Dru me pre !

kritikë

#21

Inkuiz,
Ti e din fort mirë që s’ështê çështje e njê apo dy telash.
ështê çështje koncepti muzikor. Cështje loje instrumenti dhe konteksti muzikor.
Violina edhe me një tel nuk luhet si lahuta, nuk mbahet si lahuta dhe nuk tingëllon si lahuta
Troç, lahutari nuk bëhet kurrë violinist.
Sa i vjen rrotull vatrës si moca, më mirë hudhu m’zjarr dhe jep mendimin tat…
APo pret qi t’qis koken un aty tek kitshi qi ta qisesh ti ke lahuta.
E pra me t’bo qejfin, ja po ta them un’ i pari:

Eposi i rri kitshit përkarshi sikundër lahuta i rri kallpit (Xixa)


#22

Si je xixe, kemi kohe pa u pa e pa u vetë!

Un di mire qe eshte çeshtje dy felash (Yin e Yang, kitsh e kallp, art dhe ekonomi), te cilat po nuk u bashkuan bashke e te behen NJE, gjithnje do t’i haje bitha si Nue lahutarit, ashtu dhe Paganin vjolinistit. Sigurisht Tolstoit po e po!

Un di akoma me mire mendimin tem:

Perderisa tema eshte jasht teme me perkufizim sepse nuk merret ne konsiderate ose mohohet KRYETEMA, çdo lloj komenti rezulton jasht teme sikunder mjaullima e moces dhe dacit.

Keshtu per pasoje fiton legjitimitet çdo lloj komenti, mjafton te mos jete i nxitur nga keqdashja.

Qe ta sqaroj deri ne fund idene per te mos pasur ndonje keqkuptim:

Meqe natyra e urren boshllekun, atehere vendi i KRYETEMES nuk mbetet bosh, ne krye te vendit eshte ul komkryq POLITIKA (me opinga ose me adidas).

E pra un e urrej politiken ne poziten e dollibashit qe nga koha e kryeparrulles “politika ne plan te pare”.

Ndoshta mund te shkruaj ne te ardhmen per kete KRYTEME qe do te kete per titull: “Tema eshte jasht teme

Por deri atehere si zor te futem ne diskutime jasht teme, se ashtu osht i pune. Kan ndodh ca gjona, si ne jeten virtuale, ashtu edhe ne jeten reale.


#23


#24


#25

Përshnetje at’her, Inkuiz, se me t’vËrtet’ u bo nji koh…

po e filloj pra, me nji selamalek
po e vazhdoj me nji pytje " çere po bon halà në kët’ far’ PPU-jet, t’mocit dhe t’dacit?"
dhe po e myll me nji kryeshnosh!


#26

ja po dal prap jasht teme (per te tregu prap KRYETEMEN):

Çere po bon halà në kët’ far’bote, t’mocit dhe t’dacit?


#27

Për besë,

çere po bon halà ?

s’jom tuj morr vesh…
se ky far’ shkrmi im osht po aq jasht teme sa edhe shkrimet e tuja


#28

Ti kujton se ka ndonje ndryshim midis jetes virtuale dhe jetes reale? Po qe njera hale, edhe tjetra hale eshte, ç’te jete tjeter?
Ne kete kuptim, dhe vetem ne kete kuptim, dy felet jane bere nje.

Me fjale te tjera bej ne PPU ate qe bej ne jeten reale, jom tu fol me vete.