Me kete punen e ndryshimit, ta dijsh se me zhgenjeve. Po shpresoj qe s’te kam kuptu.
Nuk ka ndryshim. Sot e 10000 vjet. Thjesht ngritet njera bole, sa te pushoje tjetra, e keshtu me radhe, deri ne qiamet.
Me kete punen e ndryshimit, ta dijsh se me zhgenjeve. Po shpresoj qe s’te kam kuptu.
Nuk ka ndryshim. Sot e 10000 vjet. Thjesht ngritet njera bole, sa te pushoje tjetra, e keshtu me radhe, deri ne qiamet.
Une kam besim se vaksina do na kthej ne normalitet , jo vetem sepse ata qe e kane bere i kane menduar edhe mutacianet e saj por vecanerisht per faktin se ajo nuk varet nga politika ! Asgje nuk behet me opinione e sondazhe ne shkence ! E gjithe kjo pandemi vertetoi edhe njeher se jemi kudo te qeverisur nga idiote e populiste …ky eshte thelbi i gjithckaje !! Eshte politika ajo qe futi hundet dhe pasojat e saj po vuajme akoma ne perendim !! Te jesh i sigurte se asgje nuk ka ndryshuar , te ishte per shkencaret e mjeksise rruga kineze do ishte ndjekur e mbajtur !
Si po shkoni me eleminatoret e boterorit.Zeneli mos ta hame me sy duket me superforme .
nuk ka rendesi ke kuptu apo s’ke kuptu, ka rendesi fakti qe njerzit jetojne te perditshmen pranej thone s’ka ndryshu asgje per sot e 1000 vjet, e po keto njerez ne te perditshme e para 1000 vjeteve i benin temenara presidentit amerikan Klinton sikur me qene vete alluhu qe ju solli ndryshime por sot e 2000 vjet. Bota ndryshon, pafytyresia dhe mosmirnjohja e njerzve nuk ndryshon. Njesoj edhe per bolet e Marlonit qe perbejne nje ndryshim historik te futur ne perdorim per here te pare me Revolucinin Francez, i cili tuni bolet e Marlonit tek goja e sinjora Bertini Monika Levinskij.
Pritshmerite nuk i kemi te larta, ato pesimet e fundit po shpresojme se do t’na kthejne ne realitet qe djemte te mos pandehin veten secili si messi apo ronaldo por te luajne si grup.
Me drejtove ca pyetje, t’u pergjigja direkt ne ato qe pyete. Gjera qe i ke live kamerave gjithe diten, si t’i quaj? Nuk jane perkrahes te trumpit ata, trumpi thjesht ka qellu perkrahes i tyre. Ata aty ishin edhe para trumpit, sic kane qene. Te mirë a te keqij, si te duash ti quaji, as qe m’intereson, as s’te gjykoj. Por qe jane, jane.
Ato me Clinton e mosmirenjohje mbaji per vete. E dij une vet ate pune.
ehe jane ata ashtu si je edhe ti. Por ato qe thashe une s’kan fare te bejne me ty dhe me ata, se nuk pjerdh njeri as per ty, as per mu e as per ata, para te vertetes qe bota ndryshon çe ç’ke me te, sepse jane ca njerez qe nuk i ka plas cipa qe te jene mosmirnjohes te pafytyre. Se çfar je ti, maje per vete (bashke me te djegmen e mizes), se edhe me ma thene se çfar je, s’ka çfar me duhet fare, se s’ka çi duhet njeriu nje anonim si ty e si mu.
Qysh ndryshon bota? Prej rrumbullake kthehet ne katrore pastaj trekendeshe, a si?
Sa per natyren njerezore, ku ndryshimi?
vallaj duke te lexu ty e shoket e tu pothujse me mbushet menja qe bota nuk ndryshon.
Duke te lexu une ty m’lexo ti mu. Joanasjelltas dmth.
Ti krejt historine njerezore e te botes e shpjego permes dy boleve te marlonit. 800000 here ne minute.
