(Princi i vogel) Ndodhej në zonën e asteroideve 325, 326, 327, 328, 329 dhe 330. Pra filloi t’i vizitonte me shpresë se do të gjente atje ndonjë punë me të cilën të kalonte kohën dhe njëkohësisht diç të mësonte.
Në të parin banonte një mbret. Mbreti, i veshur me purpur e me hermelinë, qëndronte ulur në një fron shumë të thjeshtë, po prapë të madhërishëm.
-Ah! Ja një nënshtetas, - ia pat mbreti me ta parë princin e vogël.
Dhe princi i vogël tha me vete të tij:
«Si mundi e më njohu, gjersa nuk më ka parë kurrë?»
S’e dinte se bota mbretërve u paraqitet tepër e thjeshtuar. Të gjithë njerëzit janë për ta nënshtetas.
-Afrohu, se dua të të shoh më mirë, - i tha mbreti, që krenohej së tepërmi që po bëhej së fundi mbret për dikë.
Princi i vogël kërkoi me sy ndonjë vend ku të ulej, por planeti ishte i zënë tejpërtej nga manteli i mrekullueshëm mbretëror. Qëndroi pra në këmbë dhe, meqenëse ishte i lodhur, hapi gojën e gogësiu.
-Etiketa nuk e lejon që të gogësish përpara madhërisë së tij, - tha mbreti. - Unë ta ndaloj këtë.
-Po unë nuk mundem të mos gogësij, - u përgjigj princi i vogël, i turpëruar. - Sepse kam bërë një udhëtim të gjatë dhe jam pa gjumë…
-Kur qenka kështu, - tha mbreti, - të urdhëroj atëherë të gogësish. Ç’prej vitesh nuk kam parë njeri duke gogësirë. Gogësimat janë për mua ca gjëra fort të kureshtshme, Jepi! Gogësi akoma. Ky është një urdhër.
-Po ju më frikësoni… oh, jo, kështu nuk mundem, - tha princi, i kuq në fytyrë.
-Hm! Hm! - u gjegj mbreti. - Atëherë unë… unë të urdhëroj që edhe të gogësish, edhe të mos gogësish, një herë po, një herë jo …
…
Historit me mbreter jane .mbreselenese , jo si borebardha e shkrete , qe vetem 7 xhuxha kishte ne jeten e saj.
Pjer, pse nuk pergjigjesh t’Modhit, por vetem i pelqe prallat me mret qe tregon Ai?
Te jap urdher te pergjigjesh!
Nese nuk pergjigjesh, te jap urdher te Pjer-dhesh!
i modho, une jam sa i thjeshte, po aq i komplikuar dhe anasjelltas, une jam sa i komplikuar, po aq i thjeshte
heee, e kuptova, ti qeke nje prej 7 xhuxhmaxhuxheve te Pulbardhes me 40 hajdute qe humbi rrugen ne pyll me rrobebanje t’kuqe dhe i doli Gishtoja perpara!? Apo ngambrapa, nuk e maj men mire?
Njeriu nuk eshte kurre aq fatkeq sa pandeh. Ai nuk e njeh kurre lumturine e tij. Do te thoshte njehere e nje kohe , Marsel Prust.
njeriu akoma nuk e di mire se ka ardhe nga majmuni, qe eshte nje kafshe mjaft e trishte (duket nga surrati), ka thene nje farë Çarleston Darvin.
S’ka zgjedhje te persosura ne jete dhe asnje jete nuk eshte me e mire se tjetra.kudo qe jeton humb dicka dhe fiton dicka tjeter .
alba mos ekzagjero ne ekstreme.
Mire thone ne perendim . ( Fuck the system ) qe do te thote se asnje sistem si Ka sherbyer mirfillshem njerzimit.
Por perpara se te iki nga kjo nate vjeshte ju bej me dije , se neser , me gjithe gjasa rishihemi serisht , kjo ngase lokali qe ka net mbyllet tani. Keshtu dashamir takohemi neser ne mesdite ju dua fort te gjitheve njerez.
Fuck the system, love the (hispanish) wo/men.
Hahahaha dhe prap do qesh o I modhio , se ti meriton respekt dhe jete.
SA per hispanishten e them ne kuptimin figurativ. Por ne brendesi Kam kurreshtje ta provoj njje here. Sdo jete e dhimbshme besoj .
ne hispanisht eshte:
Prima di partire per un lungo viaggio
Devi portare con te la voglia di non tornare più
provoje ta perkthesh i her, sado e dhimbeshme te jete.
varik, a je i sigurte me pelqimin, sepse behet fjale per udhetim ne Arabine Saudite ku nuk lejohet qe Marloni te tuni bolet si ne te gjithe boten e qytetruar dhe me kulture t’modhe.
I bera like irenes, se ajo eshte e mothe me te vertete. Arabet jane te gjithe marlona, nen perce bejne tere te zezat
kam sjelle kengen e Irenes si kenge e modhe, nuk kam sjelle noçken e Irenes.
Ti njef vetem Marlonin si amerikon qe je, te vetmin arab qe nje njef ngambrapa perçes eshte Shok Enver i Hoxhave, me gjithe breke mrena.
Ah mre cuna , do vej Ku do vej muhabeti , o para o mbrapa , ose jashte ose mrena. U bon diskutimet Letrare me dy standarte u bon
Spo e marrim vesh kush po na e " fut " kyt fryme oksidentale