Une kam 28 vjet ne France. Per mendimin tim, Franca ka filluar te ‘amerikanizohet’, pra rrihet dhe ketu me te shtyra (pa letra, punon nje hanë 5… etj etj). Nuk rrihej para 10 apo 15 apo 20 vjetesh. Tani rrihet. Pra pak a shume si ne SHBA. Kjo eshte risi per Francen. Do mesohen.
Dhe une po them qe nuk eshte ashtu siç thua ti (qe e ka marre ferra uraten, etj etj). Dhe po ta provoj me faktin qe nr 1 i opozites franceaze, dmth zonja Marine Le Pen, konsideron se nje kerkese azili e ardhur nga Shqiperia nuk duhet te pranohet, sepse ky eshte faktori kryesor (siaps saj) i gjendjes aktuale
Pourquoi accepter la demande d’asile venant d’Albanie ?
E si e provon kjo qe thua ti te kunderten e asaj qe them une, se nuk po e kap fare.
Rrihet kudo per ate pune. Nje cope buke e ha dhe qeni. Ceshtja eshte te behen llogarite me laps ne nje fare menyre. Nese po shkon per nje jete me te mire, aspiro per nje jete me te mire, sakrifiko, puno, kurse, shko ne shkolle, behu zengjin si me thene. Nese shkon per te jetuar si refugjat me familjen apo shoket per vite me radhe sa per te thene qe jeton ne France (apo kudo tjeter) as mos e merr rrugen kot. Guri i rende ne vend te vet.
Ajo eshte ne nje linje me ty. Vetem se ajo jeton brenda Frances dhe me statistika, eshte siç thote ajo: numrin me te madh te kerkesave per azil (ka qene ne 2017) e kane shqiptaret (dhe jo arabet, myslymanët etj etj, siç do ti ta paraqesesh, me zor)
Dans la même interview, la présidente du Front national affirme également que "les plus gros demandeurs d’asile sont les Albanais. Pouvez-vous me dire pouquoi on accepte les demandes d’asile d’Albanais ? "
Marine Le Pen a raison sur ce point. Les Albanais représentent effectivement le plus gros contingent à déposer officiellement l’asile en France. Sur les 70 750 demandes déposées sur les onze premiers mois de 2016 (+7,5% sur un an), 5 770 venaient d’Albanie contre 5 500 Syriens et autant d’Afghans.
perkthimi: nga 70 mije kerkesa per azil, vendin e pare e mabn Shqiperia (5770 kerkesa, 7.5% me shume se në 2016); pastaj sirianet (5500) dhe afganet
Jane kryesisht shqiptare qe e kane provu tashme emigrimin; asnje nuk vjen per here te pare ! as edhe nje ! I pereze Gjermani, e provojne neBbelgjike; i perzé Belgjika, vijne ne France
Ne Angli eshte fiks njesoj! Ne hotel ku isha para pak kohesh, kamarjerja e mengjesit ishte shqiptare. Vinte nga Greqia. S’kisha me pune atje- tha, erdha ne Londer
Nga eksperienca ime, ky muhabeti i azileve eshte nje lloj rrethi vicioz ne kuptimin qe te dyja palet (avokatet dhe klientet) i futen vazhdimisht pa ndonje arsye shune te forte. Klienti natyrisht i interesuar per te qene “ne proces” dhe avokatet edhe pse mund ta dine qe s’kane ceshtje te forte per te mbrojtur, te mbushin mendjen per t’ju futur rruges se azilit sepse paguhen edhe sikur te humbasin. Domethene pse ka 5,000 kerkesa per azil nuk tregon gje persa i perket rrezikshmerise. Shume-shume mund te tregoje qe shqiptaret jane loqe e manipulohen kollaj (100% e vertete kjo) dhe paguajne mijera euro per nje ceshtje te humbur. (Nuk ka kuptim qe jeta e nje shqiptari te jete me ne rrezik se ajo e nje siriani apo afgani). Se e perdor Le Peni per marketing elektoral eshte tjeter gje.
Po, por azili funksionon me “më kanë thenë qe…” . Sa shqiptare ke ne USA qe rrijne prej vitesh (dekadash) pa letra dhe, ne fund te fundit, jane ‘saju’ ? Plot ! Njesoj dhe ketu. Rriten femijet, behen +18, marrin nenshtetesine, e pasaj bejne bashkim familjar (pra rregullojne dhe prindin etj etj).
Te gjithe qe vijne ne france (apo gjetiu) e dine qe nuk do marrin letra. Por rrinë
Ajo nuk eshte ne linje me mua, se une nuk fola fare per azilin. Une solla ketu para ca kohesh artikullin e nje profesori qe jeton “brenda Frances”, me i mencur se une e Le Peni bashke, besoj e lexove. Qe ta kuptosh me mire, Franca e ka marre rrugen e mutit edhe sikur te mos i jape azil askujt duke filluar qe nga kjo sekonde. Po te mos ishe i verbuar, do te rekomandoja librin jo te nje “racisti”, po te nje nga ata qe te themi jane subjekte te mbrojtjes nga liberalet, dhe ai eshte dyfish, se eshte gay dhe hebre. Nje amerikan qe shkon ne Europe dhe e sheh me llahtari kete punen e mutit per te cilen po flas. Apo gayte dhe cifutet jane islamofobe thuaj. Thone qe nazistet ishin islamofile.
Ata qe kane mendime si ty (vendi ka marre rugen e mutit, te shfarosim arabet e muslimanet, te shpetojme rracen e bardhe etj etj) s’kane pune fare me zgjidhjen e problemeve sociale, politike, etj etj por i ze ligji dhe denohen nga gjykata
Ku e lexove qe thashe shfarosje une, apo thuaj ajo taktika “mbrotja me e mire eshte sulmi” per te mbuluar diellin me shoshe. Shoket e tu arabo-myslimane flasin per shfarosje, te qafireve (perfshire edhe ty), te cifuteve, te gay-ve.
jo ti, por ata qe mbrojne te njejta ide (pastrimin e Frances etj etj) kane patur dhe kane pune me gjykatat (nuk jam une qe bej ligjet, jane te vendit në fjale). Duam s’duam, jane te tilla, pra ligje qe denojne racizmin, ksenofobine, etj etj).
E di, ndersa myslimanet mbrohen nga korrektesa politike dhe nga frika e interest politike. Ja ndiqe kete po pate kohe, megjithese dyshoj se do sjelle ndonje ndryshim tek ti e te ngjashmit me ty.
The " low IQ " , " nutjob" , " third grade " , " Low life “, " lightweight disaster”, Anna Navarro is a conservative, registered republican, political commentator for CNN.
çi qi tom me gjith France, kemi Ameriken ne sa per 100 Franca. Amerika eshte si shpirt (i gejve dhe hebrejve), vetem qe nuk ka gjo sistemin sanitar, Franca e ka me t’mire. Franca ka dhe shalet me t’mira.
thenie
a boss has the title, a leader has the people
ka emigrante qe emigrojne me letra, ka emigrante qe i fitojne letrat, dhe emigrante qe e dine qe s’do i kene dot letrat
Te paret hapin rruget, te dytet jane te paret, te tretet jane te fundit. Sic ndodh me cdo gje qe ne fillim eshte e re pastaj mbiperdoret.
ndare njerezit ne shtresa, n/shtresa, kategori e n/kategori