Hebraizmi dhe helenizmi (Pjesë e dytë)

#21

po pra, kete desha te thosha dhe une, mire ata te lindurit e pas 1989 nuk e dijne, por ti qe e provove vete, si ka mundesi te mos e kesh vene re ndryshimin e madh ndermjet Marksit dhe Stalinit, ndermjet asaj qe kish thone Marksi e asaj qe zbatoi Stalini, kaq karabush te kesh qelluar.

0 Likes

#22

Nuk ka kendeveshtrim tjeter, ka vetem nje kend veshtrim, Prometeu eshte mekatari fillestar, dmth hajduti fillestar, mbas tij varg te gjithe: Marksi, Engelsi, Lenini, Stalini, Stalker, Korriksja etj, i funit fare eshte vjedhhajduti Pjer qe na ka vjedh qetsine dynjase qe duhet te ndjehet ne faj se nuk ka lexuar librin Vari Qyrret.

ideja kryesore e shkrimit eshte se versioni hebrak i Renies se njeriut (Adamit dhe Eves) qe vodhen Frutin e ndaluar dhe versioni helenik i vjedhjes se zjarrit nga Prometeu pershkruajne ne menyre komplementare te njejten ndodhi primordiale qe ka kushtezuar historine e metejshme duke shkaktuar nje kataklizme me permasa kozmike. (perdorur termi “kozmik” ne kuptimin origjinal qe permbledh bashke boten fizike dhe boten shpirterore).

Ne fakt do ishte mire ta thoja ne fund te shkrimit kete (sigurisht qe ta kuptoje Pjeri), mund te bej nje shtese, ose mund te organizoj ndryshe pjesen e ardheshme te shkrimit.

0 Likes

#23

tani e kuptova kush e ka spijunu vllain tat tek Sigurimi, dhe pse ne Peshk vllai jot mbante nickun ■■■ Marks.

0 Likes