nuk e kuptova se c’do te thote kjo. Une di te te them kaq. Njoh persona nga pogradeci e nga korca qe kane mbaruar mjekesi e qe presin te gjejne pune neper zonat e tyre nese dikush del ne pension. Dhe keta nuk jane pak. Numri i atyre qe mbarojne shkollen cdo vit eshte me i madh se numri i atyre qe dalin ne pension. Keta vijne e tundin diplomat nga jashte edhe thone hajde tani me beni derman se une u diplomova jashte.
Kardiologe jane keta qe njeh tI?
sa nga ju qe jetoni e jeni diplomuar jashte, jeni punesuar pa nevojen e nje programi punesimi nga kolegji juaj apo lidhjet network, por thjesht me nje interviste ‘cold turkey’?
Pse beni sikur keto probleme nuk egzistojne kendej, madje dhe per mesataret e larta
9 muaj qe ka shpenzuar djali per t’u punesuar ne nje vend si shqiperia s’jane asgje, shpejt i ka sosur durimi per mendimin tim. Mos harrojme se deri dy vjet pas graduation shpesh konsiderohesh i sapo diplomuar
shume gabim e ka dhe ai nese e thote nje gje te tille. Ne itali, sic ka plot mjeke te mire, ka plot persona negative qe jane mjeke. Degjojme lajme per paciente qe vdesin ne Itali nga mjekimi i gabuar, vit pas viti, ashtu sic degjojme qe spitalet andej bejne gjera qe spitalet tona nuk i arrijne. Pra dhe atje esthe ceshtja me shume te personi, jo te shkolla. Mua me shqeteson fakti te nevoja per lajm ngaqe ky qenka diplomuar jashte.
shko merr rrot k…i se je je bere i padurushem ketu.
Ice cold turkey ne 2 punet e para profesionale.
Kot po lodhesh si ti si Rilindas si kta anti-rilindasit.
Ky po ta thote qarte se Ligji parashikon qarte se ka bonus prej Qeveriut po te punosh ne fshat si mjek ne vendet bosh…por Bonusin nuk ja njef e nuk ja jep Aparatciku hajdut ne Korce qe se pjerdh fare Ramen. NJe shoqja ime u kthye ne Korce gjate krizes Greke…fillimeve se ata prap ne krize jane, para 6-7 vjetesh, e bleu 3 000 evro vendin e mesueses ne Korce.
E mira e gjithekesaj zallamahie eshte qe ne lexojme deshmine e nje Emigranti qe pas eksperiences negative iken e largohet DHE NA TREGON NE E DENONCON NJE RAST TE TILLE… kurse ata qe sjan emigrant kur i hasin keto raste mbyllin gojen nga frike sepse me te njejtet aparatcik hajdut do perballen.
Denoncimi i korrupsionit do guxim qytetar qe ne Shqiperi eshte me pakice si pasoje e varferise dhe mundesive te pakta.
Ore nuk kam asnje kundershtim me denoncimin e korrupsionit. Dakord jam. E kam te fakti qe i meshojne diplomes e qe presin automatikisht te diskriminohen ata qe jane ketu. Kjo nuk eshte aspak normale. Le te shihen notat, jo origjina e diplomes.
Martin Mano eshte mjek qe ka mbaruar me relzultate te shkelqyera. Nqs ti njeh dr qe presin te gjejne pune, po te them se nr i dr Italiane qe presin te zene pune ne Itali eshte disafish me i larte e prape se prape shefi i tij Italian nuk hezitoi qe te merrte ne pune nje ekstrakomuintar si Martini dhe te linte ne pritje dhjetra Italiane sepse ky ishte me i miri pra.
vetem ti po ngre doren, ok, tjeter…?
Shume dakord pra. Nese ka rezultate me te mira, nuk ka rendesi origjina.
Ashtu dhe ketu. Nese ka rezultate me te mira, ajo te merret parasysh.
Po jo origjina e diplomes, mbi te cilen eshte perqendruar titulli i lajmit dhe vete lajmi.
Kjo vjen nga mungesa e kultures qe edhe ky i Sapiences ka perderisa pret qe meqe ka diplome te huaj te punesohet ne fshat para atij qe ka diplome tirane per mjekesi. Ky sduhet ta priste kete gje sepse nuk po hap klinike private.
Por, Por, kur Ligji parashikon Bonus dhe punesim ne vendet boshe te fshatrave si Mjek dhe Apratciku ne rastin me te mire nuk ka degjuar per te ose ne rastin me te keq kerkon para, kemi te bejme me nje koktail te keqiash qe pushteti qendror nuk i kontrollon dot ndersa qytetaria Korcare nuk e eviton.
Fshatrat e Korces jane ne gjendje te mire dhe si duket ja vlente per kete Emigrant te fillonte jeten ne Shqiperi…ky nuk po guxonte te shkonte ne fshatrat e Martaneshit jo…rast i humbur them une fale korrupsionit dhe mungeses se qytetarise.
Sa ishte kriteri? Ata qe filluan njekohesisht me mua, ne te njejtat kushte quhen? Po ata qe kam marr ne pune cold turkey?
Mos te behemi qesharake.
po he pra thuaji emrat e atyre qe te kerkuan parà, se na plase. Kaq eshte e gjifa
Nga ana tjeter, te pretendojme se te gjitha dipomat jane njesoj eshte jo-reale. Keni degjuar per ranking? Ne boten globale ku po mundohemi te hyjme univertitetet kane nje emer qe bazohet ne punen, vitet, pervoje, cilesine qe ofrojne. Dhe Sapienza eshte ndryeshe nga LSE-ja, LSE-ja ndryshe nga Praga e keshtu me rradhe.
Qe arsimi shqiptar eshte ne krize kete s’e mohon dot askush. Vetem 2% e GDP-se sone te mekur shkon per arsimin, ndaj mendoni vete, cfare cilesie ofron dhe si krahasohet me, le te themi, La Sapienzan. S’diskriminoj kerkend, por le mos te bejme sikur cilesia e arsimimit te mjekut nuk lidhet me cilesine e mjekut.
Si ere qenka njesoj nje diplome nga UT qe eshte I 18000 ne bote me nje diplome nga LA sapienza
ja se te vjen gjembi ne replike like-u
ps. nuk do te pergjigjesha me mire se c’ka thene lebetitesi
Po flasim per Mjek Fshati, Mjeket e Universitetit te Tiranes e jo ato te privatit, kane nje standart arsimimi jo te ulet. Nuk e di sa i informuar je por vitet e arsimimit ne Mjeksi jane shtuar dhe kerkesa e llogarise e ka kthyer Studentin e Mjekesis ne nje qenie te rraskapitur mbas shume e shume vitesh studime plus specializime pasuniversitare te papaguara te specializanteve pa fund, nje peshe e rende per Familjet.
Mbi te gjithat TREGU flet, e perderisa mjeket tane jane te preferuara per Gjermani, besoj per fshatrat Gjermane…jane te mire edhe per Shqiperi…por duhet praktike promovuese qofte modeste e jo tu kerkosh leka per vend pune.
Ne nuk na le Militantizmi dhe Politicizimi te rregullojme gjerat ne ate vend …politizojme aty ku ska vend per politike.
Ky qenka megjithmen emigrant i deshtuar.
Ore zoteri , ketij qe ti i drejtohesh eshte pa shkolle per vete , merita e vetme e ketij eshte qe ja lun Vucicit dhe Ertogrulit.