Diskutime të lira

Ke te drejte e paska thene Marksi…
“ Sapo shpërndarja e punës vjen në jetë, çdo njeri ka një sferë të veçantë, ekskluzive të veprimtarisë, e cila i detyrohet dhe nga e cila ai nuk mund të shpëtojë. Ai është një gjuetar, një peshkatar, një bari ose një kritik, dhe duhet të mbetet i tillë nëse nuk dëshiron të humbasë mjetet e tij të jetesës; ndërsa në shoqërinë komuniste, ku askush nuk ka një sferë ekskluzive të veprimtarisë, por secili mund të realizohet në çdo degë që dëshiron, shoqëria rregullon prodhimin e përgjithshëm dhe kështu më mundëson të bëj një gjë sot dhe një tjetër nesër, të gjuaj në mëngjes. , peshku pasdite, ruajtja e bagetise në darkë, kritikoni pas darkës, ashtu siç e kam mendjen, pa u bërë kurrë gjahtar, peshkatar, bari e kritik.

ja vetem per kete arsye un kam qene dhe jam marksist, bile me teper se Marksi qe ka thene “une nuk jam marksist” (sepse ka qene edhe ai intelektual i mdh qe konsideronte Promete hajdutin heroin perfaqsues te historise, dhe jo Jezuin). Si marksit i bindur me teper se Marksi dhe Enveri (edhe ky artist qe ka pallu Edi Pjafin ne Montpelje), jam edhe fuks i bindur qe kam spijuar te tere ata artiste t’mdhenj qe benin zanatin e artistit intelektual i modh pa bere zanatin e njeriut me pare, pastaj te benin zanatit e gjahtarit, peshkatarit, bariut, kritikut, traktoristit ne Frosinone, shkencetarit, artistit, lexuesit te Jungut ne Detroit etj. Por ata preferonin t’i hanin mutin Enverit si njerez me pare, ne menyre qe me pas te benin zanatin artistin e modh. Per kete shkak nuk dijne te bejne tjeter veçse te rrotullojne ne goje mutin e Enverit duke e share Enverin per 30 vjet me radhe ne menyre qe te jene artiste te medhenj edhe ne liri-demokraci si dikur ne tirani-domosdoshmeri.

Ha mut te fresket dikur, ha edhe mut te thate sot, dmth ne thelb intellektualet e mdhenj dijne te bejne vetem zanatin e mutngrenesit ne jete te jeteve, nuk ka Spaç t’i shpetoje.

Pjer, kom gjet diçka me rendesi per ty!
:joy:

:rofl: :rofl: :rofl:

:new:

immagine

-O jeee! - hanno approvato con clamore i discepoli dissidenti il discorso del Maestro prima di morire come eroe sdraiato nel letto con pigiama.

Platone ha detto - infatti ho detto io a Platone ma si sa come fanno i grandi intellettuali dissidenti, ruba ruba idee degli altri - che le piante hanno una vita propria come animali e sono organismi vivi come gli animali, sentono e soffrono come gli animali, dunque i vegetariani sono lo stesso criminali che torturano le vigne mettendoli in fila come soldatini, trattandoli con sostanze chimiche tossiche, ammassano l’uva, lo spremono, lo distillano ecc., e altre mille diavolerie infami per accontentarsi dei lori piaceri. E non basta questo, ma vicino il loro stomaco contento hanno inventato la coscienza che accompagna l’apparato digestivo migliorandolo con i fluivi dei rimorsi, chiedendosi con rammarico: “Come mai l’uomo è una creatura cosi infame che si crede chi sa che in universo dove nessuno conta nulla?” O l’uomo, creatura spregevole con stomaco pieghevole secondo i casi di coscienza, chi ti dà il diritto di causare sofferenza in un modo così spudoratamente gratuito per un tuo bisogno? Perciò io vi dico: non preoccupatevi per la vostra coscienza, di quello che mangerete o berrete, né per il vostro sentimenti, di quello che ammazzate e torturate; la vita non vale forse più del vino dove si trova il veritas senza vanitas? Chi conta più di aver vescica piena o aver la moglie ubriaca?
Guardate gli orsi nel bosco: non seminano e non mietono, né raccolgono nei granai; eppure la loro pancia e piena di mille delizie, anche della carne deliziosa umana. Non valete forse più di loro, non siete degni di frequentare il loro stomaco con il vostro Se Stesso di Jung? E chi di voi, per quanto si preoccupi, può ingrandire anche di poco il proprio stomaco?
E per l’organo sessuale, che è sotto lo stomaco, perché vi preoccupate ? Una volta che avete riempito lo stomaco, non preoccupatevi potete usare liberalmente, potete far sesso anche con orsi se volete gente di poca fede nella vostra sessualità!

:new:

immagine

Futbolli qenka opium per popllin .Habi e madhe me gjithe kete orgji qe po bejne pepinot ne Napoli i cili duket si vorri i bomit .qenkan popull i ngeshem e s’paskan pune tjeter ?!!!

:new:

38a0f58e-32f4-4902-b1b9-fb9e9888919c

:new:

immagine

344237929_757985089322155_3080676701096206142_n

:new:

immagine