A duhet te dorehiqet qeveria Rama?

#227
0 Likes

#228

po ja te enjten te cohen 200k vete e te vrasin deputetet e ps, nje jave em pas le te ngrihen ata te 600k te ps e te vrasen edhe ata te pd, dhe shpetuam

problemi i shqipeve eshte se akoma skemi var njeri ne litar

populli duhte tua beje politikanevem, sic ja beri marloni inkuzitoritMyth

0 Likes

#229

jo jo s’jane aq trima
maksimumi do bejne SIKUR
ja, firmosen e i jane drejtuar Kuvendit me peticionin
ne vend qe t’i drejtohen institucionit kompetent qe eshte KQZ :smile: secili e sipas procedures ligjore

0 Likes

#230

mos ia u varni shume se iu duket vetja me te rende se c’jane

0 Likes

#231

problemi eshte kush ja ben vertet, dhe jane politikanet qe ja bejne popullit, dhe ti je zedhenes i populli (sigurisht je edhe popull vete)t, populli hingellin me gjuhen tende kur ja bejne politikanet, ky eshte misioni jot (dhe i Stalker) ne blog. Hingelli, hingelli, hallet e popullit.

0 Likes

#232

Pikerisht, popull pa koqe. Te kishin koqe do kishin var ne litar nexhmie e ramiz ne vitet 90, e rrezim bustesh. Po te kishte ndodh ajo, do e kishe pa sal berishen doktor ne gjermani, e jo politikan.

Nese se peson kjo klase politike, e nuk nderrohet e tera, nuk behet ai vend.

0 Likes

#233

Ekzaktëmo kete kane thene Ramizi me Nexhin ne vitin 1945 per klasen e vjeter politike. Por ndryshe nga ju qe jeni pordhanjose qe te hani glasen pa dale nga bytha akoma, akoma i keni buzet me glasen politiket te Ramizit dhe Nexhit, Ramizi dhe Nexhi ja keputi vertet koken glases se vjeter politike, me rezultat: nje mut te madh sa koka juaj disidente pordhanjose. Hingellimat tuaja pordhanjose deshmojne qe rrota e historise ka ngec perfundimisht ne glase, muti eshte bere mullar.

0 Likes

#234

Jo, nuk eshte puna se bejne sikur (ajo eshte procedura: i drejtohesh Kuvendit dhe pastaj kuvendi i drejtohet KQZ).

Autogoli eshte gjetiu: eshte politik. Sepse: perderisa opozita kerkon nje tjeter qeveri, cdo qeveri e re votohet nga… parlamenti! Pra, do te duhet patjeter nje parlament qe funskionon për të votuar nje tjeter qeveri (gje qe nenkupton automatikisht se, zgjedhjet e rradhes, edhe sikur të jene të parakohshme, doemos qe do të organizohen nga po kjo qeveri).

Alternativa tjeter pastaj eshte permbysja e sistemit me dhune (grusht shteti), por kjo eshte tjeter meselé

