Fox News po I deklaron zgjedhjet te vjedhura dhe po numeron harritjet e Trump si president ashtu si nexhmije hoxha ato te dulles.
E shikon, prape ngaterrohesh me punen e “komunizmit” dhe e sheh vetem si nje doktrine keshtu ne hava, ose te lidhur me shtetin e mireqenies apo me “big state”. Une po te flas per perceptimin e pergjithshem te “komunizmit” vs. “fashizmit” ne realizimet konkrete, se ashtu si ide e di une, ku ka si komunizmi. Meqe u hape shume, na cove te pensionet, e kopshtet falas (kam lexuar per shembull qe nje nga arsyet per perfshirjen me te madhe te shtetit ne Amerike ishin keta minjte qe binin nga tavanet ne kuzhinen e restoranteve a fabrikat ushqimore), po ta perseris edhe nje here cfare thashe: te qenit anti se keqes, nuk te ben doemos (nuk eshte kusht sine qua non sic thone dypellembmjekershit) te mire. Ja se mbase e kupton me mire po te te them dy shembuj qe me kane lene mbresa. Eshte nje tip audiolibri (them tip se nuk e di mire ne eshte liber apo jo, aty jane zerat e vertete) i quajtur “Shoah”, me te mbijetuarit e Holokaustit. Nje prej tyre rrefeu qe u arratis nga nje kamp ne Poloni dhe u bashkua me partizanet polake. Ky i arratisuri nuk guxonte t’u thoshte atyre partizaneve (qe je dakord qe ishin antifashiste) qe ishte hebre. Dhe bashkelidhur me kete, nje studiues eshte, nese holokausti, a perndjekja e perzenia e hebrenjve nuk do te kishte ndodhur ne Gjermani, do te kishte ndodhur ne nje vend qe vuajti me shume nga nazizmi ne Europe besoj. Ne France. Madje sipas tij ndodhja ne Gjermani ishte ne njefare menyre aksident, me shume te ngjare kishte ne France se ne Gjermani, ku hebrenjte ishin me te integruar e me miretrajtuar.
Te kthehemi te ajo ku e ke qejfin, doktrina ekonomike, “komunizmi” vs. “kapitalizmi”, lexo nje liber tip “Keynes versus Hayek” dhe pasi ta lexosh ke per te dale me i paqarte sesa kur nise ta lexosh.
P. S. Une kaloj ne Shqiperi rreth nje muaj ne dy vjet. Jam tip ambasadori shetites, dhe njoh njerez nga te gjitha racat e kombet. Ndryshe nga cmendon Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa, ashtu sic i kam thene pirdhu ne kohe ftohjes ngambrapa, ashtu i kam thene edhe racizmit.
Vegla Ai qe ti i ke thene pirdhu eshte truri .
Mos na e mërzit albën, se e djathta internacionaliste,tufëzuese,antikombëtare,anarkiste, ugandiste, do ngelet pa të ardhme!
Po ngaterrohesh ti ne fakt se une u shpreha qe ne fillim te heres se ajo cka ti e tute si paralajmerim per cka do te sillte antifa nuk ish komunizem. Diktaturat nuk i do njeri, e kjo shkon e pathene. Nuk e di se pse shkon nga shkon e prap perforcon idene.
Ca me tej me duket interesant se nazizmin e lidh vetem me vuajtjen e hebrenjve. Harron historine tone pershembull.
Ti permenda benefitet tangjenciale te teorise se komunizmit pikerisht se ketu luhet loja e markimit komunist te cdokujt qe kerkon nje shtet me social, me te drejte ne fakt. Ironia se ata qe quajne te tjeret komuniste, vet perfitojne nga ide te tilla nuk duhet humbur.
Ti tallesh e thua se tani qe fitoi JB do dalim ne drite. Dihet qe jo, por shpresa eshte qe dy tre gjera sociale qe demokratet bene, te detyruar nga levizja e majte qe ka kapur vendin, Trump nuk do kete mundesi ti zhbeje me. Une paguaj mbi 40% taksa dhe eshte cmenduri te paguaj dhe $1500/muaj (2500 te ardhura) vetem per sigurim shendetsor. Eshte cmenduri qe kompanite te te refuzojne mbulimin se ke qene i semure me pare etj
pse nuk e di ti, qe siguracionet jane mafie me vehte,
Kurse ti Pjer nuk e di se mafia e siguracionit eshte mafia bankare qe i jep me honger mut ne goje njerzve nderkohe qe marloni ju jep me honger ngambrapa bolet e veta majte-djathte.
Siguracionet Bankare jane Sigurimi e Shtetit, sistemet dhe kohet jane te ndryshme, ndersa Marlonin e ke n’tullumt mrena njesoj. Njerzit tu u more me lezetin e Sigurimeve Bankare ne epoken e liri-barazi kan harru lezetin e Sigurimit te Shtetit, dmth kane harru se ju pelqente diktatura dikur, njesoj si ju pelqen liria sot. Ne fund te fundit nuk kan faj, kujtesa nuk te le rehat t’ia ndish lezetin marlonit.
Bac, u kry!
te gjithe qe hane mut politik sot, me siguri 100% qe gjysherit e tyre hanin mut fetar, pavarsisht se nuk do me ja dijte njeri sepse sterniperit jetojne ne nje epoke individualiste: “ç’lidhje kom un me stergjyshin tem!”. Eshte çeshtje genetike, e deshmojne shume mbiemra, perfshire edhe ato te Byrose Politike.
ore ju qe jeni ne Amerike si ja beni pa Bide, spostoheni ne hapsire me cikla muti te thare ne vrime te bythes te fshire vetem me leter, apo si? Kushedi si qelbet ere mut turma e votuesve ne qendrat e votimit!
Ne Shqiperi dikur perdonin gazete e nuk mbaj mend te binin era mut
Per mirazhin republikan qe permenda me siper, paska fol dhe Bernie.
Nashi I dhente perendia ymer e shendet Josefit se eshte ne moshen kur kaureve fillon tu benet truri plloce nga skleroza .
nigjova qe trumpi e ka hedh ankesen ne gjykaten kushtetuese, di gjo njeri si esht ky muhabet,
Paska fol dhe Ricky Ndoci!
Ja Grande Kapo. Bluja e demokrateve ngjyrosi edhe Ameriken. You can’t make this up, sic do thoshte Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa.