Une i kam kritiku hapur dje disa neper kosove qe i benin vetes 70 here reklame per 20 euro keksa e qepe qe kishin ble me dorzu te ata qe i dergojne ndihmat ne shqiperi.
As s’jam tu thane per veti qe kam ndihmu as qe nuk kam ndihmu. As s’ke kujt i thu tekefundit. Gabela deri ne palce. Te detyron me pagu takse rrugore sepse po shkon me ndihmu te demtuarit nga rrenojat e termetit, me kamionin plot veshmbathje, ushqime e te holla.
S’po mund durohet njeri pa fole, se ok, mirë e ki, hiçu tyre.
Nuk ka per te ngelur njeri jashte. Shumica kane nga 2-3shtepi. Kane fis e fare. Edhe sikur asgje te mos beje shteti.
As per ndihma nuk ka nevoje. Mbeshtetje psikologjike duan nga bashatdhetaret e tyre. Vetem evgjiteria te mos na çaje ass-in! Solidariteti kombetar dhe jo ai nderkombetar vleresohet. Nga gjakprishurit nuk kerkon gje njeri.
Pse me ia prishe terezine shefqet kastratit aleks frangajt arjan çanit e ermal mamaqit psh? Vilat pesekateshe e pallatet milioneshe.
Futja koqevarit koketrashe sa te mundesh se e duron ai kokderr udbash. Nderkohe qe barte familjet durrsake per ne kosove, merrja edhe ato 5 euro kur vije edhe 5 te tjera kur kthehet atij derri.
1 talsen e paguajne si ketej,ashtu edhe andej drinit.
2 çpune kam une me çanin ,frangajn,dhe lloj lloj loqesh qe permend???
Keta jane kolone e 5 e sali serbit. Jane te tute dhe te albes. Pavaresisht se ben sikur se kupton. Edhe ti je ata. Fare e keqe.
hafijet si gjithmone derdhin helm por te mos harrojme se eshte dite zie .shembulli me prekes e me simbolik ajo gjyshja qe vdiq me nipin ne preher I cili fatmiresisht shpetoi.
Une humba 3 krushq, i moren ne sysh, si i thone nga anet tona. Baba u kish lene 2 kalmojve nai apartament qe e leshonin me qira e jetonin ne emigracion, e fisi ja u permendte gjithmone. Halla jetonte gjithashtu po aty e mbas termetit Hallen me burrin e nje nga kalmojte e saj i gjeten ashtu te palosur. Nuk jom tu shku ne varrim po kur te bohen vizitat u kam lene porosi te kontribojne edhe nga ana ime. Nderkohe gjysma e grave te fisit u tha tu fjet makinave e si bo dermon as batanija e as pakot e ushqimeve por psikologu. Kan per te bo noi infarkt se jan ene mosha te thyera.
Kto jan probleme te trasheguara prej 30 vitesh e ska qeveri ti boj dermon. Fati qe jemi ne sqetull te Greqise e Italise, dy vende qe njihen per kontribut humanitar e jo per te shku ne Hene. Faji kryesor i mbetet Shqiptarit tipik qe nderton aty ku sduhet te ndertoje e krenohet kur thyen ligjin. E kishin nje aresye pleqte qe nuk ndertonin ne Rere them una e mbillnin pyje me Pisha.
Sharja e Qeveriut eshte sport i preferuar qe nuk ka sjell gjo. Individi duhet te kujdeset per evlatin e vet e te mos boj gjona te gabuara me filozofine Shqiptare se kshu bojne te gjithe.
E cfare ndodh? Si neper shekuj papritur te Prekurit shkojne perseri ne Vlore, Elbasan a Berat te shpetojne koken.
Problemi eshte qe nese diskutimi kthehet ne ato cfare ben shteti vs ato qe nuk ben vs ato qe duhen bere, komentet do devijojne thelbin, I cili ne kete kohe duhet te jete “Si mund te ndihmojme?”. Flisni per keqmenaxhimin pasi te behet bilanci i situates. Ka nje vend e nje kohe per te gjitha.
Nuk flitet dot per 2 gjera ne te njejten kohe? Me vone ka per tu harruar e nuk do kujtohet njeri per keqmenaxhimin. Si puna e atyre te NRA ne Amerike qe thone “now it’s not the time to talk about gun control” sa here qe behet ndonje masaker.
asnjë ndihmë nga serbo-jugosllavët dhe grekët! është me helm! e keqja kaloi. shumë shqiptarë të kosovës denigronin ‘‘kosovaristët’’ në komentet e tyre. janë një pakicë më e keqe se ajo serbe-thoshnin! beograd veshllapushët,matoshët, ldk-istëve nuk duhet tu lejohet fare hyrja në shqipëri. esatpashizmi i ri duhet luftuar! janë kanceri i shqiptarizmit. sesi do ja bëjë a.kurti me serbo-ldk-istët një zot e di!
solidariteti mbarëshqiptar është për tu patur zili!