0 Likes

#235

Keshtu kane bere shqipot gjithmone :
Nga Abaz Ermenji
“…Por mbasi Zogu nuk qëlloi i asaj natyre, duhet thënë haptazi se as populli shqiptar, në tërësi, nuk ishte i asaj lartësie sa të vetqeverisej me mënyrat demokratike që kanë zënë vend në botën e qytetëruar të Perëndimit pas një evolucioni shumë të gjatë. E pamë sesi, prej vitit l9l3 e gjer me 1937, (përveç vitit 1920 ku Shqiptarët, nga frika e copëtimit, treguan një solidarësi të vërtetë kombëtare) s’shihej as dëgjohëj tjetër veçse trubullime, kryengritje, çohu ai kundër këtij, pikërisht si në kohën e Turqisë, kur çdo krahinë, çdo bajraktar, çdo kapedan, ishte një shtet më vehte. Prandaj, në kushte të këtilla, t’ia hedhish të gjithë përgjegjësinë e fatkeqësivet kombëtare një njeriu të vetëm - dhe ky njeri të jetë Zogu - nuk na duket gjykim historiani. Zogu ka përgjegjësitë e tija, po edhe kombi shqiptar, në përgjithësi, kishte mungesat e tija, të cilat nuk ishin më të vogla. Dhe mbasi çdo populli i vjen një regjim pas kokës sikurse çdo njeriu që i vjen një kësulë, duket se populli shqiptar në tërësi, nuk ishte i pjekur për një regjim më të mirë. Dhe kjo jo për mungesë energjie, zgjuarësie e cilësish morale, po për shkaqet historike që kemi treguar gjatë këtij studimi. Shqiptarët, në përgjithësi, kishin mbetur ndoshta populli më anarkik i Evropës, popull që s’pranonte asnjë autoritet shtetëror, dhe botëkuptimi i të cilit me shumë vështirësi mund të delte përtej rrethit të krahinës të fisit a të bajrakut. Kujtonin se qeveritë dhe regjimet politike duhëshin ndërruar sipas fantazisë së secilit, me aq lehtësi sa ç’mund të ndërrohet këmisha. Çdo bajraktar që çonte më këmbë 300 veta, çdo oficer që mund të bënte me vehte 20 gjindarmë, kujtonte se ishte mjaft i fortë për të marrë në dorë Tiranën dhe shtetin. Dhe gati të gjitha ato që kemi quajtur “kryengritje” kanë qënë të kësaj natyre. Kjo papjekuri politike, kjo gjendje fatkeqe e atij populli të mjerë, pas zogizmit, solli komunizmin. Prandaj, përveç përgjegjësivet historike që Zogut mund t’i ngarkohen edhe prej brezavet t’ardhshëm, kur të jenë shuar pasionet e kohës sonë, le të shikojmë nëse regjimi i tij mund të ketë pasur edhe ndonjë anë pozitive.

0 Likes

#236

E kishim ditur qe kjo dite do te vinte, shpresat nuk i humbem asnjehere ,njerez kemi plot , leke po ashtu ,asgje nuk na ndalon ta shikojme dhe njehere Komandantin Kryeminister.

Faleminderit Zoti Trump !

0 Likes

#237

Ajo qe eshte komike pastaj eshte fakti qe në fletat e tyre shkruhet, më të drejte, DOREHEQJE ndersa në mitingje dhe media flasin për djegie.
:grinning:

Dhe nje pyetje: kush ua la ‘trashegim’ mandatin njerezve të tille, qe të flasin për djegie??

1 Like

#238

Dikur pleherat komuniste vrane kedo per pushtet, tani duehet te kthehet drejtesia ne vend, ku kushdo vret nipat e monistave per te marre pushtetin.

I pari ishte pushtim, kjo eshte liri

0 Likes

#239

Ne fakt ne duhet te krijojmë një demokraci te re, 3.0 mbi nje kanun te ri, sduam shtet, por pushtet. Nje qeverisie me autonomi te theksuar. Mbase ky federaluzem funksionon.

0 Likes

#240

Ajo s’ish firme, ajo ish vetetime…

0 Likes

#241

Qenkan mbledhur shoket e vjeter te PDhit te Peshku. E pati nje te mire kjo puna e mandateve. U jane ngjallur morrat, do thoshin gojet e liga.

0 Likes

#242

ne gazete lexova qe procedura eshte qe forca politike ose anetari i saj dorezon terheqjen nga mandati ne KQZ

0 Likes

#243

C’mendojne shoket e PDhit per deklaraten e Mones se LeShIt se popullin shqiptar nuk e trembin as bombat atomike te imperializmit amerikan dhe socialimperializmit sovjetik.

0 Likes

#244

ketu thuhet keshtu:

1 Like

#245

E gjuajne veten ne kembe… me terma si “djegje” ilustrojne sa i paperfillshem eshte dhe sa pak peshe ka mandati. Nuk eshte dicka te cilen po e sakrifikojne per te miren e pergjithshme, ne te kunderten vleresohet si e djegshme, e shkaterrueshme.

0 Likes

#246

Dite me diell, rruget hap. Nje grup anadollakesh te xhamia… jeta vazhdon… ja u kenoi dhe hoxha tani. 500-750.

0 Likes