Mësuesja që rrezikon jetën për nxënësit

1 Like

Nuk e lexova. Me nervozoi titulli.Patetizem i neveritshem. Pse rrezikoka jeten,s’i jap dum hic?! Per punen qe ban meriton respekt maksimal,por nuk hyn ne borxh me kerkan qe t’rrezikoje jeten.

Gjakmarja si fenomen eshte nje plage e madhe sociale qe eshte ri-hapur vetem mbas 1990 e cuditshme .! Duhet studiuar shume mire periudha e socializmit se ne c`menyre ajo e zhduku gjakmarjen dhe vellavrasjen ne familjet shqiptare per gati 50 vjet !
Paraprakisht zhdukja e gjakmarjes dhe e vellavrasjes, tregon civilizim social dhe modern qe nuk arrihet lehte ne nje shoqeri te prapambetur ( sic ka qene shoqeria shqiptare ne gjysmen e pare te shekullit te kaluar ) .Vetem sitemi socialist me Kodin Penal Civil arriti ate qe gjakmarja dhe vllavrasja te zhdukej ne Shqiperi ndersa sot, ajo eshte rringjallur duke u bere nje problem shume i madh social qe ndikon shume keq ne jeten sociale dhe tek brezi i ri. Deri tani jane bere shume perpjekje si nga shteti edhe nga persona te vecante ose shoqata, kisha ect per te reduktuar gjakmarjen dhe ngujimin por te gjithe kane deshtu , gjakmarja ende ha koka njerzish, dhe grryen shpirterat e familjeve viktim e gjakmarjes dhe Kanunit te Lek Dukagjinit! .