Nuk jam jurist, s’ka te beje me edukimin. Te pyes meqe jam injorant mbi ligje kaq specifike dhe ti je polivalent. Dhe mund t’i kursesh ofendimet ne menyre qe komentet e tua te mos raportohen nga komuniteti.
Sigurisht. Edhe te jetosh kushton. Edhe te besh femije kushton. Kam paguar vete para 4 vitesh tarife studimi jashte. 500 euro per semester.
po ju kundervihesh egove te pushtetit.
imagjinoi ne jeten reale, njelloj sillen si edhe ketu.
vete nuk do te doja te kisha te beja me te tille, por ketu eshte ndryshe.
tjeter fakt qesharak eshte sesi ta lene ty ne dere pergjegjesine per te furnizuar shembullin ilustrues, ndersa vete mbajne prezencen prej te madhi.
Ulet ne maximum!
asosacioni i meros, lidhje e shkurter; po studiove marksin, po u mor me organizim njerzish te varfer dhe teori politike je kamunist nga ata me librin e kuq me vete.
Nuk e di nga vjen linku. Jetoj vete jashte dhe paguan rreth 270 (regjistrimi dhe libreza e studentin) euro ne keto kohe qe po flasim. Pak para disa viteve paguanin te gjithe 500 euro tarife plus 270 euro regjistrim pro semester. Si student i nje vendi jo te BE-se mund te ndodhe qe paguan me shume.
“Lëvizja Studentore ka tre vite që proteston kundër reformës, që u ndërmor në arsimin e lartë. Ne e kemi cilësuar reformën në arsimin e lartë si klientelist. Konkretisht, kjo u vu re në regjistrimet e këtij viti në universitete, pra me pranimet, ku të gjithë e panë se ishte një kaos i madh. Ne e kemi cilësuar ministren si të shitur dhe për këtë arsye akti që bëmë dje ishte një akt proteste ndaj gjithë këtyre problemeve që përmenda.”- tha Mirela Ruko, atentorja e salces ne emr te Levizjes Studentore ne nje interviste !
Me duket shume e varfer kjo per te justifikuar atentatin, nje medikritet dhe arsyetim shume i varfer sepse ne qoftese je kunder reformes duhet te argumentosh me profesionalizem dhe me fakte, pse reforma eshte "klienteliste" !! " Ku jane faktet ?! Padia ne institucionet perkatse ? Mu me duket se akuza e Mireles eshte nje klientelizem i gjalle shembullore pa i heq asnje presje ! " Regjistrimet ishin nje kaos “thote atentatorja , dhe me tutje thote " Ministrja eshte e shitur !!” dhe per kete une e “vrava me fyejti rend” Ministra eshte e shitur !!! Keshtu thote Mirela !!! Minitrja eshte e shitur!!! Dhe menjehere vendimi i prere Salcee kokes ! E ju rafte salaca kokes Mireles dhe Levizjes Studentore jarebi !
Dhe media eshte ne krize sic eshte edhe politika Mirela meret ne intervise dhe shpjegohet para gazatarit !!!
http://www.sot.com.al/politike/rrëfehet-aktivistja-mirela-ruko-ja-pse-i-hodha-salcë-nikollës-dhe-çfarë-ndodhi-në … me qe jemi tek klientelizmi, a nuk eshte edhe kjo interviste klienteliste !!
Nuk është e nevojshme të shpërthesh në shumë në thirrje kundërshtore. Fundja, at që shkruan e ato që shkruaj vlejnë sa një koment në një faqe blogu. Unë u përpoqa të thoja se Universiteti shtetëror duhet të rrimarë frenat e elitave akademike, të fitojë shkëlqimin e munguar, të promovojë kërkimin akademik, progresin e shkencës dhe mësimin në nivelet sipërore. Të jetë në shërbim të publikut për publiken, për të përbashkëtën, të ardhmes. Nuk po krahasoj privatët me publikët, as që dua ti krahasoj. Privatët janë privatë. Mund të të ofrojnë nivele shumë më të larta në mësimdhënie, logjistikë etj derisa kjo bëhet kundrejt një takse fort të majme, të cilën jo çdokush mund t’ja lejoj vetes ta paguajë. Mua më intereson Universiteti Publik. Nuk mund të lihet në kët far’ feje. Nuk mund ti vësh kazmën publikes si Kr.minister apo ministër me logjikën se mbas 4vjetëve ndoshta nuk do të jem në krye të detyrës. Dhe ky argumenti se privati i vika emrin në përjetësi të ardhmes së të rinjve mu duk qesharak, sinqerisht. Në “Là Sapienza” ku unë kam studiuar, që është “statale” (ent shtetëror), kan dal koka si Fermi, Segré, Berlinguer, Moro etj etj.
[ E vetmja menyre qe ti te kesh sherbim sic duhet falas nga shteti, eshte qe institucioni te jete privat ]
Nuk besoj se e ke seriozisht kët
Shteti prandaj vjel taksat që t’ju shërbej taksapaguesve. Dhe besoj e si se mbi ç’themele formohet e mbahet një shtet.
Ky shteti privati që ti aludon mund të jet një skenar I mirë fiction. Dhe fiction-I është jo realiteti jonë jo shumë i largët me këto ritme
Mirela flet sic flet edhe lideri i grupit te saj: me pergjithesime e ideologji dhe te paqena, aspak profesionalizem e fakte, lere ndonje zgjidhje te prekshme.
Dhe media eshte ne krize sic eshte edhe politika:
Epo, sipas kokës festen, tha! Me të tillë gjuhë përgjigjet edhe krieministri, me zhargon naçush. Dhuna prodhon dhunë apo jo! Kshuqë mos u tromaksni si të ishte gogoL gjesti i zonjushës.
mendjen ke dhuna me vrap
Vallaj se shpika un kët thënien, po mu duk me ven. Me thon të drejtën, s’kena pa një tryezë a debat si i thonë tani, të hajrit.
Dalin vetëm rob si puna e Chillyt, Lubonjës, Bushatit, Zhejit, “chi piú ne hà più ne meta” thon knej (hudhi kryp se ska shije me pak fjal ), që mund te flasin per çdo gjë ne ket planet, opinion-usta(llare)
Po mir mo, kaq budallej ju të sojit tonë…?
Si sfoli a sdoli ndonjë professor I nderuar a akademik e hongërt veremi kët shoqëri bastardo-imperialiste-kafenesh-neoliberaliste??
Mos ndoshta o’kaq I kalbt sistemi sa ne po rrotullohena kot si mish m’hell ketu, e ‘skemi par asgje akoma’? (Amon mos te hyj kush e t thotë se I ka fajet qoftelargu I veriut).
e ke menduar ndonjehere se km nuk e ben i vetem drejtimin e shtetit, por ndare me Liken, dhe me qoftelargun e veriut?
(ndoshta dhe prandaj i duhet t’a ngreje zerin icik)
cer thu mo belul?! ajo asht diplomu para 90-s a t’u mbyllte! ka ba nje master te UFO. te ckonje e te mbaronje per matematike duhej t’i kishnje dy gram tru asovafti. sidoqofte,duhet t’a panojme, se nuk i ka kredencialet e duhura per Ministre Arsimi.
po per ate master e kisha llafne une, e kam specifikuar ne nje koment tjeter me siper… ndersa zonja ministre e ka vene bash ne krye te c.v te saj.
ra edhe ajo viktime e sistemit te berishes dhe meqe kishte edhe eksperiencen personale,u ndergjegjsu akoma me shume per shkallmimin e fabrikave diplomatizuese.