Mire se ju dhe kur sdini, i dini te gjitha. Nuk mohoi njeri bombardimet e USA. Por UCK u trajnua, drejtua dhe armatos nga ushtarake te kohes se xhaxhit, shume nga keta pjatalares te liruar nga detyra nga qai zemra e kombit, profesor doktor haleja.
Bashkimi ben fuqine, duan sduan ca ketej e andej kufirit formal.
Po prisni dhe nja 10 vjet te pakten para se te zbukuroni historine. Serbi zbrazi Kosoven ti thua UCK-ja. Mesa duket ato pllanet e xhaxhit s’do kene qene ne lartesine e duhur.
Une e mirekuptoj humorin antikomunist.
Ke shtëpi ti? Ça është ky ‘vatani’?
Jumori komunist eshte shume mo i omel, na mungon shume estrada e ushtarit, e famshme dikur te peshku, nje konge e nje skec.
këta sikur i ka nxjerre matoshi nga hundët! ka bërë një çorbë të tërë për të justifikuar teorinë e sanxhakut. shtet,komb dhe etni. o tunxh etnia është kombi greqisht ! çfare robellizmash na thua/?ka pas shtetësi turke,serbe dhe tani kosovare ,por kombësia ka qenë gjithmonë shqiptare. kombësia ekziston edhe pa patur shtet,se shqiptaret nuk e shpikën shqipen në 1912-n! keshtu qe banoret e shtetit të përkohshëm të kosovës janë ose me kombësi shqiptare ose serbe jevgjë. i ke dëgjuar gjë ti banorët e republika serbska të deklarohen me kombësi boshnjake??? sepse sipas teorive te tua keshtu duhet te ishte. apo degjoni kata debilët këtej drinit ,lubonja &co ju ?? ta thashë edhe më lart ,nese e mban veten për joshqiptar,vendos serbishten për gjuhë zyrtare qe te jetosh ne paqe me vellezerit e tu serbe,jevgjë e turq
Edhe kjo ishte e bukur.
po ty kush t’i ka thene keto? ti po flet sikur je nga Brukseli, a s’ka ndodhi te keqija ne Kosove a ca?
si me t’then une ty ti ne Kosove shet organe, ti ne Kosove martohesh me kusherirat, je fanatik mysliman a stereotipe si keto, keshtu jane keto gjerat qe flet ti. po nuk dihet pse je kaq nevrik me Shqiperine, kur dihet qe rreziku Kosoves i vjen nga veriu e jo nga jugu.
Kurse kur flet per punen e minoriteteve harron dicka, pse ti duhet ti japesh shpjegim Serbise si e quan veten nese je i pavarur? Ose ja shqiptaret e Maqedonise e arriten ate rolin e rendesishem ne shtet, madje ja arriten dhe shumicen e popullsise cfare do quhen ata sipas teorise tende?
Pema,
Kur njeri nga ne te dy te posedojme raketa balistike, e bisedojme edhe njehere kete punen e bashkimit etj.
Nuk me pelqen te flasim pordhe te medha e strategji nga pozitat e gabelit.
Tung
O bo bo,ca ju bani Rama gazetarve t’Kosoves!
Nga funi u shfrenu komplet dhe e egzagjeroi.Batoni duhej te merte ne mbrojtje koleget.
E bashkoi shqiperine etnike?!
@machitewa flet shume po asgje s’thua. pordhe te medha po flet ti, pas facebookut po pordhon edhe ketu plot. Une asnjehere s’fola per bashkim, une te bera pyetje sipas gjerave qe thua ti, po duke qene se je gabel, i ben dredhi e “finte” pyetjeve.
Ti pikerisht ketu e ke problemin. Qe pse Kosova duhet te “varet” nga Shqiperia kur Shqiperia vete eshte nje shtet modest dhe i pafuqishem ekonomikisht (e rrjedhimisht edhe politikisht). Si te thuash, e ke si per turp. Po te ishte e kunderta, do flisje ndryshe.
Thuaje hapur, mos i bjer anash e anash.
Ta them hapur, nuk me pelqen ky lloj debati. Nuk ndjehem mirë kur shprehet patriotizmi ne nje nivel kaq idiot, banal dhe primitiv.
