pelltauuu! Gjermania!
po te vihet ne praktike universaliteti i botes, zhduken tak-fak 2 bolet e Marlonit, te cilat kanë shndërruar në 2, çfare ne origjine ka qene 1.
E vetmja e mire qe kane bolet e Marlonit eshte se duke qene se ndeshen kudo ne çdo vend dhe nivel pa perjashtim, japin deshmi te shkelqyer qe bota eshte universale.
Po lexoja revisten gjeopolitike Limes, gjeta kete shprehje fantastike per Evropen:
Perandoria evropiane e Amerikes
![]()
Më bërë kureshtar dhe e lexova. Ypi, për mua ka dërrasë mangut,po këtu e ka 100% për “salistin”. Pd-isti i plotëson 90% të atyre që thotë të xhixhi.
Sidomos e fundit,për ata që ende besojnë se pd-ja mund të vijë ndonjëherë në pushtet.
Gjithsesi,llogje kavaje ![]()
![]()
Per kete hapjen e ballkanit pellazg efendi nuku di c’te them se me ngjason si federata jugosllave qe propozonte merhumi Tito dikur .por nese duam BE qe po ngulmojme( na duhen fondet e saj per te mbajtur shtetin se shqipot nuku besojne se duhet te sakrifikojne e te paguajne taksa nga xhepi i tyre) do hapim kufirin me te gjithe .
Po per kete ahengxhiun eshte zhurme e kote , se ky eshte qytetar privat i cili nuk perfaqeson Serbine ,pulitikat e saj apo flet ne emer te Serbise.Drejtesi per krimet serbe duhet kerkuar me ngulm e deri ne fund, por racizem e fobi serbe jo se helmojme veten shpirterisht me duart tona
SHBA i referohen si “unintended empire” , me nje llaf i ngeci bota ne dore prej perandorise britanke e cila harriti ne perfundimin se nuku ia vlente te perpiqej te qeveriste boten dhe i la kombet nen hyqem te pavarur e te lire ti presin gurmazin njeri tjatrit.Si i tha ai turku Eqrem bej Vlores:"pavaresi doni , pavaresi do te keni e veten vrafshi ne ate shqiperine tuaj te vogel e te ngushte…’
Edison Ypi eshte pasqyra ku shqipot shiqohen e iu duket vetja te shemtuar…
Kinge Mitrovicalie - Shqiptarja.com
Demek ti po thua se atje ne Kuç nga eshte Delta do kete majtas nje Serb, mbrapa nje Grek, djathas qe Maqedonas me kete Jugosllavine e re?
Vete fjala Kuç eshte fjale serbe do te shtepi ne pellazgjisht ,apo Fshati me emër qëni si e quan Edison Ypi ![]()
Edison Ypi: Fshati me emër qëni - Shqiptarja.com
Ne u qajme hallin po Ypi sheh vetem leber te ngeshem qe luajne domino ne hije te rrepeve .mos valle emigranteve iu kruajt bytha kot te ikin ne emigracion ku u del bytha ne pune?
perderisa bota dhe njerzimi do vazhdojne jene te ndare ne dy pole ne çdo rast (ne kete rast emigrante-vendalinj), atehere 2 bolet e Marlonit do vazhdojne te bejne kerdine ne bythe te njerzimit, te cilit vete i kruhet bytha.
1 trillion $$ te shpenzuar dhe Afghanistan perfundoi perseri ne duart e Taliban.Ku ishim ,hic gjekundi.ndoshta kauret nxene mend se jo gjithshka zgjidhet me bumje e para …
" … WASHINGTON (Reuters)- Administrata e presidentit Joe Biden ka zhvilluar bisedime të fshehta për strehimin e afganëve të lidhur me SHBA-të, derisa të përfundojë procesi i miratimit të vizave të tyre amerikane. Ndër këto vende, bisedime ka pasur edhe me Kosovën e Shqipërinë. Informacioni u dha nga katër zyrtarë amerikanë për Reuters, të cilët bëjnë me dije se synimi është mbrojtja e afganëve që kanë lidhje me SHBA-të nga hakmarrjet e mundshme talebane, ndërkohë që përfundojnë pajisjen e tyre me viza amerikane.
