Jetojme

gjithe inotin e kane me çifutin e vetem qe tejkaloi çifuterine:

∞-Krishti (gjithçka eshte dashuri)

1 Like

1 Like

Numer magjik po edhe hyjnor :slight_smile:

3 kendeshi revolucionar Familja Shkolla Shoqeria

:slight_smile:

3 dite dhe ne dhe !

U ekzekutua ne 3 kendesh !

E kaluara e sotmja dhe e ardhmja !

Kucedra me 3 koka

PS-PD-LSI
:slight_smile:

Trinity.the father the son and the Holy Spirit.

Mesim-Pune-Kalitje

O nene, o nene, o nene.

Edhe tjetra:

Pak buke, pak kripe, pak hekur.

dy bolet e marlonit, dhe entiteti i trete qe formohet nga trokellima demokratike midis tyre.

Trekendeshi revolucionar i Revolucionit Francez vjedhajdut qe ka frymzuar tere planetin si te vjedhe, ne fillim pronat e mbretit, aristokracise dhe kishes (bejlereve, agallareve) dhe me pas pronat e Komitetit Qendror te Partise:

Egalitè, Fraternitè, Libertè

Nje maskarallik i modh sherohet me nje maskarallik akoma me te modh - Modhi :smiley:

Halle Halle kjo dynja , Halli hallit nuk I ngjan ! Keshtu ka Pas thene njehere e nje kohe Laja Paprit. Kisha pas qef me e njoft kte Lajen e Paprit , por kuptohet qe ka qon e vjeter , perderisa e ndigjojsha shprehjen e saj nga gjyshrit e mij nga vitet 88-89.

Kuptohet , kur dikush nga fisi I’m I qajte hallet me Nonen time , Lirken , rrafmet pas. Atehere e ndigjojsha qe e diskutonin kte Lajen.

@korriku kape kete meqe po diskutoje me @STALKER per Pasolinin qe e ly me gjize Pasionin e Krishtit:

Tiziano Pisani

In pochi laceranti istanti di Vero Cinema, Pasolini ci dice tutto quanto serve sulla becera decadenza dei nostri giorni! Una denuncia chiara espressa nel 1963 e ancora Mostruosamente attuale.

Annibale Castanea

concordo. Concentrando il meraviglioso cinismo degli scritti corsari in questi pochi minuti Pasolini si è riscattato da tutto il resto della sua opera cinematografica, secondo me inguardabile. Tanto da farmi sospettare che “la ricotta” non sia farina del suo sacco, o almeno non tutta.

Korrikse, populli thote “kush tallet me tjetrin, tallet me turin e vet”, por Pasolini ne kete rast as me tjetrin nuk eshte talle, eshte talle direkt me turinin e vet nepermjet aktrimit te Orson Uells si regjizor ne pune e siper per te bere nje film per Krishtin. Dhe vertet mbas “Gjizes” Pasolini regjizoi “Ungjilli sipas Mateut”.
Shpjegoja Stalkerit keto se nuk kupto gjo.

Pasolin vjedhajduti, ka vjedh n’internet Depozicionin e Pontormos dhe Fiorentinos.

Shqipnisë sime t’luhatun

—nga Çun Lajçi

Kur dridhesh ti
Ne s’bajmë gjumë Shqipni
Se tutemi po vdes
E rrajë jetimash mbesim
Të duem edhe kur vërshohesh
Ujnash
Edhe kur digjesh
Zjarresh
Edhe kur mallkohesh nesh
Kur luhatesh
Dridhesh e përkundesh
Tërmetesh
Si zogj t’futemi n’gji
E lutemi
Vetëm ti t’mos vdes
Ne
S’bajmë gjumë kur ti dridhesh
Se veç Ty t’kemi Shqipni

2 Likes