Po te pyes ty, edhe keta burrat e kombit qe qenkan ketej pari:
Pse shteti shqiptar nuk e nise sonte ushtrine per te marre camerine shkupin dhe ulqinin!!! Ose dje??? Ose neser??? Ose para 40, 30 a 20 vitesh pse nuk e beri??? (Nese te vjen turp te pergjigjesh, ja te ndihmoj une: sepse ke qene dhe je thjesht shtet nivel gabeli)
Pse shteti shqiptar nuk organizon referendum per bashkim me kosoven???
Kush po ju ndalon???
Ose ok, edhe me thjeshte fare: Cka mutin po doni??? Cila eshte kerkesa juaj konkrete???
ti je komplet dudum. Tema eshte e qarte: “Debati per termin komb kosovar, komb shqiptar”. Keto patriotlleqet vetem ti po i permend dhe ca te tjere shume te perveluar. Une me siper (ne dy raste) te kam shfaqur mendimin per idene e termit kosovar (cilat probleme mund te sjelle ne te ardhmen), dhe te kam bere pyetje rreth argumentave te tua. Ti s’pergjigjesh kurre dhe ben si lideri i globalizmit boteror, kur ne fakt nuk je gje tjeter vecse nje ordiner qe i meshon pikave te tua. Sa per shtet gabel ne mund te kemi shfaqur ca gabelizma eshte e vertet, po ky kombi qe promovon ti do e kete ne balle pergjithmone, e simbolizuar nga 2/6 yje ne flamur.
p.s. ti dukesh nga ata qe e ke marre Shqiperine inat ne rastet e para kur do kesh ardhur ketej, kur ne vend te Skenderbeut, ke paguar 10 Skenderbenj, dhe qe atehere nuk te iken inati dhe flet ore e nate pa lidhje te njejtat gjera.
Nga une s’do kesh me pergjigje, je i te njejtit nivel me shkaben, je tipik zhurmues.
Se pari, le te mbajme nje kulture minimale komunikimi. Nuk te ofendova keshtuqe pretendoj mos ta besh as ti.
Se dyti, ate qe kam thene une me lart ke thene edhe ti ketu. Ndoshta nuk e thua cope fare, por pergjigja ajo eshte, Ndaj edhe une ta dhashe gati e ti mjaftonte te thoje po ose jo. Gjate gjithe pergjigjeve te tua verehet nje ndjesi percmimi ndaj Shqiperise e shqiptareve te Shqiperise. Arsyen une ta dhashe. E konsideron Shqiperine shtet te dobet, pra shtet gabel sic thua edhe vete, edhe kaq te mjafton ta ulesh poshte.
Pyetja nuk eshte “Cfare doni ju shqiptaret e Shqiperise?” por “Cfare doni ju shqiptaret e Kosoves”? Cfare pritshmerie keni pasur apo keni prej Shqiperise qe ju paska zhgenjyer kaq shume? A nuk shikoni ju asnje permiresim? Apo e doni gjithcka gati e ne menyre te menjehershme? Asnje nga ato qe thua ti me lart nuk realizohet, per shume arsye. Ky eshte problemi? Kjo e ben te keqe Shqiperine?
Per mua personalisht ajo qe realisht mund te behet eshte te lehtesohet levizja midis dy vendeve e njerezve dhe e mallrave, te hiqen doganat, te shkembehen punemarresit, te shkembehen studentet. Ky eshte minimumi qe duhet bere dhe gjithcka fillon nga kjo. Qofte ky nje bashkim ne te ardhmen apo qofte secili zot ne shtepine e tij por vellezer ne gjithcka tjeter.
Te them te drejten, argumentet tuaja, ishin mjaft bindese. Une ne kete diskutim kam mbetur si i dhjere. Nuk dij as cka te them as si te pergjigjem.
Per te mbetur brenda temes, ne kosovaret ketij zaimit qe mohon shtetin e kosoves, ia kemi treguar kufirin te thana, e kemi shpallur non grata.
I kemi edhe ca shkije qe na bejne telashe ne veri te kosoves, prandaj nese keni mirekuptim ju te tiranes, mos na lodhni b*then te merremi edhe me ju.
Po ndoshta edhe ke mbetur si i dhjere, perderisa sa vjen e behesh me agresiv. Mbrojtja me e mire eshte sulmi (apo ofendimi ne kete rast). Vazhdo, nuk po te lodh me.
Pjeter, se ti ke dhe muhabet me Ramen. Amon thuj se mos na rref nei nga kto gazetaret. Jo per gjo po e qujn veten komb tjeter e ne Okb zgjidhet davaja.