Ke parë ndonjehere serbine te tradhetoje e te shese serbet e bosnjes apo kosoves?
keni pare gje serb qe han sufllaqe?
Ja Grande Kapo, edhe nje tjeter premtim i mbajtur i PDhit pas atij per moslejimin e zgjedhjeve
Alba pa zamete, po gjithsesi e ftohur si gjithmonë ngambrapa, kishte bërë nje zbulim: italianët nuk i vranë partizanet tanë, por ata grekë. Këtë herë nuk e kishte prej rrëfimeve të xha Abazit, po e kishte lexuar diku te “Gjenerali” i Kadaresë. Prapë mbetet enigmë, a ka vrarë xha Abazi vetë ndonjë italian a gjerman. C’t’i ketë rrëfyer Albës me e pa zamete, po gjithsesi e ftohur si gjithmonë ngambrapa, lidhur me këtë vallë?
me kujtove nje detal qe hiq me shume se te diellen u ballafaqova …
dmth ne nje vend neutral u takuam te dy pjeset e kombit ata shqiptare dhe kosovar dhe ate ne kolonen per dorzim te pasaportave peprara fluturimit ,
kolone e gjate Arban ,tollovi shume kofera dhe mes gjithe kesaj rremjue qe ecte e perkufizuara se pse u sekletoseshin nje grup femrash nga shqiperia , shifej qe kishin bere shoping … ku e le kete ku ate , a e fshehe kete , hjeke ate . dhe une qe perqudi i shikonja dhe mendojna me vetevete qe sigurishte eshte hera e pare prandaj keshtu sillen … befas qe mu drejtua njera - per Tirane ti , jo i them per Prishtine une . dhe pas meje mbi koken time qe vie kolona zanore ironike e bashkudhetarit tim . shifet keta kane 100 vjet shtet prandaj ndihen te sigurte , prandaj flasin me zhurma ti perfaqeson vetem 20 vjet pavarsi dhe nuk e ke guximin e tyre … mes gjithe kesaj shof dy nga gocat qe fap i japin nje te dredhur kokes qe floket te ju tundeshin plot krenari …
po , ju ktheva e vertet por si duket qe perfaqesueset e denja te popullit nuk e kuptojne qe heshtja eshte kultur e zhurma nuk reflekton krenari …
kaq ju deshte me ,nuk u ndin, perveq qe ndonjehere kur ndonjeres i rreshtite nga qesja plastamst bluza apo pantollonat e blera drejt ne toke …
ky postim i joti Arban me beri te perkujtoj se sa me fat jeni ju ,qe afer vetit keni pjestaret e perzgjedhur kosovar qe marrin pjese ne peshkun e shtetit ame
Si fytyre e pame…" Edhe Enveri të vijë, nuk i prish dot shtëpitë tuaja"…premtoj ky pushti i bllokut
Prindërit e Spartak Ngjelës, Rudina Xhungës, kapter leshit dhe leshërve të tjerë të komunizmit, 75 vjet më parë zbritën nga gërxhet me kapele me yll të kuq në ballë dhe morra, e pasi vranë pronarët e tokave dhe borgjezët, u morën shtëpitë e sundojnë ende mbi ne.
Këto mbeturina të regjimit komunist, urrejnë për vdekje shqiptarët që ndërtuan nga një banesë me para të fituara me punë të ndershme, me djersë dhe gjak, në emigracion.
puna është se serbët identifikohen si serbë,si në kosovska-metohija,bosnje apo kroaci,dhe jo si boshnjak,kosovar etj. vetëm a.kurti del si shqiptar ! këta mustafat e serbit në vend të devizës evropiane një komb-një shtet, kanë atë afgane një shtet -një krahinë! ky është ndryshimi me serbët ,grekët dhe gjithë evropianët e tjerë.
kjo është e para! pastaj pikpamjet mund të jenë të ndryshme,po diskutohen brenda shtëpise. nqs shqiptaret vazhdojnë të ndertojnë secili kasollen e tij dhe jo një shtëpi të përbashkët,neser pasneser, as ato nuk do i kenë. kishin mundësinë historike ti tregonin botës që arsyeja për të cilën u copëtuan në 12-n,nuk ishtë e vërtetë. por nese vazhdojnë me një komb-një fshat, vetëm sa vërtetojnë qe copëtimi i 12-s u bë se nuk ishin të zotë . dhe as sot nuk duhet tu jepet e drejta e një shteti kombëtar. pikërisht edhe mëdyshja për të na pranuar në be,ka të bëjë me faktin se ndoshta duhet të na lënë në grupin e shteteve jo të qëndrueshme dhe në prag të shpërbërjes,si bosnja,maqedonia,mali i zi! pra nese jo shqipëri e madhe,do kete serbi dhe greqi me të madhe.
Doli burre Edvin Kristaqi, Kaposh. I morri prej zhelesh pushtuesit e zaptuesit qe ti me shoke e tu i late te livadhisnin per 30 vjet tu zhvat Shqiperine.
Perderisa ti po mendon qe Edvin Kristaqi e mbaroji ket pune si Kumandari Lexhendar, Bac Enveri, duhet te peruleni me respekt ju te djathtet per vendosjen e ligjit.
