Diskutime te Lira - Korrik 2019

Labe nga zagoria,se poli fonia eshte me kale troje brenda!

me ca yckla nga teknika
Jo se prishem nje valvule
se ngatrruam nje formule
pula veze a veza pule.

Kinezet lojen e ambiguitetit e lozen me zotesi dhe per kohe goxha te gjate me ne,
Me vjen ndermend teatri “Furrnalta” 1979 i shenjuar nga figura e kinezit nga Fadil Kujovska…

ndersa sot njeriu beson ate qe deshiron

Shume te poshter ishin .kujtuan se do na blinin me ca miliarda $$ te qelbura .po ne nuk I shitem parimet por mbrojtem pastertine e vijes .:blush:

1 Like

Nje ide e mire biznesi per tia hedhur jetes qyl do te ishte ngritja e nje shoqate miqesie me korene e veriut .disa aktivitete me qylaxhinj te ngeshem ku te propagandohet vepra gjeniale e kim il sungut ashtu si benin mashtruesit e grupeve m-l dikur me librat e Dulles i rrjep korese se veriut qindra mijera $$😂

Trump me fjalimin e fundit me ku demonizon grate me ngjyre te kongresit me kujton kete tipin :joy:

o alba, ose edhe gjembi se te dyja jeni duke i dhon xhuvap njesoj Stalker dhe Korrikse, desha me dite çfar pozicioni mbrojne sipas jush Stalker dhe Korrikse? Apo futja porrdhes ata, dhe futja pordhes ju duke bere lojen e ambiguitetit te diskursit ngambrapamodern.

1 Like

Nuk e di we cfare pozicioni mbrojne kur edhe vete ish zyrtare te larte pranojne qe prishja me kinen ka qene kabim i madh .thjesht nuk duan t’ia pranojne vetes se kane besuar ne dicka te kabuar .nje pjese e mire e shqipove ne 90 ishin te shokuar e me disbelief se kombi kishte humbur 50 vjet kot

shiko e kam hallin ne vend tjeter, kur behet muhabet ka rendesi me teper tema apo personi perkundruall (edhe vetja, sepse ke raport me tjetrin)?

po ça lesh pozicioni te mbroj(më) aman (si na paska ngelur puna sot me “mbrojt pozicione” mor aman??? :smiley:). Puna eshte thjesht me kuptu (ne sensin historik, ose më sakte, ne sensin e historise), pra si kane shku punet. Dhe kaq.

ps: sa per ate qe shumica e shqiptareve (une i pari!!) ne fillim te viteve 90 mendonte se kombi kish humb 50 vjet kot, ky eshte tjeter debat. Edhe francezet (komb 30 here me i madh ne numer, në siperfaqe, në histori, në…etj etj se shqipot) mendonin në 1940n se pozicioni i Petënit në raport me Gjermanine naziste ishte i drejte, por 50 vjet më vone mendojne teresisht te kunderten.
Une tani psh nuk mendoj se Shqiperia “humbi kot” 50 vjet sepse nese aventurohemi ne te tilla hipoteza, edhe une (ti, ai ajo…) kemi te drejte te aventurohemi qe, Shqiperia, në ato 50 vite, nese nuk do kish zgjedhur rrugen e Bllokut te Lindjes, mund te kthehej:

• në rastin më te mire, në nje Turqi (në miniaturë) te viteve 50-80, dmth; nje vend hiç stabel politikisht, me grushte shteti cdo 5 vjet nga ushtarakët etj etj
  • ne rastin më te keq, nje Liban (në kete rast, jo në miniaturë) me lufte civile midis 3 besimeve (fiks si Libani i viteve 70-80)

Po tani ?

ti mban pozicion qe ç’ke me te, perveç faktitv qe i çave sumen njerzise me brohorima te feles se majte, edhe per faktin qe e mendon politiken si superiore ose “ne plan te pare” kryesor ose lesh me qime çfar do thush sipas zakonit per t’i bere dredhe plumbit: “se thashe me kete kuptim, e thashe me tjeter kuptim”.

Por edhe te mos mbash “politika ne plan te pare”, siç ne fakt mendoj, kuptimi presupozon nje pozicion qe reduktohet ne pozicion politik, megjithse ne epoken ngambra kjo eshte bere e pamundur. Por edhe ky eshte nje pozicion, t’i besh lemsh te gjitha me qellim, ne menyre qe te mos besh te mundur pozicionimin, dmth ne plan te fundit te pengosh te dale e verteta. Dhe ky eshte pozicioni rendom i intelektualit ngambrapa, pozicioni yt, te mos kihet asnje pozicion, vetem te kuptohet historia, sikur historia te jete ndonje formule algjebrike e kuptuar nga robote qe kane jetuar jasht saj, dmnth nuk kane mbajtur asnje pozicion dikur.