Shtetet e Bashkuara i kanë ofruar Kosovës koncesione ekonomike dhe politike për marrjen e disa mijëra afganëve, por ende nuk ka asnjë sinjal. Afganët që shërbyen si përkthyes për qeverinë amerikane dhe në punë të tjera kanë të drejtë të aplikojnë për programin SIV. Deri më tani, rreth 1.200 afganë janë evakuuar në Shtetet e Bashkuara dhe ky numër do të rritet në 3.500 në javët e ardhshme nën “Operacionin e Aleatëve Refugjatë”. Ndërkohë që talebanët po përparojnë frikshëm drejt marrjes nën kontroll të Afganistanit, SHBA-të, Uashingtoni po kërkon vendet e treta që t’i presin derisa të mbarojnë me përgatitjen e dokumenteve të tyre derisa të fluturojnë për në Shtetet e Bashkuara.
“Është thellësisht shqetësuese që nuk ka ndonjë plan konkret për evakuimin e aleatëve, të cilët janë qartazi në rrezik,“-tha Krish O’Mara Vignarajah, president i organizatës së zhvendosjes së Shërbimit Ligjor të Imigrimit dhe Refugjatëve.
VENDET HEZITOJNË
Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al
Dy zyrtarë amerikanë, duke folur në kushte anonimiteti, thanë se vendet që do të strehojnë përkohësisht afganët ishin në mëdyshje për shkak të verifikimeve të sigurisë dhe kontrolleve shëndetësore, por nuk dha asnjë emër. Megjithatë zyrtarët paralajmërojnë se ritmi i çdo marrëveshjeje të mundshme mund të pengohet nga situata në Afganistan që ndryshon me shpejtësi.
Kryengritësit morën kontrollin në Kandahar, qyteti i dytë më i madh i Afganistanit dhe gjithnjë e më shumë janë duke iu afruar kryeqytetit Kabul. Disa agjenci raportojnë se është çështje kohe se kur do të nisë ofensiva e talibanëve për të marrë kontrollin e kryeqytetit. Qeveria afgane tani ka humbur kontrollin e pjesës më të madhe të vendit.
Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden tha gjatë kësaj jave se nuk është penduar për vendimin e tij për tërheqje të trupave nga Afganistani duke theksuar se Uashingtoni ka shpenzuar më shumë se 1 trilionë dollarë në luftën më të gjatë të SHBA-së si dhe ka humbur mijëra trupa. Forcat e udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara kanë rrëzuar talibanët nga pushteti në tetor të vitit 2001. Talibanët kanë strehuar Osama Bin Laden dhe figura tjera të Al-Kaidës, të lidhura me sulmet terroriste të 11 shtatorit të po atij viti në Shtetet e Bashkuara.
(k.m/dosja.al) … "
Jugosllavinë e re e duan ndërkombëtaristët. Në duam shqipërinë e madhe. Që të vijë shqipëri e madhe, duhet të pakësohen albat dhe rv -të.
iYpi është një cop loqe. Është komunist i ziu po se kupton. Për të çdp gjë në botë shpjegohet me komunizëm.
Rama bën servilin ndaj ndërkombëtarëve. Nuk është tradhëtar po aq ka formimin. Puna është se opozita është talebane. Kjo favorizon ramën .
Kaq për sonte
Edhe per sonte trokelliten bolet e Marlonit. Shkoni te flini.
Afganet duhen pranuar .ashtu si dikush tjeter iu hapi deren shqipove kur ishin refugjate lufte dhe ekonomike ashtu duhet te bejme edhe na per te tjeret .
Nuk e di Enveri seç bente Nexhmia me Ramizin ![]()
![]()
![]()
![]()
Kendoj shtypin shqiptar e ve re se si ata qe e perkrahin ,si ata qe e kritikojne Ballkanin e hapur nuku e kane fare haberin se per cfare flasin .nese bashkohemi me BE perfitojme fonde nga vendet e pasura ,por bashkimi me serbine e maqedonine qe ndonese me te zhvilluar se ne jane fukarenj per vete cfare sjell??
psh, çfar duhet te presim,
po te kercenon Pjer, ruju!