Ja dhe nje shembull tjeter qe konfirmon se Mbylljet (lockdown)/Hapjet, aktualisht, nuk kane fort te bejne me shkallen e vaksinimit (vendi në fjale eshte i vaksinuar tek 50%, po aq sa Zelanda e Re apo Australia, te cilat po hapen, nderkohe qe vendi ne fjale po mbyllet prap per nje muaj!) se sa me:
friken e pushtetit te disa vendeve nga cdo proces gjyqesor i mevonshem
mos-marrjen e pergjegjesive dhe kthimin e kesaj pune ne nje far ‘sporti’ (loja emocionale me numrat e infektimeve, te vdekjeve etj).
cheers Letonia ! (ose siç thote artikulli : “Baltic state once seen as coronavirus success story announces month of restrictions including curfew”)
Tek harta e Europes publikuar në artikullin e melartem vendi qe ka “rate per 1m, last fortnight” (perqindjen më te ulet per 1 miljon banorë në 15 ditet e fundit) e ka… Kosova ! Pse? Sepse vala “beri te vetën” para dy muajsh, dhe tani Kosova ka shifrat më te mira ne Europe.
Perrallat me “coronavirus success story” i besojne vetem Donkishotët e koheve moderne
kryetari im i bashkise, si çdo kryetar tjeter bashkie ne kete bote të gënjeshtërt, quhet me perkufizim Rrensi Rrensi, qe ne sanskritish ka kuptimin: “ai qe te rren dy here, kur s’te mjafton nje here”.
Kurse ne pellazgjisht ka kuptimin: “ai qe te rren dy here, te ka rrejtë infinit here”.
Aranit cela paska qene gjalle?gjykata e paska nxjerre te pafajshem?!!Vetem nje nga gjyqet e tij ka mjaft shkelje sa ta kridhje per gjithe jeten me hapsane ,ku ka drejtuar rreth 800 te tille ?!!
aaa,Inkuzicion tek arti me gjunjezon ti mua ,pika e dobet kjo eshte , cfardo qe me ofron me mahnite . Duhet filozofi e sociologji qe te nxitem me retorike … rrofte Ai nalt ( kurr se di pse mendojme qe Ai ,duhet te jete larte , cka nese na del qe gjithmone ka qendruar poshte neve non bazament duke na programuar ?) qe nuk e ndal procesin e jetesise e poshte tradhetaret qe marionetat e jetesise i kthejne ne mish per top …
p.s. pse shkove ne extremitete ? Maria e virgjer ishte, e der ate djale beri qe i permendet sot e ate dite nami …
Nëse dëshironi të bëni një jetë të qetë dhe të mbani një standard të qëndrueshëm jetese, atëherë duhet të jeni të vëmendshëm në lidhje me financat tuaja. Një familjar i juaji do të irritohet shumë me veprimet tuaja të fundit sot. Shmangni veprimet që partneri/partnerja juaj mund ta konsiderojë të pakëndshëm.
Për këtë sallatë me vitamina ju nevojiten: lakër, panxhar, karota, lëng limoni, vaj. Qëroni lakrën dhe panxharin në sasinë: 3:1:1. Shtrydhni lëngjet. Shtoni pak lëng limoni. Mund t’i shtoni edhe hudhër, për shije më pikante. Erëzoni me një sasi vaj bimor (vaj liri ose ulliri). Shtoni pak kripë.