Bukuria do të shpëtojë botën

xixe, qe ku e ke nje pergjigje me organ gjenital mashkullor, ndryshe nga spanjolli qe me propozove, e jipte me vagine:

Brunello Cucinelli ad una convention MPS il 20 febbraio 2016 si lascia andare e spiega alla platea che cosa ha detto ad una banca durante l’illustrazione di un progetto. Rivolgendo alla traduttrice: "Traduci pari pari. E’ facile scopare con il cazzo duro, prova a scopare con il cazzo moscio".

I nderuar Inkuizitor, ketu une nuk marr vesh se perse po behet fjale, ndigjoj italisht por s’po marr vesh gjo. Keta italianet flasin shume (nuk ka asgje te keqe) por i meshojne shume gjithshkaje qe eshte italiane, gje qe me le te dyshoj se jane pak megallomaner/mendjemedhenj, per te mos thene arroganter.
Mund ta kem gabim, me korrigjo. Ketu tek keto vidiot, do ishte mire te shpjegoje/perktheje diçka ne shqip.

kjo nuk eshte nje lope!

I nderuar Pjer, na i çape buke edhe ti:

Trajnimi i Cucinelli ka qene kafeneja italiane e katundit, …

(kete koment e trasportova siper ne shkrim, keshtu shkrimi behet me i plote, dhe hiqet zhavorr i kote nga komentet duke kursyer hapsiren)

Se harrova me thene me kryesoren:

Ne vitin eskatologjik 2020, Cucinelli ka ne plan te beje nje istalacjon artistik gjenial: do te therrase ne ndermarrjen e tij disa shkrimtare spanjolle ngambrapamoderne, dhe ne pranine e tyre do te hedhe nga skelat e keshtjelles se shek. XIV (ndermarrjes) te tere punonjesit e tij si domate te prishura ne asfalt, dhe mbi gjakun e tyre do te shkelin takat e kepuceve te grave sentimentale top-model veshur me triko kashmiri.

1 Like

Flm, per informacionin Inkuizitoro, per trikot me lesh Kashmiri kam ndigjuar dhe pare edhe nje dokumentar, veç kjo kulture e ketij biznesmeni, nuk ekziston tek biznesmenet e tjere italiane.

origjinaliteti i shpikjes tij, dhe i suksesit si risi teknologjike: eshte i pari ne bote qe ngjyrosi leshin kashmiri.

Pjer, nuk na the asnje mendim ekonomik per temen, ne s’te mbajme kot per ekonomist t’moth, si profet i te ardhmes te arte (te florijte).

Si ekonomist po ta them, qe e ardhmja nuk eshte e arte/florinjte, por e hekurt/zymte :smile:

atehere si katuar interneti po te them: na rrufsh trapin megjith profecite e tuja!

Fol or burre ndonje mendim teknik ekonomik per temen, ç’merresh me profecira eskatologjike!?

Ka mbaru per gjeometer dhe ka lene inxhinjerin ne vit te trete …

Titull i bukur Idioti i Dostoevskijt…
Muhabet shume i gjate ky …gjera te bukura ka pasur dhe ne paganisem para lindjes se krishterimit …
Gjithe fajin e kane ata perandoret ilir :stuck_out_tongue: bota do ishte me e bukur e liberale pa fete …

po po dasara, daha ma e bukur do te ishte edhe pa paganizem fare, gjendje e lire majmuni ne natyre, ha banane e hiç mos e vrit menjen me fera dhe paganizma (qe ishte nje lloj feje, biles fe tamom).

Djalke nuku kam kohe te rri ne forum …edhe kerkon te marrim pjese ne teme dhe i banalizon temat me bananet …
ku te vete njerzimi pa bananen si do shtohen …he xhan mos harro kete faktor te rendesishem…
plus qe bukuria eshte dashuri …dashuri per çdo gje te bukur …

Paganizmi është një emërtim përmbledhës për sistemin e praktikave burimore tradicionale, dokesore e folklorike të një populli, kryesisht përpara se këto të asimiloheshin ose ndryshoheshin nga feja. Duke qenë se si i tillë emërtimi merr kuptim të ndryshëm në vartësi të gjeografisë dhe kombit përkatës, më poshtë trajtohet kuptimi i paganizmit shqiptar.

