Eshte pak simpliste te thuash “votuesit e Trumpit” por si president ka pjesen e tij te pergjegjesise qe mbeshtet te drejten per armembajte. Edhe votuesit ne kuadrin e kesaj kane pergjegjesine e tyre per kulturen e dhunes dhe mosmbrojtjen e femijeve, viktima apo dhe te tjere te cilet qe ne vegjeli iu ndyhet jeta me dhune.
Per Republikanet e drejta kushtetuese per te mbajtur arme eshte me e vyer se cdo gje tjeter ne kete bote.
Nuk besoj se eshte e ndare me thike politikisht. Ka gun nuts ne te dyja krahet. Sigurisht qe per vete natyren e ceshtjes, ideologjikisht anojne me shume nga konservatoret.
Mund te kete shume kongremene demokrate te shitur tek lobet e armeve por Demokratet jane masivisht kunder armeve sa po te behet referendum Armet dalin jashte ligjit.
Armembajten e lejon kushtetuta dhe presidenti nuk mund te dale mbi kushtetuten.
Po @gjembi kam femije,por amendamentin e dyte nuk e kam shkruar une dhe armet pa leje nuk i shperndaj une.
Per vete skam mbajtur asnjehere arme,por ndoshta ka ardhur koha te blejme arme qe te mbrojme veten…
Demokratet jane masivisht kunder armeve legale dhe nuk flasin asnje fjale per armet ilegale qe mbajne M-13,Creeps,Bloods dhe grupi te tjera te lidhje te ngushta me demokratet.
Kishin 60 senatore dhe 250 kongresmene,pra shumicen absolute në Kongres në 2008-10 se bashku me presidentin dhe nje vrime në uje bene per problemin ne fjale.
S’eshte e njejta situate. E para sulmi ne Bruksel (jo Paris) ishte terrorizem nderkombetar, jo vrasje masive ne nje shkolle ne SHBA. E dyta, vazhdimi i programit pa ju dridhur qerpiku si me thene, kishte nje mesazh te caktuar dhe ai e tha pse e beri. Kundershtaret e tij politike e perdoren per municion debati.
Edhe nqse presupozojme qe Obama ishte shitty President dhe ka bere 1001 budallalleqe te ketij lloji, nuk ke pse krahasohesh me te. Ji me i mire se ai, rregulloji c’eshte per t’u rregulluar dhe mos u krahaso me ate te keqin.
Per masakren ne Sandy Hook Obama qau, per ate ne South Carolina shkoi e mbajti fjalim dhe kendoi “Amazing Grace”. Per ate te djeshmen Tramp dergoi nje tweet. Big difference.
Po do citosh Kushtetuten, citoje te gjithe amendamentin. Edhe ate pjesen qe flet per militia.
Keta jane te gjithe kelysha te komunizmit
Stop making sense. Faji eshte i Obames.
Po kur ishte Obama nuk ndodhnin masakra?
Cfare bene demokratet kur kishin pushtet absolut 2008-10?Asgje!
Jeni në vete?
Demokratet kerkojne tu hiqen armet njerezve te ndershem ,nderkohe qe kelyshat e M-13 ,Bloods dhe Creeps te vrasin e te presin si ju do qefi se jane kontogjent i demokrateve.
Pyet Snoop Dog me Jenny Fox(si pjestare te bandave te LA) perse demokratet nuk luftojne bandat e armatosura në qytetet kryesore ku kane nja 50 vjet qe qeverisin distriktet qe jane bere “no go” zones.
Gjetja e zgjidhjes ju kerkohet te gjithe vendimmarresve, pa dallim partie.
perse demokratet nuk luftojne bandat e armatosura në qytetet kryesore ku kane nja 50 vjet qe qeverisin distriktet qe jane bere “no go” zones.
Kjo eshte aq pa kuptim sa s’ja vlen ta komentosh. Por kur te dhimbset me shume ideali se pjella jote, cfare mund te presesh?
Meqe do ta ndash sipas partive, urdhero
Po cfare lesh ideali o zonje?
Une po te flas per politikanet qe derdhin lote krokodili ti me thua me dhimset me shume ideali se femijet e mij…
Pastaj ke gjithe ata komentatore politike qe fajesojne vetem njeren ane,lexoji me siper.
Apo nga qe jane në anen tende nuk I kundeshton dot?
Per cfare ane po flet? E kemi diskutuar disa here o zoteri dhe vazhdon te me akuzosh. Une jam ne anen prindit qe nuk do te mendoje qe kur dergon femijet ne shkolle mund te jete hera e fundit qe e shikon gjalle femijen. Ti ne c’ane je?
Dhe meqe me pyete mua (se c’lidhje kam une me demokratet?) se cfare bene demokratet qe s’po e bejne Republikanet, urdhero:
Ti po flet sikur per here te pare Po ndodhin gjera te tilla.
Cfare te beje qeveria?
Aq ka në dore,te arrestoje dhe ta denoje vrasesin!
Fatmiresisht Florida ka denim me vdekje.
Ky problem ka nja 200-300 vjet qe po ndodh,nuk u shfaq në nentor 2016-es.
Kush qenka ky Dan në Twitter qe eshte kaq I rendesishem sa na e solle ketu?
Aman mos na sill Huff post te asaj grekes se qelbur se le nam.
Në fakt mire e ke,vrisni gjysmen e Amerikes dhe jetoni te lumtur juve te Tsunamit blu
Mos u merr me Dan twiteristin po merru me cfare ka thene Dan.
Aman mos na sill Huff post te asaj grekes se qelbur se le nam.
Nuk eshte reklama e huffpost por e NRA.
Po cfare thua nuk jam me asnje krah?
Sa here qe sjell vetem links ultra te majta po sjell.
Fjalim epik i Dash Shehit: Je turku i fundi o këlysh komunisti. Plonc apo Haviar?
“I kemi tek bankat, i kemi tek porti, tani do t’i kemi dhe tek aeroporti. Do t’i kemi tek metalurgjia, i kemi tek energjia, tek arsimi deri dje, i kemi tek telekomunikacioni…A folëm këtu për celularë e të gjitha këto?! Në të gjitha këto ia kemi lënë nga një copë, miqve tanë shumë të respektuar turq por ka ardhur dita të themi “ndal me këtë punë”! Ky vend ka një prirje europiane, ka tendencë për të parë nga perëndimi.”
Nga fjala e deputetit Dashamir Shehi sot në Kuvendin e Shqipërisë.
Myslimani i ndyre!