kjo qe ben ti, qe fut ne muhabet te tjeret me te cilet un kam muhabet tek e tek, eshte dobsi, s’ta ma turra me thon gjo direkt, e fut te tjeret ne muhabet ngambrapa.
Ik more posesiv, mos guxoj tjetri ti thote gje Aquas, se do kercesh pernjehere ti. Qeloz. Une per me teper nuk shkoj fare me Aquan, ndryshe nga me gjembin qe na bashkon Anti-Trumpizmi.
Aqua ha buk veç nga te gjithe peshqit, jo per mendimet e saj (edhe ajo eshte demokrate si ju ), por sepse ka diçka te veçante qe as ajo nuk e di, e jo me ta dish ti qe ma permen si Gjembin. Per kete gje te veçante un e mbroj, dhe nuk e fsheh admirimin per te. Dhe nuk jam xheloz, por nuk di si ta mbroj nga ju qe se kuptoni.
Akua, fjala; avash-avash, nuk eshte turke, se kur perdorej kjo fjale, Turqia nuk ishte lindur dhe nuk ishte formuar akoma. Dhe fjala; ngadale, eshte formuar shume me vone, ne kohen e romakeve psh, kjo fjale nuk perdorej, pra ne kohen e Ilirise.
dikur na vinte LORD Bajroni tani na vijne vizitore anonime. ndryshojne kohet.
mendova njeher qe duke qene femer si ka llustros ndonjehere kepucet tek ai llustraxhiu nder i kombit, por pastaj pash qe kjo e ka te dashurin shqiptar.
dmth ne shqiperi kjo ka ardh prej tij.
Shok, nuk kam kurre per ta kuptuar terheqjen qe ushtron tek populli shqiptar c’do qe adoloshenteske ,duke filluar qe nga keta lloj shkrimesh ! Te duash ti shohesh shqiptaret kapitalist-dashes me sy kritik i shkermoq…ky thjesht eshte nje shenim ironik,tipik adoloshent, e jo aq i zhvilluar !
ju lutem lerini personalizimet e diskutimeve dhe shmangni fjalorin ofendues dhe qendroni ne teme. respektoni te pakten anetaret e tjere!
Heretikun e kam falenderuar dhe falenderoj dhe une publikisht per vleresimin. Ketu na qellon te gjitheve te futemi ne biseda mes sho shoqit e te perfitojme nga rasti per te shprehur dicka qe e konsiderojme te vlefshme e me rendesi. Nuk dua t’i shoh me idene e mbrojtjes, a sulmit, xhelozise, a daljes per zot. Eshte ndjenje respekti mbi te gjitha, gjithmone kam menduar qe zemra* ka rendesi mbi gjithcka dhe me kete besim do vazhdoj. As me tironcin s’kam sulme ne nivel personal. Po meqe jemi ne demokraci, secili e mbron te Verteten e vet me flake, e hajde t’i gjesh fillin nga nisi inati. Demokrate/te majte jane bektashite Heretik? Une e kam ditur veten paksa republikane nga afiniteti per Venusin, megjithate s’jam e sigurt. Megjithese ti me demokrate besoj nenkuptove ate mesazhin tolerant te paqes qe “secili ka mendimin e vet” qe rrezikon te cenoje te miren e te bukuren Publike. Une ne fakt nga pamundesite luftarake, eci pak me idene “te presim castin per te nderhyre tek ai mendimi ndryshe qe cenon zemren kolektive”, si dhe “te bejet nderhyrja me silenciator, me qetesi dhe dashuri”
*Po zemra ka rregulla dhe shume te rrepta madje, lum kush ka vullnetin dhe kthjelltesine mendore t’i respektoje gjithe kohes.
Po te shikosh komunikimin tone te mesiperm eshte model, per tu marre shembull, por ce do Tori nuk do qe ti te shkembesh mendime te ndryshme me njeri tjeter vec tij e sidomos me mua.
Cti besh do ja durojme plakut xhelozine e kote.
Ka frike permanente se une a dikush tjeter do korruptojme dliresine dhe mrekulline qe ti pa qene e ndergjegjshme, posedon.
Peace Tironco ta garantoj une qe as Heretiku s’e ka personalisht me ty. Mos u bej impulsiv si puna ime kur me shikojne me dyshim se eshte defekt.
Po ne nga turqit i bie ta kemi marre besoj. Ca perdorek ne kohe te Ilirise ne vend te kadal kadal?
Kadale-kadale dhe avash-avash vijne nga pellazgjishtja, pyet ke te duadh.
Hakçe hakçe nga pezallgjishtja eshte javash -javash !
Ajo eshte nga pellazgjishtja e re, pas kuvendit panpellazgjik qe u mbajt aty ku sot shtrihet Split ne Kroaci ku u vendosen rregullat e reja te perdorimit te pellazgjishtes se ishin bere si kembet e dhise, bashke flisnin e vec merreshin vesh.
Po ke te drejte. E kisha harruar kete kuvendin panpezallge per pezallgjishten qe ishte me e vjeter se ilirishtja. Nejse edhe na falet se bejme ndonjehere kabime kur natarrojne apo perzijme pijet me erza apo me thelpinj hudhre
Ne fakt me mendjen e saj besoj ka thene “Kjo do jete nusja, ja ta shohim c’mall eshte, ja vlen per djalin tone?”
o ju te tre qe keni pelqyer imazhin tim me titull: “Tolerance”, po kuptimi e kesaj grafike eshte ne kundeshtim me çfare po mbronit ne komentet qe tani nuk jane me.
Apo thuaj, ne epoken ngambrapa, ka rendesi qe eshte thon bukur, s’ka fare rendesi kuptimi.
Meqe jemi tek imazhet dhe simbolikat, Pitagora qe iu jepte shpirt numrave, numrit 9 i ka dhene tipare tolerante, humanitare, dhemshurie, deatashimi nga iluzionet (varesite materiale) e njekohesisht ky numer eshte me luftaraku sepse udhehiqet nga planeti Mars, mitologjikisht perendia i luftes. Ky kompleksitet psikologjik dhe filozofik, Toleranca qe mbart ne vetvete te gjitha llojet e armeve (apo sic e permenda pak me siper frazen paradoksale “demokratikisht mbron me flake te Verteten e saj”) ka strategjite e saj te lufte-paqes ne rrugen per te gjetur kuptimin e termit Emocion, dhe per t’ia transmetuar kete te vertete njerezve, me qellim ngritjen shpirterore te njerezimit. Ky mesazh eshte trajtuar mjaft kendshem nga numerologia Christine Delorey, ia vlen te lexohet:
Ouu… Edhe une 9-ta jam.