Paganizmi është hyjnizimi i vetive të natyrës dhe të njeriut. Zotat në paganizëm përfaqësonin përkatësisht lumenj, qiell, tokë, dete, pyje, ara etj. si dhe urrejtjen, dashurinë, dijen, gjakftohtësinë, frikën, trimërinë, shkathtësinë, plogështinë, aftësinë, pamundësinë, urtinë, etj.

Në dallim nga fetë meslindore (nëse merret kjo si kristalizim i monoteizmit meslindor që përcaktohet si besim i verbër në absurd a pakuptueshmëri), paganizmi nuk shtron çështje besimi, por hyjnizon (pra, shpreh në formë zotash) natyrën dhe veçori të tjera të realitetit, për lehtësi interpretimi. Ai përbën mishërim të vetive e ndjesive, antropomorfizëm në shprehjen, shpjegimin dhe interpretimin organik të natyrës dhe dukurive.

Paganizmi shihet dhe praktikohet për funksionin kryesor që ky ka, rregullimin e jetës personale e shoqërore sipas një rendi natyror, me anë të ritualeve dhe studimit të natyrës dhe, në dallim nga fetë meslindore, nuk ka në vetvete për bazë besimin në “zot” (ndonëse ky mund të shërbejë si mjet për disa nga praktikuesit), sesa pikërisht shprehjen e dukurive në formë zotash, ndaj dhe për shkak të kësaj strukture të veçantë nuk përfshihet nën teizëm.

Paganizmi gabimisht i quajtur “politeizem” nuk ka te beje me adhurimin e shume zotave. Vete natyra eshte zoti, dhe cilesite kryesore e te veçanta te natyres si dhe idealizimi i vetive njerezore idealizohet ne “zota” qe thjesht kane vlere simbolike per respekt te forcave te natyres.
Ajo qe nje mendje e ngurte dhe e dogmatizuar shikon si politeizem ne fakt eshte thjesht liri besimi dhe interpretimi i natyres. Kjo thjesht tregon nje emancipim te jashtezakonshem ne paganizem, sepse paganizmi nuk mbyll syte para realitetit, nuk eshte i verber. çdo njeri eshte unik, ashtu si çdo gje ne natyre, dhe çdo njeri shikon boten dhe e interpreton ate ne menyre unike.
Zotat jane idealizime te parimeve baze, ligjeve dhe fenomeneve natyrore, pse jo dhe ndjenjave njerezore.

Nese shohim me kujdes doreshkrimet pagane, mesimet e trashegimtareve te kesaj tradite te larmishme, do te shohim se nuk ka dogma apo ideologji te ngurta.

Bota do evolonte …mos ki merak ti …

paganizem ti, dhe kushdo tjeter, mund te quash ç’te duash ne epoken e lirise pagane ngambrapa, mund te quash paganizem edhe doket e paramecit dhe amebes. Por paganizem origjinalisht quhet mitologjia greke (me origjine pellazge nga fisi ilir i dasareve), e cila ishte fe gjithashtu (i njejti problem perseri se çfar nuk quhet fe ne epoken ngambrapa, edhe komunizmin e kan quajtur fe, fe ateiste, edhe ligjet e bordellos se sotme quhet fe demokratike futja pordhes ngambrapa).

Besimi i grekeve te lashte, trasheguar nga romanet, ishte fe me te gjitha letrat sipas rregullit, kishte parime, ndalesa, sakrifica ne altare, martire, objekte kulti, toka te shenjta, te gjitha çfar kishte edhe krishterimi dhe çdo fe tjeter klasike. Kur krishterimi e nxorri jasht loje paganizmin, e paraqiti si satanizem, te krishteret i gjujten me shkelma boleve paganeve, njesoj si sot demokratet i gjujne me shkelma boleve komunisteve (ne fakt i gjujne me shkelma boleve te veta, sepse nuk ka mbetur asnje komunist per be).

feja pagane e fisit ilir te dasareteve: