Foto e Ditës

1 Like

https://www.instagram.com/p/BNXG55pgwYt/

5 Likes

Carl Zeiss Jena

E kisha sjelle njehere Zjarrin me konstelacionin e peshqve, por po e risjell prape, bashke me ujin:
Constellation of Pisces The two fish of Pisces represent the two souls of the primordial Elohim submerged within the deep waters of Mother-Night. The Love of Loves, the Mystical Passion of the last fire within the eternal Husband and the Divine Wife are vital in order to separate the Superior Waters from the inferior Waters. He provides the Fire and she transmutes the waters, separating the Superior from the Inferior. The two Fish then project that fire and that superior transmuted water upon the waters of the Kaos, upon the cosmic matter or material for worlds, upon the sleeping germs of existence and life sprouts forth.

https://www.pinterest.com/pin/335096028493937491/

1 Like

Moza ha ha Qemolo, mbaje shtremet vijen e horizontit se do te duket qari!

1 Like

kape edhe kte vjeshte me hidrokarbure lozonjare:

1 Like

Gjate ndeshjes ne stadiumin “Selman Stermasi”, ndricuar nga smartphone.

4 Likes

Nje stuhi ne Durres dje

1 Like

Kush ka ndonje gje per AL, se mbas nji jave jam per rruge.

Po kalove nga Toronto kam une :smile:

4 Likes

4 Likes

6 Likes

Edhe kjo eshte e bukur, edhe pse i ngjan parkut ketej nga une, krejt njesoj vetem stoli eshte pak ndryshe

Vertet Moza, ti je ulur ne kete stol, ke enderruar e dehur nga ngjyra vjeshtuke, e pastaj ke votuar Trump?

(gje qe s’do te thote qe te votoje ate tjetren)

Po vertet, pasi shetita ca neper park, pashe kete stol bosh, u ula, aty poshte mbrapa atij parmakut kalon nje vijez uji ne forme zig zag-u, dhe degjoja peshperimen ledhatuese te eres me gjethet perreth te pemeve, ishte magjike dhe teper enderruese, mbylla syte per nje moment dhe humba ne mendime, u bera vone per t’hedh voten. Lol. Nuk kam votu Tiko, po mu be shume qefi ama qe fitoi Trump!!!

Në parkun q’ë mbuluan fletët
Të dy ne ecim qetësisht,
Pas shijes saj ka shtruar vjeshta
Qilim të verdhë natyrisht.

Dhe ndoshta si një ëndërr e zbehtë
Ju fanit një muzg i vonë
Ky park q’ë kan’ mbuluar fletët
Ku pas kaq shekujsh ti po shkon.

Nga vagabondët me cigare
Ti mos u tremb e dashur kot
Imazhin tënd as dinosaurët
Shekuj më parë s’e shtypën dot.

Që ti të vije kaq e bukur
Me këta flokë, me këtë hap
Toka të egrën klimë e zbuti
Dhe akullnajat ktheu mbrapsht.

Dhe s’kish se si të ndodhte ndryshe
Të ndodhte ndryshe s’kish se si.
**U desh të zhdukeshin përbindshat **
Që te kjo botë të vije ti….

Moza, kendej nga ne dje ishte dita e fundit e vjeshtes, naten beri ngrice, dhe ne mengjez nuk kishte me gjethe ne pemet. Pylli kishte humbur planin e pare dhe kishte fituar thellesi perspektive, njekohesisht ishte pa ngjyra, dmth kish humbur brenda nates ngjyrat e vjeshtes, sepse kishte marre ngjyren e dimrit kafe - murrme te eskrementit (ngjyren e Tumit per te cilin ka votuar Zeqo), pra te vdekjes. Nje bukuri tjeter pak e kuptuar.

A e di kuptimin e vjeshtes si simbolike dhe lidhjen me epoken e Aquarius ne astrologji ne te cilem tani ndodhemi?

Mos e ndigjo shoqen tende astrologe new-age Aquamarin, te ciles ne ja kemi bere bene, nuk ka te drejten e fjales pa bere denimin ne qelite e Inkuizicionit nje vit te tere vetem me buke dhe uje dhe studim te logjikes matematike.

Kape kte, ne kete formidabel natura morta (ne shqip = natyre e qete, ha ha Qemolo!) te Caravaggios, e ke me mire se kudo gjetke kuptimin e thelle te vjeshtes:

1 Like

Po denimin na e ka dhene te gjitheve vete epoka e akuariusit heretik, qe i ve theksin zhvillimeve teknike dhe shkencore e na detyron me studiu edhe astrologjine, si nje nga hallkat e procesit te gjate metodik per te njohur psiqiken njerezore. Une astrologe? New age per me teper? Nope! Jam shume komode me epoken e peshqve ku njeriu thoshte ‘Une besoj’, ku temat kryesore ishin dashuria universale, self-sacrifice, altruizmi, kreativiteti, intuita dhe spiritualiteti i thelle. Perputhen me shume me karakterin tim, jo per gje po peshqit i kam ne polin verior kurse Ne polin jugor logjikisht kam Virgjereshen (modesty, commitment to service and acceptance of what must not be changed). Jo vetem gjeo-astronomikisht Aquariusi eshte i lidhur me ekuinoksin e vjeshtes, por simbolokisht me Renien flete-flete edhe te besimeve te epokes se peshqve, duke sjelle indirekt pasojen abuzimit me dijen dhe shkencen, dhe kthimin e njerezve ne qytetare globale me theksin qe kjo epoke i jep komunitetit. Kshu hero, mos ngaterro tendencen time per te per te njohur besimet dhe qasjet e ndryshme qe kane njerezit ndaj jetes, duke me identifikuar me atrologjine new age. Buke e kripe e muzike!

2 Likes

Ku eshte ky vend? Jam kurioz nese v3ndi eshte i bukur apo fotografi i zoti