A keni ndonje shprehje tuajën origjinale?

Nuk e di se si harrova! :smiley:

duhet me vjedh ndonje shprehje nga ala reshersh de tamp perdy.

po shyqyr qe u kujtove mor i uruar! :smiley:

E pse duhet Kryeministri? Vetem per t’i gjujte, per lishon!

Njerzit ankohen se ndjehen te vetmuar per shkak se i tradheton mbas kraheve bashkeshorti, miku, kolegu, vetem shkrimtaret e ndjejne veten te tradhetuar nga shteti, institucionet, shtepite botuese, kritika, publiku.

Bota është plot me njerëz të dështuar që nuk vlejnë një lek sepse i tradhëton bashkëshorti. Tradhëtia bashkëshortore e qëllon dhe vret personin në intimitetin më të thellë dhe më qendror të shpirtit njerzor duke e paralizuar krejt si qënie e lirë krijuese, i heq lirinë, nuk e bën të aftë për asgjë, vetëm për të vuajtur si robot. I tradhëtuari seksualisht është një copë leckë që nuk i duhet kujt, as vetes.
Nga kjo pikpamje është njësoj edhe për ata që kanë frikë se tradhëtohen, madje është shumë më keq “frika nga frika se mos ajo …”.

Shembull i shkelqyeshem për rastin e dytë të frikanjosëve:

Historiani shkruan historinë e jetës së të tjerëve me iluzionin që t’i shpëtojë mjerimit të jetës së tij, por vjen çasti që Requetin bëhet i ndërgjegjshëm që nuk i shpëton dot neverisë së qenies duke shkruar jetën e markezit Rollebon.

Rrëfimeve historike për epokën (epokat) totalitariste ju mungon pashmangshëm një detaj: implikimin e autorit dhe rrethit shoqeror të tij në krim, direkt apo indirekt qoftë. Për krimin e indiferencës nuk ka dëshmi, nuk ka si të ketë, indiferenca nuk dëshmohet.

Ekzistojnë një kategori personash që ndodhen në majë të fuqisë - jo vetëm në krye te shtetit, por të çfardo strukture qoftë, edhe më paqsore - që janë të pranishëm në vëndin e krimit si thjeshtë dëshmitarë, si sekretarë që marrin shënim ekzekutimin, vendimin, fjalën me makinë shkrimi Oliveti, dhe asgjë tjetër, ekzistencë puro si materie inerte. Në fakt këta as funksionin e dëshmitarit nuk kanë, sepse asnjëherë nuk janë të pranishëm edhe në qenien e tyre, pret më kot të mësosh prej tyre ndonjë gjë që nuk dihet. E megjithkëtë janë këta që i dinë sekretet.

Ekziston një mënyrë për të kuptuar se kujt i digjte më tepër miza e krimit total: atij që gërthiste më tepër se të tjerët deri në kupë të qiellit sapo erdhi demokracia dhe iku komunizmi.

1 Like

Nuk tejkalohet një sistem, regjim apo vizion i vjeter, as duke ju kundërvënë dhe as duke u tallë më të, por duke sjellë një Vizion të Ri dhe duke e aplikuar atë - Pjer Thomas :stuck_out_tongue:

Prekursorët janë të bezdizshëm për të gjithë, si për kundështarët, ashtu edhe për ata që i ndjekin nga pas. Madje, në disa raste, edhe për pasardhësit.

1 Like

Ankesa e rëndomtë e padronit, ose punëdhënësit si term politikall korrekt, “jeni mosmirnjohës se unë ju mbaj me bukë” (shprehje në origjinë e atit të familjes) me të cilën mbajnë peng shpirtërisht puntorët, është e vërtetë për sindakalizuesin e rrebeluar me vënd e pa vënd kundër padronit (me origjinë urrejtjen e atit, Kompleksin e Edipit). Por i rrebeluari me të drejtë, mund të ankohet dyfish me plot të drejtë se nuk mjafton padrejtësia e pësuar, por duhet të mbajë mbi samar vrasjen e ndërgjegjes për shkak se në parim duhet me qenë mirnjohës ndaj autoritetit, në këtë rast padronit të ndërmarrjes që është projeksion i figurës autoritare të atit. Në fakt kjo e dyta është vuajtja e vërtetë, dhe çdo revolucionar këtë e di mirë thellë në shpirt, ashtu si e dinë mirë bijtë e Fjodor Pavlloviç Karamazovit.

Ndryshimet jane efektive kur behen ne menyre incrementale .Si tha musolini:Nese e rrjep pulen pak nga pak (a few feathers at a time) nuk e kupton se e ke rrjepur .Eshte nje cike too much per shqipot qe operojne sipas parimit yrra byrra , ngrehu njeri bjeri tjetrit , nga germadhat e botes se vjeter do ngreme boten e re, e pastaj si te dhjere rrine e vrasin mendjen se pse shkuan per lesh e u kthyen te rruar .

Me siguri idene e pules Musolini e ka thene kur kishte marre fuqine ne dore, dmth kur revolucionari u kthye ne konservator. Alba ki parasysh gjithnje strukturen duale te botes, alias 2 bolet e marlonit, dhe nuk gabon kurre si gaboi Musolini dhe te tjere burra te pagabueshem.
Pra ekziston ideja e vazhdimësisë, por edhe bolja e kundert: pavazhdimsia, ekziston Law of Continuity (lex continuitatis i Leibnicit - “nature never makes leaps”, natura non facit saltus e latineve), aspekti evolucionar, por ekziston edhe Law of Discontinuity i Marlon revolucionarit rrnofte Zapata, pavazhdueshmeria e “teorise se bashkësive” të Kantorit, natyra diskrete e materies zbuluar nga mekanika kuantike, zhvillimi me hope, Revolucioni me nje fjale.
Qe prej kohes se Laibnicit keto dy vizione perleshen me njera tjetren ne bejlegun metafizik (dhe jo vetem), dhe here fiton njera e here tjetra, njesoj si me 2 bolet e marlonit ne politike, nuk i duket fundi trokellimes elektorale.

Nuk eshte pune shqiptari, eshte postdemokracia ne rang boteror ne nje kaos shqiptar yrra byrra, per shembull yrra byrra e statujave ne Amerike dhe disa vende te tjera. Ka nje dallim te madh midis demokracise ngapara nazifashizmit dhe komunizmit, dhe postdemokracise ngambrapa nazifashizmit dhe komunizmit.

Mos harro post"ngambrapen" dhe nuk gabon kurre. Gjithe dituria boterore ndodhet ne vepren kamasutra te Marlonit.

Sekreti i ndertimit te botes gjendet i koncentruar tek natyra ambige e drites: vale apo thermije? Që do të thotë: Vazhdimsi apo Pavazhdimsi? Evolucion apo Revolucion? E djathte maloke apo e majte palloshe? Njera bole e Marlonit apo tjetra bole?

Edhe drita sillet me raste ne menyre dyfytyrshe njelloj si intelektuali i shquar ngambrapamodern, ne disa raste manifeston natyre valore, e ne rastet e tjera manifeston natyre thermijore (korpuskolare). Intelektuali ngambrapamodern ne disa raste manifeston felen e djathte e ne rastet e tjera manifeston felen e majte.

Satani para Renies quhej Lucifer, prejardhur nga latinishtja lucifer=dritesjellesi, perbere nga lux=drite dhe ferre=sjell, mbaj (dy bolet e Marlonit)

How art thou fallen from heaven, O Lucifer, son of the morning! how art thou cut down to the ground, which didst weaken the nations! For thou hast said in thine heart, I will ascend into heaven, I will exalt my throne above the stars of God: I will sit also upon the mount of the congregation, in the sides of the north: I will ascend above the heights of the clouds; I will be like the most High. Yet thou shalt be brought down to hell, to the sides of the pit - Isaia (14, 12-15)

Kam më tepër frikë kur gabojnë të tjerët se kur gaboj vetë, sepse kur gabon vetë, paguan një faj që kushedi edhe mund të falet, ndërsa kur gabojnë të tjerët prit hakmarrjen e sigurtë si fajtor pa faj.

Ç’heq i ziu tik,vetëm zoti e di! Ai,dritsjellësi!

E ç’te besh tjeter veçse te vuash ne nje bote globaliste ku Zot eshte Sorrosi dhe jevgu dhe zezaku bojne qef me aprovimin e vete burrit me ka than baba mue?

harrova me permen qe ben qef edhe komtarja race ariane qe ha sufllaqe per hir te dashurise per atdheun.