Pastaj ç’te kuptoje kurva (dhe intelektuali)? Po te kuptoje kurva (dhe intelektuali), atehere i bi te mos beje me kurven (dhe intelektualin)!
100 here e kam thene qe proçesi i te kuptuarit eshte i interesuar, nese nuk te leverdis, nuk kupton. Prandaj kuptimi i te rese vertet revolucionare eshte nje akt vetemohimi, dmth heroizmi. Prandaj ne plan te fundit nuk ka budallej, nuk ka koqe, ka vetem maskarej, ose thene me eufemizem, ka vetem te njerez te dobet, rob pa koqe.
Mirserdhe katror, shyqyr qe e prure koken qe un te shkruaj nje koment"
Hahaha, deshperim i madh. Shyqyr qe kishin plasur ujrat e zeza mpreme ne lagje tha evgjiti, se me kete sebep lame dhe kembet.
o intelektual i modh, gjithe kete kohe qe ke munguar dhe jevgu ka lare kembet ne kanalet e ujrave te zezaq, ke studjuar libra per te gjetur se si perkthehet titulli i instalacionit te pare ne bote? Se heret e fundit qe ke komentuar e perktheve “arke me shishe birre”? Pranej s’je dukur me kendej pari, prej turpit sepse kaqe gje e dine edhe jevgjit, e jo me intelektualet e mdhej qe perkthejne Jungun.
Intelektualet nuk jane, si zakonisht degjohet te thuhet, njerez qe mendojne: jane ata qe e kane per zanat te menduarit dhe qe marrin nje rroge aristokratike per arsye te fisnikerise se ketij profesioni - George Sorel
Katror, nuk e di nese e ke lexuar kete liber egzibicionist:
Besoj se shumë nga ata që po akuzoj këtu për dështim në shërbesen e tyre shpirtërore, në aktivitetin e painteresuar që ata shpallin kur bëhen historianë, psikologë, moralistë, do të më përgjigjen se këto rrëfime nuk e shkatërrojne besueshmërine e tyre: “Ne nuk jemi aspak në shërbim të fuqise shpirtërore; ne jemi në shërbim të fuqisë së kesaj bote, të një partie politike, të një kombi. Vetem se në vend që t’u shërbejmë me shpatë, u shërbejmë atyre me shkrime. Ne jemi milicia shpirtërore e fuqisë së kesaj bote”.
Eshte per te qesh e per te qa njekohesisht, numri i shikimeve ne temat qe kam hequr shkrimet eshte dyfishuar, menjehere sapo hequr. Çar leshin shofin un nuk e di. Shofin hiçin. Tregues qe njerzit e epokes ngambrapa kane me per shpirt shkatrrimin, se ndertimin. Epoka e atentateve. Dhiti ne te edhe shkrimit.
apo jo @Katror dhe @varik? operativi i katunit vazhdon veprimtarine ne terren?