Përmbledhje/ Çdo informacion që duhet dini për tërmetin e sotëm

Ne pa sigurime nuk blejme dot shtepi se sna lejon banka…te heq kredine banka po nuk u sigurove… zonja juaj po bleu cash… ska nevoje per sigurime. Shume e thjeshte. Kur shof qe njerezit kane blere apartamente me kredi dhe skane sigurime e kuptoj qe aty cdo gjo eshte ndertuar keq.

1 Like

e po me jeton ne Usa me duket apo ?
sa dij une edhe atje skemat piramidale jane te cenzoruara . mire ja bene kujt ti drejtohen, Sales pra . pse eshte ligji pse eshte pushteti e kontrolla ,

ps.
eshte me se normale qenja njeri provon cfardo forme qe lakmon , shteti eshte ai qe i kontrollon gjerat .
se be po te bej Alba po nuk ju tuta ligjit edhe ato pare te fondit humanitar i kisha marr qysh po get po du me dek pa e pas nje jahte e me ka bo merak

qe a u binde kush eshte qenja njeri.!

jo nuk e njoh une kete forme , tash po shkruaj seriozishte …gjithesecili i detyrohet bankave ne cfardo forme qofte , bile kredine une e quaj forme te kursimit …
sa kuptova banka nuk aporvon kredine pa ju detyruar sigurimin e prones qe nenkupton leverdi ne dy drejtime ate polisore dhe interes kredie …
nuk e njoh kete , une njoh kompani te sigurimeve qe jane te specializuara per keto profile .
ah po njoh dhe nje sistem te bankar qe behet sigurimi i jetes , prones e ckado por nuk te detyron marrje kredije … kjo forme e bankave nuk ndodhet ne ballkan akoma

Me cfare llogarie po e gjen vleren? Demtimi mund te jete dhe renje suvaje.

Kredi dhe e pasiguruar.kur te veje permbarimi do i thone :i sheh ata gure atje.jane te tuat.ti gezoc😀

Tek Ne Banka nese nuk e siguron shtepine nuk te jep kredi, por mua me karastisur qe Banka pas shume vitesh …me kan lajmeruar qe ta siguroj shtepine per vlere me te madhe gje qe e kam bere pa probleme. Po se bere Banka te anullon kredine dhe ti kerkon parate te thata ne dore per nje muaj a ta ve shtepine ne ankand.
Problemi i madh qe kemi ne Si ne Durres a Tirane, shtepite jane te mbivleresuara keshtu qe sigurimet na mbulojne 25% a 40% te vleres qe ke paguar ne treg duke u bazuar ne kosto.
Hilja qe bejme ne eshte REfinancimi qe heqim sa me shume para nga vlera e shtepise per xhepin tone dhe ngreme pronesine e bankes per pjese ne shtepi.

realishte une shume pak kam vizituar Shqiperine per mos te thene hiq , ama ju edhe institucionet bankare i pasket mafioze ,
une mendoja qe veq shtetin dhe mafine e mafise e keni mafioze … ?
e ku te mbytet shqiptari i shkrete ?
e pastaj alba thote i drejtohen shtetit , ti drejtohen e syte te ja nxjerrin sepse keso gjerash une kisha sypozuar qe India i praktikon por dhe kete forme ne Shqiperi , kurr jo !
sigurimi shendetesor e kuptoj dhe arsyetoj te jete obligativ por sigurimi i prones eshte qeshtje vullneti e mundesie ?
qe po du me marr kredi me jetu ne hotel . mundesit e kthimit i kam te garantuara , cka me siguru une tek kredia , hotelin e huaj -a ?

Prandaj do i puthesh doren sundimtarit te rradhes qe te boj noi i favor e kalamojte te kene nje cati mbi krye. Jo vtem qe do ja puthesh Doren por do i japesh ene bothen se ske ku shkon. E njejta gje ke per te pa ne cdo vend ku ndodhin keto fatkeqesi.
Prandaj duhet me hap syte e u kujdes per evlatet e tu pasi i ke fut Kazmen e Tritolin Shtetit
Ja dhe ca lajme te mira:

900 pallate mesatarisht 2 milione euro each.
5147 shtepi a rreth 40-50 mije euro each .
Nese gjysma duhet ribehen beje llogarine vet.

1 Like

Indianeve pavaresisht se jemi race e fisme pellazge superiore u marrim te ligat e tu behemi kurban se jane njerez te marrun vesht.1 miliarde rob nuk iu ndihet zeri .ne jemi sa nje lagje e bombey dhe nuk e merr vesh qeni te zotin.

1 Like

Nga I inspektoi kaq shpejt 900 pallate e 5000 shtepi te cilat duan mesatarisht 1-2 ore te inspektohen?

