50 vjetori i uljes ne Hene

Sot eshte 50 vjetori i uljes se sukseshme ne Hene nga njerezimi. Kete mision e ka ndihmuar dhe nje inxhinjer shqiptaro-amerikan.

Burimi: njekomb.com

1 Like

Mos e ngaterro ameriken me njerezimin.
Ne albanistan hanin buke thate ndërkohë

Njerez ishin dhe ata te 3 apo jo?

A small step for a man a giant leap for the mankind.
NASA u kishte dhene 20% probability qe do te ktheheshin gjalle.
Nixon kishte pregatitur dhe fjalimin qe do mbante per ate rast.
Fate has ordained that the men who went to the moon to explore in peace will stay on the moon to rest in peace.

These brave men, Neil Armstrong and Edwin Aldrin, know that there is no hope for their recovery. But they also know that there is hope for mankind in their sacrifice.

These two men are laying down their lives in mankind’s most noble goal: the search for truth and understanding.

They will be mourned by their families and friends; they will be mourned by their nation; they will be mourned by the people of the world; they will be mourned by a Mother Earth that dared send two of her sons into the unknown.

In their exploration, they stirred the people of the world to feel as one; in their sacrifice, they bind more tightly the brotherhood of man.

In ancient days, men looked at stars and saw their heroes in the constellations. In modern times, we do much the same, but our heroes are epic men of flesh and blood.

Others will follow, and surely find their way home. Man’s search will not be denied. But these men were the first, and they will remain the foremost in our hearts.

For every human being who looks up at the moon in the nights to come will know that there is some corner of another world that is forever mankind.

" -Magic?
-No, something stronger. Engineering."

pse te gjithe gjenite shqiptare internacionalisht te njohur jane nga qyteti magjik inxhinjering i Gjirokastres?


e gjeta pse. Sepse ky qytet eshte islamizu me shpate, pastaj eshte ateistizu me fene ateiste te paqes qe e kane perhap tregtaret nikoqire qe kursejne paret, qajne kur gjejne porten e frigoriferit te hapur.

Ata ishin edhe mamale, jo vetem njerez, atëherë le te themi qe eshte nje arritje e madhe e mamaleve

variko, çfar eshte kjo; mamale ?

mamale eshte çfare mbetet si mbeturine e himenit ngambrapa intelektualit kur 9 muajsh i çan cipen mamase me kaptine kur del ne drite te diellit.

Margrit von Braun, vajza e Wernher von Braun, inxhinieri që kish projektuar raketat V-2 të nazistëve qe bombarduan Londren (arma sekrete e Hitlerit), dhe ati i misionit hapsinor të NASA-s:

Nëse babai im do të kish qenë këtu sot, do të ishte i shokuar dhe i zhgënjyer që jo vetëm që nuk jemi kthyer në Hënë prej një kohë të gjatë, por edhe pse nuk kemi arritur ende në Mars, sepse kjo ishte në krye të axhendës së tij.

Kjo eshte nje prej shenjave kryesore qe Amerika deshtuar ne misionin e saj, i cili nuk ishte qe ca handikapate shqiptare te rritur ne nje byth vend te thoshnin: “Amerika eshte si shpirt” duke pare hapsirat e pamate te praterive te saj.

Para tyre, ka shum mundesi baballaret e tyre, ca handikapate te tjere kane thene: “Bashkimi Sovjetik eshte si shpirt” duke pare hapsirat e pamate te stepave ruse.

I ziu ti sa veture qe je.

Pse ti hyjne atij adhapi perseri .aq ishte sa per te thene been there done that por ne fund te fundit nje tufe guresh eshte hena mor jahu ku as pula qe te hane strall nuku ka :blush:
Shkuarja ne hene mbete harritje monumentale po te mendoc se komputerat e nasa te asaj kohe kishin me pak fuqi komputerike se celulari I hodo leckamanit sot dhe mosha mesatare e inxhinierave te salles se kumandimit ishte 26 vjec .

Mbase ka flaje tjeter ne shqip

variko, ma kthe pak ne hollandisht ose shqip

Gjitare o Pjer, gjitare.

deleted…:shushing_face: