

pse ti dhe korriksja qe te aprovon (dhe shume te ngjashem me te qe aprovojne ne heshtje) jeni kunder monarkise si institucion, jeni per republiken frenge por e admironi monarkine si ovuli spermatozidin?

nuk ka nevoje per pergjigje se dihet dashuria e fshehte midis dy feleve

Skinerin tat, nuk e njoh, njoh sistemin feudal financiar qe kemi bo ne shkolle

Je gabu m’shprehje i dashur:

duhej me thon: financat e sistemit feudal!
Un qi vij pri politeknikumit si Katrori e di mir se sa me rronj e me deg studiohej sistemi feudal financiar në teknikumin ekonomik t’asokohe.
Besa e ke qa feudalizmin “me lot dhe me qurre” - thot poplli

1 Like

Per disa, mjafton vetem nje fije e shtellunges, per te kuptuar ter lemshin, ndersa per disa te tjere nuk mjafton as ter shtellunga perte kuptuar fijen.

ashtu eshte Pjer, vetem se ku ndodhesh ti, ndodhet edhe leshi shtellunga shtelllunga.
.

Cilat jane forcat shtytese qe motivojne nje grua drejt nje karriere te gjate e te suksesshme? Dashuria ndaj atdheut, just like Pjer?

Ne pergjithesi cilesia e pushtetit vendor eshte me e ulet dhe me e veshtire per t’u mbajtur nen kontroll, se pushteti qendror.
Pushteti qendror eshte nje dhe ne fokus te gjithe vendit / elektoratit. Ndersa vendori eshte i copetuar ne qarqe e bashki te shumta, me elektorat te copetuar respektivisht, gje qe pakeson kontrollin elektoral mbi te, pakeson resurset njerezore ne dizpozicion te secilit, shfokuson vemendjen ndaj problematikave te tij, dhe e ben potencial ndaj vullneteve te korruptuara individuale te qeverisjeve lokale. Cilesia e burimeve njerezore gjithashtu eshte e pamjaftueshme krahasuar me qendrorin.
Keto jane diferenca qe i bejne te pakrahasueshem me nj-tj. keto dy nivele pushtetesh. Prej nga n/kuptohet racionalja e arsyetimit mbi diferencat ne raportet gjinore ne pergjithesi.
Sa me i vogel e periferik elektorati, aq me i madh potenciali qe pushteti i tij vendor te deformohet e korruptohet.

Perseri po eviton thelbin e problemit… zoti Salaj gabon kur krahason te emeruarit nga Kreu i ekzekutivit drejtperdrejt, Gjigandi …me Krietaret e Bashkive qe zgjidhen… disi nga poplli por nga poplli drejtperdrejt… pra Blendi jone ka gabuar be kete rast sepse ka shume kunguj nen sqetull

e kisha fjalen duke qene te paparalelë keto dy nivele pushteti, ashtu si s’kerkon dot te njejten cilesi, drejtesi, etj. per te dy, nuk pretendon dot as zbatueshmeri te njejte praktikash barazie gjinore. Ishte arsyetim i pergjithshem, nje arsyetim ne pergjithesi.
Ne detaj eshte sic e sjell ti, kryetaret vendore praktikisht jane te cilesise se ulet dhe alternativat cilesore per karriget bashkiake, minibashkiake, komunare, etj jane te pakta per mos thene inegzistente. Eshte joreale te pretendosh barazi gjinore ne gjithe instancat e pushtetit lokal te nje shoqerie misogjine si jona.