Zgjedhjet amerikane 2016

Une po i shoh ketu: http://www.cnn.com/election/results

rrofsh.
Dashkemi te presim gjate, sa te mbyllen gjithe polls.

Te gjitha pak a shume kane te njejtat te dhena per live updates. CNN, CBS, FOX, s’ka pothuajse asnje ndryshim. Une ndjek me shume fivethirtyeight te shikoj sa do dalin parashikimet e Nate Silver. Ne 2 zgjedhjet e fundit, kapi 49 shtete (2008) dhe 50 shtete (2012). Vetem SuperBollin e para 4 vjeteve s’e kapi se nxorri Patriots-Seahawks ne finale ate vit dhe tha qe fitojne Pats. Doli vitin me pas sidoqofte. :slight_smile:

Per sivjet deri tani modeli statistikor ka parashikuar 300 vota per Hillarin dhe 237 per Tramp. Te shohim.

e kam parasysh Nate Silver :slight_smile:
Do e provoj ate kanal. Sh. flm.
Lajmet na e ben koken lemsh me perzierje njoftimesh live.

This just in: Monica Lewinsky voting for Hillary Clinton. Shocker!

interesting, way to go girl

Fitusit e vertete jane stacionet lajmeve (cable). Qe tashi po qajne se do iu bjeri shikushmeria. Sa per rezultate … E thashe. Nuk eshte puna vec ke bastionet…Po ishalla jom gabim.

Mos qofsh ne lekuren e komentatoreve te cnn ne keto momente.
Lotet neper faqe

Shkrimtari ne fjale nuk shkruan per analfabetet

aman ver doren ne zemer, si do bejme pa shkrimet e tua.
ej lavderohu dhe njehere per nickun, qe s’e ke nderruar de…

Trampi filloi te shtroje rrugen per humbjen e pritur. Po ankohen per probleme ne Karolinen e Veriut, ne Florida dhe Micigan. Edhe votuesit s’po dalin ne mbeshtetje te tij, edhe strukturat e partise republikane s’po e ndihmojne. Basically he’s done.

Paniku po shkon poshte globally…Florida dhe North Carolina po shkojne me favor te Hillary nderkohe Ohio shteti me I rendesishem historikisht per fitoren e Presidentit anon nga Clinton. E hongri ket timin Trumpi

Shteti im ja dha Hillerit :smiley: Urime presidente!

Ohio ka 12% lead. A Eshte ky shteti jot? Nuk kum pa nje lajm per California a New York

Jo nuk eshte Ohio, eshte NJ. :smiley:

1 Like

ok,
kemi rezultate per garen presidenciale, per te Senatit, per te dhomes representative, dhe mos gaboj shoh garen e guvernatoreve?? Secili me parashikimet, apo rezultatin perfundimtar.

Do mbajtur mendja ne rezultatet jane te Early voting, apo te sotshmet, Nese ka ende polls te hapura apo u mbyllen per shtetet… Koka tym nga perqindjet kuq e blu.

Sqaroni kur raportoni :sunglasses: per cilen gare eshte fituesi!!

Hillary Hillary lule
ke hije te jesh fodulle
per ty votova une
trumpi te herngert mune
populli :grinning:

2 Likes

o albaaa… :smile:

Come on Florida

ah medet, sa gjynof kur perplitesh per me u duk ironike e me 2 gr tru. T’jesh vertet kaq mazokiste sa me e torturu veten ne ket fare feje?