Katalunja shpall pavaresine edhe zyrtarisht

Nuk ka asnje inat po ti je thellesisht i pa informuar rreth fakteve. Ne te vertete pavarsine deri me sot e duan minoranca dhe njerzit me te pasur te Barcelones. Plus kesaj dhe korrupsionin e madh qe preku druejtuesit e komunitetit per pavarsi e bene ate akoma me te pabesushem. Sido qe te jete kriza financiare do te prek Katalunjen nderkohe qe do te jete nje pavarsi qe nuk do njihet nga askush dhe do sjell nje izolim te krejt krahines pasi ata nuk do te kene as mundesi te levizin.

1 Like

per at pjesen qe ke ba ti me bold e pruna dhe pa lejen e autorit (ja kam marr ne fb pa leje). edhe une desha me e theksu,po mrapa e lashe. isha ne dileme mes karahinorizmit dhe jo krahinorizimit. pergjithsisht nuk jam lokalist,po sidoqofte me terheq ana nga pjesa ime.
mirdita asht ba copa-copa e fele-fele,aq sa s’di ku me e percaktu veten.
jam me teorine qe nje krahine thellsisht e varfer nuk ka shume arsye qe te krenohet. zotesia duhet te perkthehet ne produktivitet qe permblidhet me fjalen PERPARIM,apo progres sic asht ne mode te thuhet sot.

Si mund ta lexosh kete me shume se kaq?!

sido qe te jete dy fele jane gjithnje pak a shume te dallueshme, edhe ne mes coptimit total te bere fele-fele dhe zhele-zhele. Dyfeloriteti eshte strukture kozmike, pra edhe mirditase, po e po.

mos e fol he burr, qekam lodh kot per te shkrujt te letersia per moden e sotme te Ngambrapaproduktivitetetit dhe Ngambrapaprogresit!

he pra he,edhe mu me bani pershtypje,po une jam anjorant fare per vete dhe besoj shume te formimi intelektual i zoterise. mbetet per t’u pa (nga ana ime) nga debati ktu se kush ka te drejte.

Pjeter, prit pjesen e trete te serise se fundit te shkrimeve te mija, ku do te flas per Post-truth, dmth per NgambrapaVertete ose NgambrapaDrejte, atehere do te kuptosh se kush ka te drejte dhe do te shoç se kush e ka n’tullumt ngambrapaLakuar ne format e kolme femen te hollivudit freng.

1 Like

Aq me keq qe gezoka besimin e te tjereve si intelektual. Sepse me cfare shkruan, e shkel ate.

Pjeter, a t’kujtohet nje perdorim special i termit “e shkeli”?

1 Like

nuk kemi te bajme me nje person anonim. profili i tij si intelektual eshte i njohur,them.
se pak i mora statusin pa leje,tash t’i bajm edhe gjygjin ktu.

Nese si njeri publik kerkon publikisht (qofte dhe nepermjet fb) te binde te tjeret me te paverteta, gjyqit ia ka hapur vete deren.

po kur thone , lapanjozet ; Katalonja nuk ka shanc, se nuk e pranon BE. vertet BE ka bere deklarata kundra pavaresise se Katalonjes por keto jane deklarata diplomatike , te momentit.

por kur te vije dita qe Katalonja te konsolidoje dhe hipotekoje bindshem pavaresine e vet, patjeter qe do ta pranoje BE dhe me nje kembe !
-nuk ka si ta mohoje BE Katalonjen , kur BE ka pranuar gjithe llumin e Bullgarise , Rumanise etj etj, shtete keto qe jo vetem se nuk kane cfare ti ofrojne Evropes , por evgjiteria e tyre qe flene per qejf neper rruge e stacione metrosh i kane bere qytetet e famshme te Evropes te kuterbojne era mut e shurre.

nderkoh, nese do te flisnim per Evropen romantike te kultures, kultura e Katalonjes eshe nje nder guret me te cmuar te Evropes.
edhe dicka, rreth 20 % (mbase me shume) , e popullsise se Katalonjes sot, jane qytetare gjermane, hollandeze, belg ,britanike etj… kjo per te thene se sa evropiane eshte Katalonja.

2 Likes

zhardin, pse je kunder ktij, ky eshte per liri seksuale si puna jote, dmth thote te verteten si puna jote!

