Pse nuk riciklojmë mbetjet tona?

Dmth shoq.civ të bëhet badhkëpuntore në krim! Ose me keq akoma, të ndodhë gjë, ta hajë edhe shoq.civ si pjesë e proçesit. Po ç’janë këto more! …ma per favore!!!

ke harruar fjalen “import”

Riciklimi duhet filluar me Ramen,Berishen,Meten,Lulken e co

1 Like

Just say “NO”.si do qe ta perdredhin bythelepiresit e rames eshte komplet travesty .per momentin duhet qe te pastrohet shqiperia njehere.nderto incinerators prane landfills ne menyre qe te pakesohet volumi mbetjeve te groposura.industria rickluese mund te bleje te ricklueshmet nga qytetaret.nese ka qejf te perpunoje edhe ato te avropit le ti coje fabirkat ne Italy.

Pershendes te lebetiturin dhe ndonje tjeter.

I ruan siç ruan Amerika rezervat e naftes :stuck_out_tongue_winking_eye:
Pse budallenj jane udheheqesit tane te dashur :stuck_out_tongue:

Gjembi po te lesh militantizmin dhe te mundohesh te lexosh me shume se titullin nuk e therret per bela te Lebetitmin.
Po nuk merrem me ty se ti ske kohe te lexosh me vemendje e ta kesh menien ne mesim se mund te bijne pajatat prej dore por do merrem me Erebaren qe eshte kokra e sharlatanit.
Erebara ka mbaruar ne universitet prestigjoz ne perendim me profil ekonomik. Ose eshte maskara ose eshte i shit per 2lek si shumica e Shqiptareve. Erebara jep nje tabele per te ardhurat the REvenue e firmave recikluese qe kan qene ne rritje edhe ne kohe te Rames…pra Politika Prohibicioniste e Rames ka funksionuar, dhe firmat kan marre me shume ndotje lokale nga Romet sepse biznesi ka qene po aq i math sa kur importohej nga Sala…por fitimi i REcikluesve ne harten tjeter te erebares kan rene me qindra here, puna e Romve eshte me kosto te larte imaginon i Lebetitmi ku Erebara partupesisht, poshte CHART bene nje koment te genjeshtert e paturp …qe fitimi ka rene pak por jo drastikisht. Kur te ardhurat jane te latta dhe shoqerohen me fitim shume te ulet …rezultati eshte falimenti. Ore nuk behet stan me lepuj…e shqiptari eshte ne krize identiteti e krizze morale.

1 Like

:laughing:

Une e lexova artikullin. Sigurisht nuk pretendoj te di nga ajo fushe aq shume sa di ti dhe Pjeri. Por lexova kete pjesen:

Fitimet neto të deklaruara nga kompanitë e analizuara kanë qenë të
luhatshme, nga 77.9 milionë lekë në vitin 2010 në 30.1 milionë lekë më
2015 ndërsa shënuan kulmin në vitin 2012 me 172.5 milionë lekë.

Nderkohe kete qe the ne koment s’e gjej ne artikull:

bene nje koment te genjeshtert e paturp …qe fitimi ka rene pak por jo drastikisht.

Dy fjali me siper kontradikton cfare the me kete:

te ardhurat the REvenue e firmave recikluese qe kan qene ne rritje edhe ne kohe te Rames…pra Politika Prohibicioniste e Rames ka funksionuar

Ka funksionuar si? Ka funksionuar dhe jane rritur “te ardhurat the Revenue” - thua ti. Mos u nxito i lebetitur. Germo dhe me shume qe te gjesh ku qenka my militantizmi im. Une te kam lexuar dhe s’mendoj se je militant i PS. Por te pakten bej nje disclosure e na thuaj nese ke interesa ekonomike ose farefisnore me ndonje nga keto kompanite e plehrave.

Ku shkon miza!?

1 Like

Gjembi, lere fare…shiko dicituren e Chartit te fitimit 2015 eshte shume here me i vogel fitimi se 2010 dhe qindra here me i vogel fitimi ne 2015 se 2012…Charts…charts…Charts…jane charlatan, horra e te mbipaguar prandaj nuk ka shprese.

Nuk po te kuptoj. Si Chart ka sjelle te ardhurat (revenue) qe jane rritur. Ti po thua qe jane ulur fitimet (profit) ngaqe jane rritur shpenzimet. Une s’e di cilat shpenzime jane rritur se Erebara nuk i sjell, por ti cuditerisht e dike. Mund ta ndash ketu cfare di dhe ku eshte burimi?

Nje pyetje qe eshte bere disa here ketu nga une dhe te tjere dhe gjithmone ju qe i dilni ne mbrojtje e anashkaloni: pse duhet te jete pergjegjes shteti nese dikush ka ngritur nje biznes dhe s’po i ecen? Pse nuk ndihmon psh shteti dhe ate ambulantin qe del ne trotuar per te shitur veze dhe po falimenton sepse cmimi i vezeve eshte rritur?

Ke harten e fitimeve poshte me dicituren e Birgit…llahtari…turp…scroll nje chart posht te ardhurave…profesorat e Erebares do e kishin peshty ne surrat po tja u conte kete teze…mendo ky eshte i shkolluar…po te tjeret? Qe ti pergjigjem pyetjeve te tjera mund tu isha futur…por jo per fajin tend se ti kite lex vetem titullin…Erebara ma veshtirosi, naten.

Edhe njehere: Nje pyetje qe eshte bere disa here ketu nga une dhe te tjere dhe
gjithmone ju qe i dilni ne mbrojtje e anashkaloni: pse duhet te jete
pergjegjes shteti nese dikush ka ngritur nje biznes dhe s’po i ecen? Pse
nuk ndihmon psh shteti dhe ate ambulantin qe del ne trotuar per te
shitur veze dhe po falimenton sepse cmimi i vezeve eshte rritur?