Hajde shpejt dhe 20 komente te tjera te behet qinshi.
tironco, une vetem veren e pare hedh ne gote te thate, e pasi e provoj, e dixhitalizoj ne tru, e me pas e perziej me veren e djeshme qe eshte/ishte provuar, e keshtu vazhdon eksperimenti, ndodh qe i hedh edhe noi ekstrat, noi gjethe, noi karafil, noi spec djegs, noi kokerr piperi te pabluar, etj,etj,
E bone plonc a fergese te shkreten vere. Kur pi goten e pare, mbyll shishen e hiqi ajrin per te nesermen a te pasnesrmen. Por ne cdo rast lidh nje dore me trupin qe te mos jete ne gjendje te hedhe plehra ne vere. P{erdor vetem nje dore per te ngritur a ulur goten. me pas shijo ndonje film cilesor te Stalkerit e mud ti futesh ene noij gjysem gote vere tjeter te paperzjere e kaq
gjynof qi ksoj vene për hale, Pjeri i paska hek ene etiketin!
Për t’na e shit m’Peshk si për t’vjetër!
“osht ven e bome vet”
çere ajri mër Tironco.
Frengjt thon:
Shishen e venës po e hape, qitja funin dyrek!
m’so i gjo nga plaku, kur hap shishen dhe pi, sheh qe vena nuk o e keqe, i ve tapen, ene t’nesmen pi prap nje got, dhe v’re qe osht me e mir se dje,
pse nodh kjo gjo,
sepse ai ajri qe ka hy, sikur e ka fermentu me mir,
keshtu qe leni prrallat me heqje ajri
ene kshu me rradh’ - dita e tret’ ene mo e mir se e dyta, dita e dhit ene mo e mir se e nonta!
Por kur i them un’ atina se s’din me pi ven… po kush osht tuj m’nigju.
Pjerini shkon e blen ven 2 lekshe dhe i fut gjojna sojna mrena me e meremetu shijen!
Po bohet bythe Pjerini po te pije aq shume. Me qe hapka 2-3 shishe…se ate veren te perzime…nga ndonje shishe te hapme e nxjerr, me mire ta pije me nge ditet e tjera e pasi ti heqi ajrin nja 2-3 dite jeton ajo pa dam. Po u bo byth Pjerini do vuaje Pjeshku mungesen e krijimtarise se tij tip Llixhat.
@Pjer
Jo per verat ne oferte qe ble ti, ato duhen me u konsumu si thote Xixa-g per i her. Verat e tua te lire po u oksidun kthehen ne uje e as uthull.
po ku merr vesh Pjerini nga shija. Une po them mos bo noi majasill me ato gjona qi shto … a helmohet …ti thu shija. Cer shije ndjen Perini kur perzje dy vera te ndryshme? Asigjo, thjesht shijon ngjyren e kuqe me sy.
3-4 shishe ne jave tironco,
Qe or’ Tironco, për pun’ t’venes:
Ajo vena 2001 qi tregova aty mo nolt, s’pihet m’shishe. Hudhet vena m’broke me e ajris dhe me i kullu llumin. Pranejna them qi po u hap, duhet me e pi! S’futet mo m’shishe t’vet!
xixe, te tregon nje ndodhi te vertete qe tregon kulturen popullore tip Pjer te teknologjise se venes. Ka pas qen nje kafene afer SMT-se, hym aty per t’pi i kafe bashke me njonin qe njifte shitsin qe sapo kishte fillu me punu. Ky shitsi na tregoi se kishte trashegu nga shitsi i meparshem ca shishe vene te vjetra qe nuk i blente asnjoni, kishin ngel aty me vite, mbulu me pluhur. Na tha qe i kishte more njoni qe merrte vesh nga vena, “ishin bo shampanje, vallaj”
xixa, vetem amatoret pijne vere , 1 shishe 4-5 veta, ose 1 person 4-5 here,
profesionisti, e provon, i jep noten dhe eksperimenton me te, per risi te reja.
Ktu mire e ke ti por si shume vere e vjeter mu spo me duket e 2001 ka vertet aq shume llume???. Per mu vere e vjeter kam pas provuar 4-5 shishe te 1966-1967-1968, dhe kam provuar edhe nje shishe te 1947 ku kurioziteti ishte se si kishte ndryshuar vera.
Ca profesionisti je ti qe i fut veres ereza e lesh me tresh? Je si Zhos profesionisti, per ta ekzekutuar veren, jo per ta shijuar. Ju fute qe ju fute kesaj pune, shtoji noi dafine, nja dy thelpinj hudher, trazoje me salce kosi, u pa puna beje gjelle, ciqitemen. Vera eshte delikate mer, nuk eshte hashure, leri filmat e pije sic duhet.
ven kaq t’vjeter nuk kam provuar, me e vjetra ka qene 1976, ndersa raki po, e 1964, e kam permen ne nje nga tregimet e mia.
mos kopjo plakun te lutem, se kete gje e kam thon une para disa vjetesh, dhe se eshte pikerisht keshtu, prandaj nuk e boj çorbe siç thua zotrote, i fus vetem nje ekstrakt, thjesht per te pare, se;
- si reagon vera ndaj tij/saj
- si eshte shija pas kesaj
- si reagon organizmi ndaj ketij eksperimenti