Metafizikë e metafizikës (Pjesë e parë)

jo nuk e njoh, eshte hera e pare qe degjoj. Ne kulturen bashkohore kam laguna vende vende, mbingopje, por edhe nje strategji mbrojtjeje si Sherlok Holmes.

E kam hasur rastesisht dhe me ka terhequr mjaft si subjekt: personazhi kryesor, Domenik, i deprimuar pa mase nga nje jete e cuar kot ne drejtim te kerkimeve ne linguistike dhe pa nxjerre ne drite cfare pretendonte, gje qe e kish konsumuar dhe s’kish krijuar as familje, vendos te vrase veten me helm. Diten qe shkon te marre helmin e godet rrufeja dhe gati shkrumbohet. Ne spital fillojne dhe i shfaqen fenomene te cuditshme, rigjenerime spontane te te gjitha indeve gjersa behet 30 vjet me i ri. Aty fillon t’i shfaqet vetja e dyte qe i jep fuqi te pazakonta dhe i flet dhe e shoqeron ne cdo cast te jetes. Dominik vazhdon me perpjekjet per te gjetur rrenjet e gjuheve, takon gjate kesaj jete te re, te dashuren qe s’u martua dot kurre, qe kish vdekur dhe ishte rimisheruar, gjersa doppelgangeri gjate ketij rrugetimi, i tregon se cfare i kish mbetur peng nga jeta e parealizuar ishte nje rruge pa krye, distorting dhe iluzionante.