Kompleksi nazist rifiton shkëlqimin e dikurshëm

Një kompleks i madh turistik në brigjet e detit balltik që u ndërtua nga nazistët në vitet 1930 dhe u braktis gjatë L2B, po kthehet në një destinacion luksoz pushimesh, i kompletuar në të gjitha detajet e rehatisë moderne, por ky zhvillim po ngre vetullat e atyre që mendojnë se nga historia duhet mësuar diçka më tepër se, si të të bëjmë qejf në plazh, si nazistët dikur.
Kompleksi shtrihet gjatë një vije bregdetare prej rreth 5 km, dhe dikur menaxhohej nga Kraft Durch Freude, organizata naziste e relaksit, në shqip, Fuqi përmes gëzimit.
NPR e ka botuar këtë histori këtu.

Me ngrohjen globale qe eshte vertetuar tashme, me siguri qe deti i Balltikut do te kthehet ne resorte argetimi ku banjot e diellit dhe larjet ne det do jene aktivitetet kryesore per pushuesit.

Kam mor vesh se nazistet kane pas thith edhe oksigjen …po me te nigjume e kom, s’e vej dot doren m’zjerm.

2 Likes

Natyra e bukur sigurisht, por kompleksi nazist eshte shume nazist dhe skizofrenik per t’u marre si opsion per te kaluar pushimet.

Mos u komplekso aq shume :slight_smile:

1 Like

he he, se keshtu fillon me nazistet… ne fillim te mirat: pune, vepra, te dergojne ne komplekse pushimi, thone… pastaj papritur , keto komplekset turistike kthehen ne kampe perqendrimi…:smiley: apo jo Kapo ?.:sunglasses:

Sikur e permbledh te gjithen kjo:

“Architecture was one of Adolf Hitler’s passions, and he commissioned hundreds of buildings and arenas reminiscent of imperial Rome to inspire and intimidate.” :smiley:

po Hitleri te gjitha ndertimet si bunker i konceptonte.:smiley:
ose ndryshe, ja kjo eshte eficenca e famshme gjermane… ky kompleks me gjasa eshte bere per te pushuar ushtaraket gjermane me famlijet e tyre… mirepo ne rast sulmi te aleateve nga deti, shume mire mund te perdorej si bunker, fortifikim, per te perballuar sulmin.:smiley:

Te çon mallin e kabinave :slight_smile:

Jo po ishin me te bukura ndertimet e realizmit socialist .te bera nga ushtaret dhe te burgosurit :stuck_out_tongue:
Bota ben rigjenerim urbanistik ne dhe ato dy gjera qe na beri fashizmi dhe kinesi me sovjetikun i kemi shtu dhe arnu si ato te bregut lumit …mos te flasim per ngjyrat e lyerjes nga punedhenesi i Shkabes lol-

Apo jo po ça. Kampe ku njerëzia kthjellohen dhe përqendrohen nga fiqiri.