Une jam e qarte me veten time Inge, nuk kam kerkuar ndonjehere mashkull te huaj, ne radhe te pare prej gjuhes, pastaj vine te tjerat.
Sa per Saren, s’mund t’i ndash me thike: eksperience seksuale apo martese, se duket sikur eksperienca seksuale eshte robotike nuk ka emocion brenda dhe martesa duket sikur nuk ka sex brenda. A girl, a woman ne radhe te pare needs to be loved and respected nga partneri. Dhe Sara nuk be perjashtim, edhe ajo do somebody to love her for who she is, pavaresisht se martesen mund ta mendoje per shume vite me vone.
Njeriu prandaj bashkejeton ca kohe, njeh tjetrin dhe shikon diferencat e perputhjet, martesat e nxituara dihet qe ka gjasa te jene prblematike. Apo martesat me te huaj duhen bere shpejt e shpejt se nuk presin dokumentat?
Gugllova pak per S.K. dhe pashe qe kish qene provokim (per te krijuar ‘skandal’) nga ana e saj; nuk ka qene serioze… dhe ka kerkuar falje. Kaq, si dhe duke konsideruar moshen e saj, duhet te mjaftojne per ta mos gjykuar ashper.
dashuri me racionalizim?
p.s. ndjese qe ju nderhyj ne bisede.
Jo ske pse ndjeson, po me ben te pyes veten: valle nga librat e nxore kete pyetje, se po te mbeshteteshe tek eksperienca do te kishe kuptuar qe dashura i ka te gjitha brenda, edhe racionalitetin edhe irracionalitetin, para se te biesh brenda racionaliteti ka impakt me te madh. Megjithate jemi humane e jetojme ne.toke dhe secili ka pikat e tij te dobeta qe ti i quan racionalizm. Per mua gjuha shqipe dhe kuptueshmeria e kontekstit ku kam lindur e jam rritur ka shume rendesi ne “renien brenda”. Kam kapacitetin te toleroj shume gjera te tjera qe ti me racionalizmin tend s’do t’i toleroje dhe s’do bije brenda me dike, pavaresisht se mund te toleroje gjuhen.
Pra dashuria is all about perputhje fizke, kimike, tingullore, linguistike, varet se ca pikash te dobeta ka dikush. Por ndjehem shume shume mire kur flas shqip me njeriun e zemres dhe nuk kam nevoje t’i shpjegoj kontekstin e ligjeratave te mia te perditshme.
hahah, po po nga librat. M’u duk si kushtezim i forte si ky i yti, po aq ai i Sares. Nejse it’s your business.
veq aman ,mendoni cfare te doni por mos perfundoni si protagonistja e linkut qe postova pak me larte ,
( sepse thene realishte ka nje ore qe po lodhi kryte cilet jane faktoret qe e sjellin nje femer ne mentalitetin shqiptare qe jeta ti perbuze dhe shoqeria ti manipulon , po del qe prapametrat qe shtrove ti jane faktoret kyq te jete se saj )
p.s.
Pse ka kerkuar falje? Gruja qe eshte gru nje here flet, o fol e mba, o pirdh e ha. S’me duket sikur eshte nga ato situatat apo mendim i shprehur qe duhet te detyroje dike te lerkoje falje me pas. Fine, s’te pelqejne shqiptaret, pune e madhe te pelqejne te tjeret, keto jane preferenca personale.
Mos ki merak Dafne se i kemi kalu fazat e trishtueshme. Zoti menje dore na ka hedh me njedore na ka prit.
Le te themi qe eshte e re dhe ben gabime…
E kisha fjalen qe nuk ka njeri sot qe pa nje te dashur te shkoje direkt ne martese. Te gjithe e kane patur nga nje per here te pare perpara se jane martuar. Nuk thashe qe lidhja e pare te shkoj direkt ne martese. Prandaj dhe i ndava gerat. Kur dikush kerkon te “eksperimentoje” mund te iki edhe tek i huaji. Po per martese komplikohen gjerat.
jo per ty peronalishte Aquamarine , te me ndjesh . Mos u ndje ne shenjester !
( ne te kunderten po te analizoj pergjigjen tende ,me jep te kuptoj qe ke tejkaluar traume zhgenjimi )
postimin e adresova si te pergjethesuar per pak reflektim tek kushto qe do ti duhej …
p.s.
nuk qenka ketej pari Inkuzicioni plus qe qenkemi bere shume pjesemarres )
Une u terhjeka ,jo pse kam pune por preteksin po e gjej qe, mos te nenkuptohet tereni ishte i lire dhe Aquamarine e pambrojtur …
hahahah, ha
Thjesht dhashe nje mendim se cfare mashkull eshte ishte i pershtatshem per Saren.
Nga sa pashe duket femer Alfa dhe nese ka lidhje me nje mashkull Alfa,nuk ka per te zgjatur shume pasi do te jete marredhenie ekspozive.
Sa per pasurine e mashkullit besoj se ato frekuenton rrethe me meshkuj te pasur,prandaj e permenda edhe gjendjen financiare.
Cna qesh ashtu si ndrikull moj dafne, moj kunadhja e peshkut. Mua me pelqejne meshkujt protektive by the way
Cfare do me thene kjo? Meshkujt qe te mbrojne? Per cfare mbrojtje behet fjale? Po pyes ne emer te @bradland
Jo per te mbrojtur nga ndonje gje specifike, por te kene instiktin e mbrojtjes, apo te kujdesen per tjetrin/tjetren. Te te mbajne ne pellembe te dores me nje fjale
asgje risi ! mbrenda shabllonit je , njejte si protogonistja e linkut veq ne forme tjeter …
p.s.
a me shave apo levdove ? cfare kupton kunadhja ? sepse siq e kam cekur shume here vij nga mali i zi dhe nuk e perdorim kete shprehje …,
And now let’s get back to the elephant in the room …
" I have a dream … I have a dream that Trump, at least for today, will shut the fuck up "
- Borowitz.
Gjithsesi duhet te vleresojme qe e shpalli diten e Martin Luther King si feste federale. Fajin e ka Steve Miller qe s’ja ka treguar qe ka qene e tille qysh ne 1983.