Dege qe ka me shume prepektive Shkenca Politike apo Sociologji?

kush eshte burri i mire e gjen rastin ta ktheje ne teme edukative po desh.

ja un si burre i mire qe jam, fuks dhe hajdut interneti, po e kthej ne teme edukative:

Nese zgjedh nje dege universiteti me qellimin per te gjet kollaj pune me pas, i ke bere tumin konceptit te shkolles, dmth ke mbaruar me sukses universitetin e komun(h)ales - i Modhi :smiley:

1 Like

bile po e kthej temen akoma me teper edukative, duke treguar qe shkolla laike eshte ç’edukative, ju jep studenteve trute e gomarit, i ben intelektuale t’mdhenj, veshgjate t’mdhenj:

https://www.wesjones.com/gatto1.htm

to fill the young of the species with knowledge and awaken their intelligence. . . . Nothing could be further from the truth. The aim… . is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed and train a standardized citizenry, to put down dissent and originality. That is its aim in the United States . . . and that is its aim everywhere else. (1924)

thellohu ne filozofi. do ngelesh pa prespektive por do kuptosh qe ste duhet. pastaj do kuptosh qe nuk tu ka dash edhe filozofia dhe do biesh ne paqe.