Toro, une e kuptoj indinjaten tende rreth atyre qe te dhjesin temat apo qe nuk kane konsiderate per mundin qe ti apo dikush tjeter keni harxhuar per te sjelle nje teme qe ja vlen diskutimi. Une sinqerisht nuk e bera per ty ate koment personalisht, madje une e ti shpesh jemi ne te njejten linje kur vjen puna te ky subjekt, por e thashe per te gjithe ata qe sillen ne ate menyre dhe nuk e mohoj qe ndonjehere ne ate grup bie edhe une, kur bie ne gracken e vazhdimit te ndonje cit-cati, por qe ne fakt tema nuk ishte e tille. Jam i ndergjegjshem shumicen e hereve dhe i ruhem, por ndonjehere nuk jam, dhe ky nuk eshte justifikim, thjesht per t’i thene gjerat sic jane.
Sidoqofte, pse dikush e ben te tema jote (ose imja), nuk domethene gjithmone qe duhet t’ua kthej me te njejten monedhe. Po te ishte tema ime, me kollaj do ta kisha te bej ate qe bej shpesh kur shikoj qe dalin jashte teme; raportoje si jashte teme, sesa te prish gjakun, por ky jam vetem une. Ti e ke me inat, dhe inat qe mban gjate Ndoshta eshte ana ime pacifiste qe flet, por une pergjithesisht perpiqem te evitoj konfliktin jo sepse s’di a s’mundem t’i bej balle, por per arsye se 1) ne jeten reale e kam inatin e keq dhe preferoj ta perdor energjine time per gjera pozitive dhe 2) ne jeten virtuale nuk ja vlen te grij sallate apo te prish gjakun me dike qe as e njoh e as ja vleresoj mendimin. I le te vdesin injorante me nje fjale. Te vetmet raste kur mund te konfliktohem eshte kur me preket familja.
Sa per ate pse une nuk komentoj seriozisht me ty, nga ana ime arsyeja kryesore e thjeshte, madje dhe banale eshte se nuk kam shume kohe qe te ulem e te shkruaj shkurt, nje mendim te pjekur e te sintetizuar rreth subjektit ne fjale. Sic mund ta kesh vene re, une me se shumti komentoj ne tema qe pergjithesisht nuk kerkojne shume hulumtim apo mendim te pjekur dhe jo pse s’kam kapacitetin, por sepse s’kam kohen. Ky blog nuk ka shume rendesi ne jeten time, e perdor per te kaluar ate pak kohe te lire dhe aq. Po te isha me shume i investuar si ti apo ndonje tjeter qe hap tema serioze, mund te perpiqesha me shume. Arsyeja e dyte eshte qe kemi personalitete shume te ndryshme dhe pa ofeze, por e kam te veshtire te hyj ne diskutime serioze me njerez qe e kane mendjen te mbushur perpara se te hyjne ne diskutim dhe nuk pranojne mendim ndryshe. (Kam vene re psh qe kur diskuton me dike ti shumicen e rasteve i thua tjetrit “e ke gabim” qe ne repliken e pare). Me mire keshtu, ti shkruan, une lexoj e nuk gerricemi kot. I lexoj temat e tua, nuk kam problem as me fotografite qe vendos megjithese ne disa raste nuk ua gjej dot kuptimin ne lidhje me temen, ose i gjej te tepruara, dhe e le me aq. Nuk do te thote se nuk vleresoj mundin, postimin apo kapacitetin e postuesit (jo se ju duhet vleresimi im), por pikerisht mungesa e replikes ne syte e mi te pakten, tregon respektin ndaj temes apo postuesit sepse s’kam ndonje gje substantive per te thene.