Aq me teper kuptimi i historise eshte pozocional, nuk e mbaj mend kush e ka thene, por shume drejt e ka thene: “kush ka ne dore ne kaluaren historike, ka ne dore te tashmen”.

Pastaj mos kujto se pozicioni qe ka sot çdonjeri nuk ka lidhje me pozicioni qe ka mbajt ne te kaluaren, e sotmja eshte nje vazhdimsi e te kaluares, e sotmja ushqehet nga e kaluara ashtu si ushqen vetveten, me peshen e tij, orteku qe rrokulliset tatepjete duke shtup deboren e duke rrit permasat e vetes.

E reja eshte rikrijim i vazhdueshem i te vjetres - i Modhi :smiley:

ky nuk ka qene ne makine, keshtu qe keto qe rrefen ja ka tregu Ramizi (ose Nexhmija):

Por Kadriu, i mbetur pa vend, për t’i shoqëruar ata në të njëjtën makinë, i tha Beharit t’ia linte vendin atij dhe të vinte me makinën tjetër aty ngjitur, me të cilën Ramizi dhe Kadriu kishin ardhur. Distanca që do të përshkonin nga shtëpia e Enverit deri në zyrën e tij në Komitetin Qendror nuk ishte më shumë se 100 metra, por, çuditërisht, Enveri, i zymtë në fytyrë, ndërhyri dhe, si rrallëherë, e urdhëroi truprojën e tij të mos lëvizte nga vendi. “Qëndro aty!”, i tha. Kadriu le t’i ndiqte pas me makinën e tij. Ky reagim u duk i çuditshëm, sepse Enveri nuk e kishte pasur zakon të merrej me detajet e udhëtimit e të sigurimit të tij.

enver hoxha ne foto jo si 70 por nja 15-20 vite me shume
vetem lulzimi rinohet nga politika

Cufja shprehet me admirim per llambi pecinin qe ishte nje shtaze me surrat njeriu.qindra e mijera vlonjateve ai u ka shkaterruar jeten e familjen duke I futur me burg me akuza fallco siagjente te te huajve.plumbinne pati hak por jo per ato qe e akuzoi dullla .

ne fakt, po ta mendosh mire, me ndonje perjashtim te hershem (sejfulla maleshova) pothuaj vetem shtazet u denuan. A thua se Dulla nuk ua thoshte dot arsyen e vertete te plumbit

Dulla I vinte te benin punet e liga per te pastaj I vriste e thoshte :o popull nuk I dija keto por sapo mora vesh I denova.fakt eshte se personat e denuar nga llambi pecini e nje grup xhahilash te deges se puneve te perbrendshme te vlores e mbajten damken e armikut edhe pasi hetuesit e tyre perfunduan ne te njejten qeli me ta .

Trump eshte Trump dhe te kujto etc. po kjo c’te kujton?

Kjo qe barazon ALQ, ISIS e ALSHB me USA, UK, USAF etc

1 Like

i kujto Llambi Peqinin.

Nuk kam kohe ta shiqoj intervisten por me nje nutshell pulitikat e kabuara te perendimit qe mendojne se problemet e Lindjes se mesme zgjidhen vetem me bumje e me para pa e care bythen fare per traditat zakonet e ndjenjat shekullore te popujve te atij rajoni jane ne baze te rremulles se sotme .trump e pohoi vete se kemi harxhuar $7 trillion ne lindjen e mesme e aeroplani i tij u ul hajdutce me drita te fikme.

ti vazhdo te besh romane moderne absurde si Xhojsi per shok Enver per ta nxjerre si drejtesi olimpike qe denonte te keqen mbi toke, por kjo qe thu ti eshte akuza me e tmerrshme qe ai ishte nje qelbanik qe deformonte gjithe hapsiren e shoqerise. Siç thote edhe Alba ishte Veri qe cyste Fiçor Shehrat te benin gjithfar lloj maskaralleku qe tmerronin dynjane, dhe kur vinte momenti ishte po Ai qe merrte ne dore shpaten e drejtesise. Njerzit nga tmerri jo vetem nuk guxonin te mendonin qe krimineli maskara ishte Ai, megjithse ishte me se e qarte dhe evidente, por e brohorisnin kur vriste e priste qehallaret e tij, dhe e mbanin per burre te mire. Dmth i perdorte te gjithe, tamam figure satanike.
Dhe kjo nuk eshte ndonje çudi e re dhe as ka marre fund si çudi, psh e kam ndesh disa here edhe tani ne disa ndermarrje, brenda shteti dhe jashte shtetit, vetem se ekzekutimi eshte pa gjak, ne menyre demokratike. Dhe prandaj duhet te dale e verteta, dmth duhet te fitoje komunizmi :stuck_out_tongue:

Nuk e di c’lidhje ka kjo me ate qe solla.