tashti ti flet si te vjen per mbare por afati i patentave pas 7 vjetesh sikur skadon. Kaluan keto vite, qaje te drejten ekskluzive mbi produktin, apo Trump do nderhyje ta prishe edhe ket rregullore nderkombetare sic i ka hyre te prishe gjithe te tjerat, si ta pret mendja?
e pastaj, si mund te ARRESTOSH shtetasen kineze pa thyer asnje ligj? si mund te dalesh me pretekse absurde mbi eksponentet fizike te kompanive, se kane thyer embargon me filan vend? Edhe ne rast se ka te drejte, eshte fima qe do ndeshkuar si entitet, jo personi fizik, a jeni ne terezi mer?
A kujton se bota eshte qorre ta kuptoje se arrestimi ka qellim pengun per presion ne luften tregetare me kinen? Trump dhe ndjekesit e tij jane kafshe me fytyre njeriu, te zotet te ndajne femijet nga familjet, t’i mbylle neper kafaze, Kjo gjueti e Trump me kete shtetase kineze eshte njejte me gjuetine naziste te hebrenjte gjate LIIB. Turp per Kanadane qe i bindet marreveshjeve qe keqperdoren nga presidenti i shbave.
sa per proteksionizmin, ne te gjitha nenshkrimet ne marreveshjet nderkombetare uesej ka marre masat qe vullneti i saj te prevaloje e te kontrolloje, qe dmth ne menyre proceduriale uesejt i eshte siguruar kontroll i interesit ne rang nderkombetar. pike. Por kjo nuk i mjafton Trumpit, se Amerika konkretisht eshte e dizavantazhuar ne ekonomine boterore jo per shkaka te marreveshjeve nderkombetare globale por sepse eshte nje shtet parazit, dembel ne rang boteror dhe do te vjele rezultatet ekonomiko-financiare te vendeve dikur-ne-zhvillim, te cilat vune cdo fuqi fizike dhe energji njerezore, si te thuash me mish e shpirt, ne funksion te rimekembjes nga varferia dhe stabilitetit ekonomik.
Trump kerkon te kanalizoje forcerisht burimet ekonomike te pamerituara drejt usejet, se e di qe hyrjet e parave ne ekonomine e usejet jane fitorja e tij e sigurte per nje mandat te tij te dyte, e te tjera e te tjera.
Turp per vendet perendimore demokratike qe zbatojne ose rinenshkruajne marreveshje me ameriken nen kete presidence.
Ti mund te ishe nje nga ata .ndryshimi ne mes teje dhe atyre eshte thjesht fati . nuk je aspak me i mire apo me i mencem .
Trumpi nuk ka vrare asnje njeri ska hapur asnje lufte dhe quhet luftenxites.
Para aradhesit e tij e bene carcaf Irakun dhe Libine dhe quhen burra te mire bile edhe moren cmimin Nobel per Paqe.
Sic e thashe Trump po I ben BE dhe Kines ate qe BE dhe Kina ju bejne shteteve me te voglia si Greqia,Vietnami apo Filipinet.
Pushtat e Kines dhe BE nuk jane me te mire se Trumpi.
Ti quaje si te duash por te quash SHBA shtet parazit ku cdo njeri punon 50 ore ne jave me duket se vertet te ka ikur logjika.
Une nuk jam dakort me arrestimin e shtetases kineze por gjithashtu nuk di edhe arsyen perse e arrestoi Kanadaja dhe jo Amerika.
Ka vende te hapura pune ne administrate. E ke cuar rezymen? Duket qe s’do kesh problem sepse po marrin ne pune kush t’u dale perpara.
Une nuk jam politikan.
Thjesht thashe qe pushtat e BE dhe Kines nuk jane me te mire se Trumpi.
Ti mund te kishe qene si une, po nuk flitet me te kishte halla. Ti as nuk kupton se per cfare flitet, si cdo njeri dogmatik.
Ata po bejne ate qe bene shqipot ne vitet 90 .ikin nga nje vend me I keq ne nje me te mire .eshte nje gje qe humanet e kane bere qekurse zbriten sefte nga pemet 200 mije vite me pare .
Lere se thashe nuk kupton gje. Akoma ke ngelur te cfare po bejne ata.
Ti ke mejtime te fela shume
Te gjorat femra, hall ta kene te vogel, hall ta kene te madh
Shume pak ne administrate jane politikane. As ambasadorja e re ne OKB nuk ka qene politikane por ja qe e mori vendin.
Thone qe politika prej Albe me zamete eshte fajtore per keto revoltat e ketyre verdhacukeve.
Mos te qenit “so soft” s’do te thote te kesh driten jeshile te thuash “meksikanet jane kriminele”, “myslimanet po na pushtojne”, etj., pa u quajtur minimalisht si njeri qe mendon ne menyre te thjeshte.
Po jo te ndalosh kenge Krishtilndjeje,me pretekstin se jemi ne me too movement,apo te kerkosh te ndalosh Borebardhen se me demek princi e puthi pa pelqimin e saj.
Sivjet Policia e Krishtilndjeve ( qe ngjan pak me Policine e Parandalimit te Veseve ne Arabine Saudite) ndaloi nje kenge qe ka nja 70 vjet qe transmetohet me pretekste absurde dhe po ben ceshte e mundut te ndaloje dhe kenge te tjera.
Po kthehemi pak nga pak ne nje shoqeri tipike komuniste,ku denohesh vetem se fjala jote nuk i pelqen nje personi me infulence qe perfaqeson nje grup.
Ku e ka qendren kjo policia e krishtilindjeve qe te bej nje ankese une? Dmth te ankohem pse paskan dhene urdher ata ne gjithe Ameriken qe te ndalohet Baby it’s called outside dhe Borebardha.
Mund te tallesh sa te duash por po kthehemi pak nga pak ne nje shoqeri komuniste.