Nuk ke finesen e duhur per retorike tiku. Lere me mire.

qasja internacionaliste nuk e kupton arsyen sepse u mungon përkatësia kombëtare. në evropë janë për shtete të mëdhaja,ndërsa kur vjen puna për shqipërinë janë për shqipërinë e vogël me principata të vogla të pafuqishme!
qasja vetëm me kritere ekonomike nuk i lë të kuptojnë më shumë. katalonasin duan pavarësinë se nuk janë spanjoll. pikë.

1 Like

zhardin, ti quan retorike me finese te folmet kot per nje situate absurde ku çdonjeri pjerdh me finese? çfar finese mund te kihet ne nje muhabet pa pozicione, ku i majti eshte me i djathte se i djathti (dhe anasjelltas), kozmopoliti eshte me nacionalist se nacionalisti (dhe anasjellatas) dhe shqiptari mburret qe eshte me shurranjos se bullgari dhe rumuni? E vetmja finese eshte te konstatosh kete, dhe t’i besh mutin pa finese çdo lloj interpretimi tjeter!

1 Like

Ky qenka analist idiot.
Katalonja dhe katalonjasit flasin gjuhen e tyre dhe nuk jane i njejti popull me spanjollet.
Kush I paguan keta qe shkruajne keto idiotesira more aman?
Mentalitet sklleverish…

Nga e di ti qe pavaresine e do minoranca e pasur ?
Në referendum mori pjese gjysma e banoreve me 90% pro.
Nese gjysma e banoreve jane te pasur bravo ju qofte katalonjasve qe paskan edhe kaq shume pasanike.

Edhe në ate kohe në Kosove Keshtu thoshte media sllave:Kosoven kerkon ta prishe nje minorance nacionaliste se populli do bashkim vllazerim me serbet.

Nese Spanja do te kishte lejuar referendum do te merrnim vesh se si do te ishte e verteta.
Por nga sa shikoj Spanja ka pasur frike nga e verteta dhe pasi mbylli qendrat e votimit me police te ardhur nga pjeset e tjera te Spanjes,tani thote perse nuk votoi gjysma tjeter.

Po si te votonte kur fashistet e rinj ne Spanje bllokuan votimin?
Eshte turp qe juve qe hiqeni si njerez qe kerkoni te drejta minoritetesh te lloj lloj ngjyrave,i mohoni te drejten 8 milion banoreve te shprehen dhe per me keq jeni në anen e xhelateve.

Por sidoqofte procesi i pavaresise filloi dhe eshte rruge pa kthim.Mund te kete zig zage por jo kthim mbrapa
Tani Spanja do te filloje arrestimet do te sjelle police nga vende te tjera do te emeroje kukulla tradhetaresh ne krye te krahines tip Hasan Sinani.

Nejse juve vazhdoni tifozllekun per frankistet e Madridit se nga njerez me mentalitet skllavi nuk pritet me shume.

puna eshte se dhe katalonasit e frances do te kerkojne te shkeputen. dhe jane shume. gjithe jugu frances flet Provencal qe eshte ne fakt Katalan.

ndahen prej ekonomise siç u ndane shtetet e lindjes. ne ate kohe e percaktum qe dukuria do t’i ndodhte per nja 50 vjet edhe perendimit. por me ç’po duken bathet, kjo po ndodh me shpejt.

Pse shpif e genjen e njeri.
Nr i votueseve ne Barcelone eshte 5.3
Votuan 2.3 nga te cilet 3000000 mije ishin kunder.
Pra 42% duan pavarsine=minorance.
Je shume i pa informuar rreth Spanjes dhe te garantoje se fashistet dhe nacaionalistet i gjen vetem ne Barcelone. Une kam studiur ne Spanje dhe te garantoj se eshte keshtu.

paske ndejt shume pak, per ta njoft spanjen me rrenje. kur nje popull nuk e asimilon dot nje tjeter, nuk ka me se çfare te kerkoje. heret e vone ata do te ndahen. e çara do thellohet, si krisja e nje poçi. nuk ngjitet dot me.

dhe tek ne ka mundesi qe me taksat gjithnje e me te medhaja qe Qeveria (apo Shteti) kerkon te mbaje veten, te kerkojne te ndahen himariotet, dropullitet, etj.