Gezuar 8 Marsin

Meçik vones por sapo marova turnin, deshiroj te uroj gjith grat e botes gezuar festen festive! Gezim e paçi gjithmon mo !
"…ju perqafon lart dhe ju puth posht i dashmi i juej zeneli…"
Kush e gjen nga esht marr kjo fjalia brenda thonjzave ka nji shishe kos falas.

Pershendes korentin

1 Like

Zhardin, kjo eshte shenja me treguese e degradimit te njerzimit qe nuk di te festoje më, veçse me t’hongerme berxolla dhe duke “ngrene me sy” aty-në e striptizit, feste e kermes, ilustruar nga alias shprehja folk arketip qe ti si vajze e kolme qe je, kushedi sa here do ta kesh degjuar rrugeve nga alabaket e Tirones:

-Na mi ej, t’hongsha .idhin!

-T’hongsha grenxen!

Si vajze e kolme qe jam, rreth zero here e kam degjuar nga alabaket e Tirones. :smiley:

Tiku, as une nuk do ta kisha thene me mire per festat. Mund t’i shtoj maksimalisht nje presje asaj qe ke shkruar.

https://www.facebook.com/donate/228909464348748

Sa i trishtuar ky 8 Mars per dy grate e mbetura aktiviste te PPU. Eshte kollaj t’i besh njerezit te te largohen. T’i besh te te afrohen eshte shume me veshtire.

vlen njesoj, si per aktivistet, ashtu edhe per kurvjaret.

Nuk e di kush e ka fajin per shnderrimin e kesaj dite ne dite feste e darke. Sigurisht ka peshe dhe fakti qe jemi popull qefli. Nuk e di si ka qene ne Jugosllavi por nje nga arsyet, mendoj une, qe 8 Marsi dhe 1 Maji festohen “ndryshe” ne Shqiperi se ne vendet e tjera eshte dhe tradita nga vitet e socializmit. Ndonese 8 Marsi dhe 1 Maji jane dite per te perkujtuar dhe kerkuar me shume te drejta dhe barazi per grate dhe punetoret, respektivisht, regjimi pretendonte qe keto te drejta tashme ishin plotesuar ne Shqiperine socialiste, keshtu qe ne vend te protestave kishte festime per t’ju gezuar ketyre te mirave. Dhe tradita vazhdon.

ne parim barazia dhe te drejtat per grate ne socializem ishin plotsuar. Ne realitet pastaj duhet konsideruar inercia, se s’mund te shlyhen per 50 vjet mijra vjet pabarazie, dhe kontesti sipas vendit, se s’mund te barazosh psh Shqiprine me Çekine persa i perket kulturosjes formale.

te vazhdosh te protestosh per te drejta me teper se socializmi, i bie te protestosh per te pas me teper se burri, dmth te keni ju penisin dhe te na palloni. Ate qe e kini si destin, mbajeni per vete, se dini ta beni me mire.

Shume e drejte. Ne pergjithesi grate ne vendet e Evropes lindore e shihnin feminizmin si dhe protestat per te drejtat e grave me skepticizem megjithese kishin te garantuara te drejta qe grate ne Perendim nuk kishin.
Proteste a feste, lere femren te vendose them une.

1 Like

lere thu ti qe je femen, mos e le, them une qe s’jam.