Iku nje kauze per te ardhe ne pushtet kujtoni juve? Jo mer se nuk rri rehat Edvini por problemi eshte gjetke… tek opuzita Talibane e kamuniste e Tirones qe ska per te ardh noi here ne pushtet e tani ka dorezu ene armet. Po pse dorezohen komunistat si ju Kaposh?
Shume qetesi blogu. Ca ka ngjare? Nuk ju shqetesojne falangat e krimit qe nxjerrin robte ne rruge, vetingu, Alvini, cuni i Fahriut, lali Eri, etj. si keto?
Po mire, perse nuk eshte ba kaq e madhe kur jane prish ndertesa ne Pogradec per t’i hap rrugen shetitores atje, ne Vlore per lungomaren, pse ktu ku duhet te zgjidhet gjithe nyja e trafikut te venit, ngrihet gjithe kjo zamallahi, aq me teper se me shume se gjysmat qenkan demshperblyer ose do te marrin demshperblimin. Ky thjesht po realizon nje projekt qe ka qene qe ne kohen e Adil Carcanit, rruga kalon neper shpite e tyre, ca do te bajme, ta lejme rrugen? Qe te gjitha palet te ngeleshin te kenaqura duhej astirjaneve t’ua blente shteti pronat, po ja qe pune e atyre te shkretave leke nuk eshte vetem nje fjale goje. Edhe nje here tjeter, per arsye ivestimesh publike jane prish dhe do te prishen ndertime private, perse kjo e Astirit po na proklamohet si krim shtetror?
Pjeri ka konkurrence te forte.
Mire ua ke bere qe u ke dhene nje mesim te mire kulture gabeleve. Se vertet jane nga nje shtet 100-vjecar, po ti ke qene per afro 100 vjet ne shtetin e perzgjedhur te “Zastaves”. Po nese do qe te ma kujtosh mua sa me fat qe jam, eshte e kote, se une e kam gjithmone ne mendje. Po kjo puna e fatit eshte thike me dy presa, se fati i mire po me kthehet ne fat te keq. Gjithmone e pyes veten, cfare kam bere qe ta meritoj nje fat te tille, qe te shkruaj ne te njejtin forum me perfaqesuesit e kombit te perzgjedhur (ti je e kombit te perzgjedhur kosovar, apo kombit te perzgjedhur jugosllav?) Jo vetem qe nuk di se cfare kam bere, po edhe me e keqja eshte se nuk di se cfare te bej qe ta meritoj. Po ke nje ide, ma thuaj. Se sos borxhi qe te kishim qe te prishim marredhenien me babane, po ja tani edhe ky borxhi i nderit te te shkruarit ne te njejtin vend me perfaqesuesit e kombit/kombeve te pergjedhur/a na duhej. Ne fund te fundit, prej mishi e gjaku jemi edhe ne gabelët e pakulturuar, nuk jemi prej hekuri, nuk e mbajmë dot një barrë aq te rëndë. Mos na bëj te vdesim në borxhe, më qafsh!
Grande Kapo, si doli gje as kete radhe Komandantit he, nuk po vret ndonje qe nuk po vret Palloshi. Po ta kam thene, thuaji Komandantit ta beje sic e ka bere dhe here te tjera, te vrase vete per te gjetur sebep. Pse kaq dobet kete radhe
Te paska dhene like Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa per punen e zaptimit te prones. Po nuk eshte cudi xhanem, se edhe xha Abazi me Ballin te majte ishin.
shiko pak ça kombinimi interesant. kapo jashtokësori,alba e kovaçit dhe zastava nën një ombrellë! ça i bashkon këta të majtë të skajshëm (që kanë qef të quhen të djathtë ,se kujtojnë se është në modë kjo)?? mungesa e përkatësisë kombëtare dhe për pasojë urrejta ndaj kombit shqiptar. kjo e maskuar si gjasme antikomuniste:stuck_out_tongue_closed_eyes:
na lupi,lupiiiii
duhet te mesohesh te jetosh me brengen dhe fatin ,cfare ti besh Arban ? Kete risk kemi pasur si ti ,si ne … hise rene njeri tjeterit per te mire e per te keq
p.s.
gjeje mesin , ah mesi i arte ! qe per shembull une si e gjej qetesine ne rastin konkret ( njekohesishte te jap dhe pergjigje ) Une dij qe kam lindur nga prinder shqiptare , kaq mjafton , cfare jam e nihem s ta them dote sepse shof qe fiksohesh pas nje thenje…
…mesohu te jetosh dhe me nje breng me shume
ha.hahaha
Njeriu shpesh përpiqet t’i shkojë përkundër fatit të vet. Ja për shembull, edhe përfaqësuesi i kombit të përzgjedhur kosovar nga prindër shqiptarë ka lindur, por po bën përpjekje titanike për t’i ikur këtij mallkimi e për të krijuar një identitet të ri. Nuk e di në e njeh prof. Ilir Tolen. Edhe ai u mundua i gjori, veçse në dallim nga përfaqësuesi i kombit të përzgjedhur kosovar, profi donte t’u bashkëngjitej identiteteve të konsoliduara, si serb, grek, rus, hebre. Por pastaj iu kundërvu rreptë këtij identiteti të fundit dhe tani më duket se ka gjetur qetësi në identitetin si supremacist i bardhë, apo white nationalist siç më duket se kanë filluar ta quajnë në ShBA.