Gjermania po duket si Andorra perpara Spanjes .Asnje rast ne porte te Spanjes ?!!!
Epo une per shqiptaret e kisha dhe u shpjegova ne nje koment me poshte. Nuk kishte as kuptim te flisja per myslimanet ne pergjithesi ne Evrope sepse para 11.9 nuk ishte teme aq e zjarrte sa u be me pas.
Sipas teje:
“Narrativa evropiane per kosovaret gjate luftes se Kosoves ka qene pak a shume: kosovaret jane rebele terroriste islamiste, nacionaliste, dhe organizatore te trafikut te organeve”
Evropianet skane predispozicion te jene sakte ne memorje mbi kosoven. Dhe per arsye “misterioze” na dalin sot me narrativa te qelbura si keto qe servir ti.
Me kujtohet qe lexoja nga vullnetare te rinj civile nga UK ne Kosove fill pas lufte te shpreheshin sesa admironin kosovaret qe jua merrnin ndihmat vendeve arabe dhe ne vend te xhamive me to ndertonin infrastrukture civile mbi te gjitha shkolla shqip.
Fitorja mbetet fitore por duhet thane se Kosoven e ka rujt Zoti se nje ekip tjeter do iu kishte rrasur 7-8 gola .Zoti u ka bere nje favor qe nuk ua beri europianin kismet se nuk perballohen ekipet e nivelit te larte me ate forme .Le te turperohet Macedonia me mire .Edhe po hoqen Challandes nje trainer tjeter do jete po aq i mire sa lojtaret qe ka me dispozicion.
i forte vallaj Biden, i forte osht. Po ai Trumpi paska qen rrot mullini fare!
Fakti eshte qe duhet te mendohemi mire se ke mund te quajme shqiptar sot. Them mund dhe jo duhet, se mes tene fara e keqe e mbeshtetur dhe nga serbi, ka zen dendur. A mund te quajme shqiptar dike qe thote se ne rradhe te pare jane islamist? A mund te quajme shqiptare ata qe u ngriten me kuc e me mac per ti vene minat nje populli tjeter 1000 milje me poshte? A mund te quajme shqiptare ata peshkiste qe i mbeshtesnin ne peshk me gishtin lart? A mund te quhet shqiptar Kapexhi bythqiri, kremi i qenefit shqiptar, qe thot po bere shaka me muhamedin une te vras? O tempora, o mores ne rastin tone duhet adaptuar ne o morra, o mortje.
Mos me thuaj qe ke lexuar librin e ketij me parti dhe te politizuarit, se te eshte shpelare truri dhe kush do na coje ne Afrike pastaj.
Po edhe nje here ta perseris, se vertet nuk po te kuptoj ose nuk po me kupton. Nuk po them te flasim per myslimanet ne pergjithesi, po te them se si mundet qe t’i diskriminojne shqiptaret se jane myslimane, kur myslimanet e tjere, ata “te bazes”, sic do thoshte nje shoku im, ose te vertete mund te thosha une, arabo-myslimanet (se le te pranojme qe islami eshte para se gjithash fe e arabeve, madje e arabeve te vertete, atyre te shkretetires, se ka edhe arabe “te krijuar”, ashtu sic eshte vete krishterimi ne fakt supozohej te ishte fe e hebrenjve, Krishti nuk foli ndonjehere per te tjeret, po vetem per hebrenjte),nuk diskriminohen nga europianet, perkundrazi, perkedhelen.
Po te mos ishin “europianet e krishtere”, austohungarezet, shteti shqiptar, edhe po te ishte krijuar pa ndihmen e tyre, as qe kishte per te ekzistuar, kjo eshte e sigurt, do ishte shqyer nga fqinjet, dhe shqiptaret ne rastin me te mire do ishin bere si kurdet, ne me te keqin do ishin zhdukur ose asimiluar.
çër lesh i forte eshte Biden?! I forte ishte Trump, nuk ben më nena burra si ai!
Prandaj kombet evropiane e mbështesin përkatësinë kombëtare të gjuha dhe jo të feja
Këtë problem e kanë menduar ata që krijuan shtetin e shqiptarëve. Fetë nën kontrollin e shtetit shqiptar sepse shqipëria mund të çstabilizohet lehtë nga fqinjët nëse udhëheqja fetare është e huaj dhe më keq akoma nga vëndet ballkanike.
Dhe nuk janë realizuar vetëm myslimanët. Ka plot talebanë të krishterë në shërbim të idesë së madhe.
Në përgjithësi mungon ndjenja kombëtare tek fetarë dhe tek gjasmeliberalët e përbotizmi.
Jo më kot në 30 vjetë, kombëtarizmi u shpall armiku i ri i shqiptarve.
Zgjidhja që u ngelej ishte ose " iliatolizmi" ose fetarizmi.
Jo më kot "lubonja"tregon mirëkuptim për çetat fetare ose krahinore.
“Terapia ishte ajo që marrin të gjithë, vitamina C, D. Kjo ishte pak a shumë” - thote ky qe i shkruante paratheniet Eleonores, asaj misionares qe ja vuri vetes
Terapi (terapi !!!) me vitamia
Dhe behet fjale per beteje !!
apa pa pa çër piçke dhie paska qene ky Biden, kadosh i modh vallaj! Por edhe Trump nuk eshte ma pak, keni per ta qe ka per t’ja fut si heret, ktu jena, keni per ta pa!
Ndonje per shifrat kishit?
mos beni levizje te kota jashte, rrini brenda, sa te kaloje kjo vale,
kur te them dil, mos dil! kur te them mos dil, dil!