1 Like

Jo gjithmone. Shumica e kontratave te sigurimit te shtepive kane nje exclusion per “Acts of God” ku hyn edhe termeti, pra demet nga fatkeqesi natyrore nuk paguhen. Ka kontrata te vecanta per siguracion ndaj termetit. Shiko faqen e departamentit te siguracioneve ne Kaliforni per me shume, meqe eshte zone sizmike dhe te duhet te blesh ate lloj siguracioni. Mbulon gjerat bazike dhe sendet personale, por jo deme te tjera.

Jo gjithmone vertet… varet e nga zona e rrezikuar…e njejta gje vlen edhe per permbytjet qe zakonisht kerkojne sigurime shtese…por megjithate ne rast demtimi te parikthyeshem te shtepise…sigurimet te paguajne koston e ndertimit kur ne Durres Tirane apo Chicago ti blen me vlere tregu e ske cben.
Pika e diskutimit eshte qe ne Tirane e Durres paska njerez qe kane marre kredi e spaskan sigurime. Kjo te ben te ngresh vetullat perpjete ndonese si edhe tek ne Sigurimet ne rast fatkeqesie te lene kryesisht te paguar keq.

Me sa kam pare une kane vershuar inspektoret e huaj ne terren. Padishahu jot eshte mire te rrasi mrena pulitikanet lokale e punonjesit e thjeshte te inkriminuar me leje e ndertimit, kurse ndertuesit duhet te vihen me zgjidhjet ose BURG ose Ndreqje Falas te Pallateve qe kan ndertuar e inspektoret e huaj i aprovojne per rindertim.

Kot per kuriozitet si do te vertetojne me sy te te lire thellesine e themeleve,llojin e tokes ,nivelin e ujerave netokesore ,uji merr vesht krijon fenomenin e plluskimit e ul peshen specifike te dheut e therefore fortesine e tij ,nese kollonat kane mjafte hekur ne diametrin e resistencen e duhur ne terheqje ,nese betoni eshte I markes se duhur ,nese perkulja zhvendosja ,deformimi I kollones eshte ne kufijte e ngarkesave lineare te elasticitetit e jo ne fazen plastike te rrjedhjes si percaktohet nga ligji i hook etj?

1 Like

Pashe trupat franceze per 3 pallatet e mbedha te Durresit. Testin e pare e kishin kaluar mire nga ana strukturore e kishin punuar gjithe diten. Nashti do benin Testin e dyte e do futeshin ne basement per te pare nese kishte krisje themelesh. Testi i dyte nuk eshte bere.

" Provat materiale " shkarkohen mrapa , ke Ministria Brendshme. Materializmi Dialektik dhe Historik nuk besohet pa u provu. Maj men dikur, kur ishe i organizu me nai ekip sportiv te kryeqytetit, dita me e lumtur ishte kur merrje " matrialet " dmth rrobat e sportit dhe po te ishe i talentum, edhe cante. Kush na mate kur ia arrinim asaj dite …

1 Like

ata të huajt që kanë sjellë janë copa mishi, si puna e të huajve te tjere në sektore të tjerë. thjesht rama i sjell që mos ta akuzojë çeta serbe se janë inxhinierët e ‘‘ramës’’,si dhe për të kënaqur kompleksin e inferioritetit të banorëve alba-slyle!

Jane trupa prestigjioze qe paguhen sa frengu pulen nga qeverite respektive. Nuk jane te gjithe Pulaxhinj, Babam, por Bota nxjerr kadro me dinjitet e idealizem si Bac Enveri para 90.
Ti nderton grataciela me ndertues me diploma Kristali e nderton 5 katesh ne kenete me qunat e Lagjes e pastaj ankohesh per aftesine e te huajve.

1 Like

Jo shok! Unë bëra 3 ditë këtu, dhashë edhe ndihme time sa munda! Mos te te duket vetja I vecante shok, mbushur me llapaqen që per një klikim tallin trapin me kedo poshtë apo sipër rrenojave është ky vend! Unë nuk jam si ty! As si cecenet që e shkerdhyen shtetin e bashkejetesen civile edhe sot kanë surrat të bertasin ku është shteti? As si jetimet e Saliut që ke këtu ne këtë blog e që pa u thare akoma gjaku I viktimave të para vendosin foton e Rames me mesazhe të shtremberuara(fake news) per te sjell percarje, në një ditë të tillë!! Unë nuk jam si ju more shok…nuk kam asgjë si ju!

këta që sjellin në shqipëri,duke filluar nga ambasadoret,janë të gjithë pensionista, ose personel i dores së dytë. po një pjese e shqiptareve i shikojnë akoma si mesia!
edhe në evropë shqiptaret në ndertim i ke. nuk është aq problemi tek materialet,por te vendi ku janë bëre ndertimet. që të vlerësosh ndertimet e demtuara ,nuk duhet të kesh qënë mars! inxhinieret nga 40 e lart ,nuk ka mbaruar asnjëri kristal. është sëmundje kjo,jo nevojë.