Çfarë do ndodhte nëse të gjithë do bëheshim veganë?

Keqkuptimet jane te zakonshme ne peshk. Cecua te ha dhe llapen e syrit…

si ne çdo çeshtje tjeter, edhe ne kete rast jane dy fele ne konflikt qe bejne te pamundur te dale e verteta. Ne fakt ne kete rast nuk di shume, kom ca intuita personale, dhe pres ndonje iluminim te rastit prej ndonjerit ose lexim te ndonje libri.

Nje gje eshte e sigurte, qe proteinat dhe karbohidratet jane dy fele per te cilat natyrshem ka nevoje. Dhe tjetra: ne shkallen jerarkike te qenies kafshet qendrojne me lart se bimet, keshtu ushqimi nga kafshet i perket nje niveli tjeter me te larte energjitik.

Por kjo implikon konsum me te ulet si sasi te mishit qe eshte me cilesor, gje qe nuk ndodh ne realitet, dhe reagimi anti-mish vegan eshte kundervenie e natyrshme dhe pozitive si ekulibruese, plus qe eshte nje menyre agjerimi qe duke dobsuar dhe debilituar trupin e nxjerr ne pah me superior shpirtin. Kjo eshte arsyeja e veganizmit te kultures indiane. Veganizmi i Steve Jobs prejardhet nga kultura hipi pergjate nje qendrimi ne Indi.

do beheshim po aq budallenj sa kafshet qe ushqehen me bar.
psh diferenca e zgjuarsise ndermjet nesh dhe majmunve eshte, se majmuni ngeli te banania, ndersa neve filluam te hame njeri-tjetrin. pastaj te tjeret me rradhe. kjo na zgjuarsoi, se te kafshosh dike ne shpine, mund te lesh dhe leshte ne aksion. duhet pra qe sulmin ta mendosh mire qe ne fillim.
kafshet qe hane bar, s’kane pse mendojne se ka plot nga ky ne toke. para syve e kane. asnje rrezik marrin dmth.

me teper se qeni dhe hajdari, kafshon tigri ne shpine!

pra kafsha me superiore eshte tigri ka thene Darvini.

jo lali prap tregon mangesi llogjike. tigri eshte i fuqishem, duke qene i tille merr edhe rrezik me pak kur sulmon, ngaqe ka trup te fuqishem, dhembe te mprehet dhe te gjate, nofulla te forta, etj. qeni po ashtu eshte i pajisur me mire nga natyra per kete lloj sulmi. njeriut i duhet ZGJUARSIA qe te arrije e te kete rezultat, dmth te kete mish te haje dhe jo ta hane ate.

ke pak qeliza gris, veshtire e ke me mu.

Une zakonisht i perdor gjerat pa pyetur shume pse i kam.

Cecua e kishte fjalen qe do te vazhdoje luften dhembe per dhembe me mishin, qofte me dhembet e qenit, ashtu edhe ata te tagjise.

tek une , vetem per te:
2
3
tjerave pika , tymi le te ju del …ha,haha

e vertet ,
qellimishte nuk e permeda qe mos te zgjerohej pytja rreth preardhjes se kesaj vitamine dhe nga mirret sepse pra del tek nderlidhja e ushqimit shtazore .
mengjithate mund te zevendsohet dhe me tableta hiq pa e cenu te drejten e frymorit tjeter .

Çfarë do ndodhte nëse të gjithë do bëheshim veganë?

do të ndodhte fela tjeter:

Do bëheshim të gjithë kanibalë!

te ndaluara i kam pasur , akoma bile i kam
pandaj nuk hy tek titanet, fakteqesishte ,
idiote neutrocistja ,

do tu hynim ne hise kafsheve vegane dhe do pakesonim ushqimin per to, me pasoje deri zhdukjen e disa llojeve te tyre… nderkoh qe nje efekt tjeter po te kafshet do te ishte, zhdukja e kafsheve te cilat sherbejne si ushqim per njeriun sepse nuk do te na duhen me.
-keshtu do krijohet nje situate surrealiste : edhe barin do tja hame deles ne, nderkoh mishin e deles, e bulmetin e saj nuk duam ta hame me. automatikisht njeriun me delen tashme jane konkurente. pse jo , armiq !

pra qumeshti jo, djathi jo, mishi jo e jo… -atehere cfare na mbetet nga delja ?! -thundrat., briret (kur eshte dash) e sidomos… leshi vlla ., lesh do thosh Darvini qe ka folur per raportet ne boten bimore dhe shtazore , lidhjet organike (jetesore) mes llojeve qe sherbejne si ushqim per njeri tjetrin.

keshtuqe pyetja, mendoj une, duhej te ishte : cfare do thosh Carls Darvini nese te gjithe do beheshim vegane ? -po Dino Sauri ?!