Coronavirus prek Shqiperine

Nuk ka sistem shendetsor ne bote qe nuk do perfundonte ne kolaps kundrejt ketij lloj virusi.

Kerkon shtratin ne spital per te pakten dy jave, dhe te gjitha pajisjet e kujdesit intensiv, qe nga monitori ekg/puls/tension, te oksimetri/pompa e ajrit/furnizim me O2, te pompa e IV e ilacevene dhene ne menyre entravenoze.

Do të shohësh kur katrahura të jetë në përfundim se si do dalin vendimet e qeverive perëndimore për investimet dhe linjat e prodhimit që janë në Kinë, Praktikisht, Perëndimi do të ri-industrializohet, kështu që shoku Xi duhet të mendohet se si do ia dalë të ushqejë më pas 1.5 miliardë banorët e tij.

Nejse, shpresoj që të jetë lajm i vërtetë

1 Like

Q… robt. Osht bo me u lut qe po qe se do te zej, te te zej tani me rrymen e pare se kur te shtohen pozitivat s’ta fishkelle mo njeri.

Hiqeni nga mendja kete muhabetin qe nuk prek te rinjte , dmth qe nuk i con ne reumacion ! Sepse degjoj qe thone i prek por nuk u ben gje ! Idiotsira ! Si fillim njeher …kush quhet i ri ? nje 60 vjec eshte i vjeter ne moshe? Po nje 50 vjec i vjeter eshte? po nje 45 vjec? po nje 35? Po 30 ? po 28? e pra kemi paciente te kesaj moshe te prekur rende e ne reumacion ne itali ! E nuk po flas me njerez me probleme te meparshme shendetsore. por njerez klinikisht pa asnje problem ! Se njerzit me probleme praktikisht mund te perfundojne ne reumacion ne cfare do lloj moshe…nga 1 deri ne 100 vjec ! Edhe une mendoj se paniku nuk vlen e kjo beteje do te fitohet shume me shpejt se sa mendohet, por keto idiotsira nuk mund te degjohen ! Ashtu si ata qe thone jam 80 une , pune e madhe po shkoj te luaj domino ! Ik mo vlla , shko e luaj e luaj domino edhe kur te kesh cuar ne reumacion djalin a vajzen apo edhe nipin e mbesen…luaj domino !

Ekstreme jane masat ne Shqiperi ! Te tepruara? Ok, mbart diskutim,edhe mundet ! Ajo qe nuk mbart diskutim eshte se si vend i vogel qe je ( aq i vogel je sa as maska nuk gjen dot ne treg me flori ti paguash, pa menduar mjete te tjera) nuk e ke luksin ti thuash popullit tend …do vdesin ca mijra vete por mos e cani trapin se nuk do zhdukemi ! Keto jane fjalet e Qeverise Angleze praktikisht , per gjithe ata qe tallin trapin me sistemin shendetsor Shqiptar ! Le te vijne ne Angli e SHBA te kerkojne tu vij ambulanca ne shpi se kane temperature e kane frike nga virusi keta tallsit e mdhenj apo ata qe luajne domino kur shteti u thote rrini ne shpi !

jam ne nje mendje me te

[gazeta] DITA LUTJE NGA ITALIA
Nese mundem te jap nje mendim, te lutem mbaje gjithmon ne faqen e pare thirrjen / Qendroni ne shtepi!
Mos e hiq asnjehere kete thirrje , se ne ketu po cmendemi, jane mbushur obitoret me trupa te vdekur pa varrosur

Mbi 50 je plak

Korrikse, qe ku e ke pergjigjen per obitoret, fatkeqsisht ne gjuhe imazhi qe nuk ju pelqe, sepse kartoni animati jane film per kalamoj injorante si puna ime:

Maska ka. 50 cope, 4000 leke. Benin 3000 para nje muaji.

C’mungojne jane antibiotiket, vitaminat, probiotiket. Depot ishin bosh me thane.

Shqiptaret e italise mos te bejne maskarallikun qe beri ajo plaka duke mos i tregu mjekve, e duke i ven dhe ata ne rrezik. Pa mjeke…

Blerja e maskave nuk eshte e thjeshte. Mezi po blejne alkol per te dizenfektuar duart njerezit lere pastaj maska.

Kush ka ndermend te vdese duhet ta shtyje deri ne vjeshte sa te kaloje kjo flame se s’do gjenden njerez as per te varrosur .
Eshte sebep i mire per tu martuar pa dasme e te kursen adhapin qe te mbledhesh 200-300 shqipo me luge ne brez .Sorry corona virus.I don’t make the rules ,you know :blush:

Dy shembujt se ku ndryshon propaganda dhe informimi për koronavirusin

1 Like

Plak? Ti sa je? E di ti ate historine ne autobuz ne Vlore? Ulen dy te rinj prane nje “plaku” demek e filluan te tallen me te ! Xhaxha ka dale nje ilac i ri, ja si kjo kokrra qe kam une ne dore , po pive nje behesh 10 vjet me i ri ! Sa vjec je ti xhaxha? 60 ! Po mire , te jap une nje kokerr e shkon 50, pastaj merr nje tjeter e shkon 40 ! Po deshe me te japim me shume ! Po ti te keqen xhaxhi sa vjec je? Jam 20 xhaxha ! Po pi 2 kokrra e vafsh ne sat’eme !

Antibotiket e probiotiket kane efektin qe ka nje caj me limon tek ky virus( nje vrime ne uje), se i cmendet njerzit ! Per mos te thene per keto vitamiat qe jane nje vrime ne uje per c’do gje e jo me per viruset ! Nese perhapet nje epidemi ne gjithe Shqiperine ( gje qe nuk besoj se do ndodhe me masat qe jane mare, e pamundur) ty si vend te duhen 1.000.000 maska…italia qe eshte 60.000.000 pe ben kryq se do i vijne nga kina 300.000 ! Sa per te patur idene me cfare po luftojme !

dje pas pune ne darke, direkt tek supermarketi turk, kur ç’te shoh, nja 100 kliente, nga 10 veta qe sheh normalisht gjate nje psonisje,
patatet e qepet me thase 5 kg ishin mbaruar, kishin ngel ato te shtrenjtat me kile.
sot (me urdher nga qeveria, me sakte nga qendra boterore), dyqanet e restorantet ishin mbyllur, perveç supermarketeve dhe dyqaneve te frutave,
per çudi, miell nuk gjeje ne asnje supermarket, vaj mezi gjeta, makaronat 0,30-0,35 censhe ishin zhdukur, gjeje vetem nga ato te shtrenjtat, 1 euro e siper, shume artikuj ishin ne mbarim,
policia vinte verdalle per kontrrolle,
ajo qe me habiti, ishte se dhe dyqanet e detergjenteve, qe kryesisht shesin vetem shampurina, ilaçe te ndryshme, dizifenktant, ishin mbyllur, dhe punonjeset brenda çoku merreshin me sistemime, e kur pyeta se, pse nuk e hapshin dyqanin pasi njerzit kishin nevoje per dizifektante, maska e detergjente, mu pergjigjen se kishin urdher te rrinin mbyllur dhe se policia nuk i lejonte te hapeshin.

Deri ne fund te prillit e paska vizen e qendrimit?

jam dakord me restorantet e kafenete qe i mbyllen, po me dyqanet e detergjenteve ç’paten,
u tha per farmacite qe lejoheshin te punonin, po ku ka farmaci ne belgjike qe punon te shtunen e te djelen,

Korriku, po prifti çfar ben?

Pjer, si ja beni ju belget per prezervativa te shtune dhe te djele?