Pastaj i fut nje “bota ndryshon qe cke me te”.
o loqe po un permen bolet e marloni 800000 here ne minute se pse çfar do te diskutoj me bole si ty dhe shoket e tu qe vetem rrotulloheni si bole rreth te njejtave muhabete per vite me rradhe?
Ti aq loqe je sa nuk ve re se ka vende ne peshk ku nuk vertiten bole, ose bolet nuk hyjne me, e ku nuk flitet fare per bolet e marlonit qe jane te pandryshueshme, me shprese se bolet e Marlonit mund te ndryshojne nje dite.
Po ne qe te lexuam ty gjithe keto vite e qe mbetem loqe?! Apo cqt
e ndjekin e ndjekin ja shih izraelin (beni si them une mos beni si bej une).
Izraeli është lavdëruar nga komuniteti global i shëndetësisë për lëvizjen kaq shpejt për të vaksinuar popullsinë. Deri më tani, pothuajse dy milion izraelitë kanë marrë dozat e tyre të para, nga rreth 9 milion njerëz. Izraeli ka një sistem shëndetësor shumë të centralizuar, ku të gjithë duhet të regjistrohen në një sistem dixhital, duke e bërë më të lehtë për Ministrinë e Shëndetësisë që të organizojë vaksinimin në të gjithë vendin.
por un e kam me se te qarte, nuk kam asnje iluzion, qe nuk ndryshon asnjeri nga leximi, aq me pak nga leximi ne virtualitet, asnjeri nuk eshte konvertuar on line, s’ka bere vaki kurre e s’ka si te beje askurre vaki, sepse konvertimi ose ndryshimi, eshte veper e deshmise se gjalle. Nuk ndryshon njeri po nuk pa shembullin e gjalle te sakrifices tjetrit para hundes, edhe atehere jallah, siç e ka vertetuar historia. Dhe kjo e thene jo per bythmute shkrimtare shqiptare te shquar dhe kosovare te shquar, por edhe per gjeni te rangut boteror. Shkrimi dhe çdo aktivitet tjeter kulturor ka funksione te tjera qe nuk kane lidhje me konvertimin. Por ti nuk ke faj, kur i ke tere intelektualet e letraret e vendit tend loqe nga kjo pikpamje (dhe jo vetem), si te mos jesh loqe edhe ti?
Keta tanet, trimat e xha jahos, qe na iken (per lesh) nga perendimi per ne token e shenjte te arabise, te gjithe u konvertuan on line, me jutubera ajete kuranore e hadithe. Mos ia ha hakun on lines dmth.
Nejse, meqe tash po fik kompjutrin, kam respekt per temat e shkrimet tua. Kjo jashte cdo dyshimi dmth.
Per te tjerat, sdi cka t’tham. Kur u ndane, tha, kaq na rane.
shife mire kete variantin e konvertimit online se duhet te jete gje tjeter, kushedi ku osht mçef lepri.
I kam pa, live, loqe te gjalla, as babe as babgjysh fetare, jutube me imame sharlatane, forume virtuale, kontakte virtuale, futi nje mjekerr dhe nje bilete pakthim turqi kufi sirise. Kta edhe jane ngjize edhe jane shtu ne proporcion me rritjen e jutubes dhe on lines.
shiko, kur them shife online du te them qe shife fenomenin me sy tjeter, se mos ne pamje eshte online por nga brenda ka ca mekanizma shpirterore qe veprojne se gjalli. Psh dukej sikur BBS dhe zeri i Amerikes i konvertoi turmat shqiptare ne demokrate, por ne loje ishin ca te tjera, ndikonin njeri tjetrin, ishin pjek kushtet etj. Tani fenomenin qe pershkruan ti une nuk e njoh e nuk kam ndonje interes ta njoh, sepse e kam mendjen top qe ligji i gravitacionit ekziston pa le çfare te tregojne filmat ne tv e jutub.
Une nuk kam ndermend te vej ne dyshim qe toka eshte e rrumullaket, ka morr fund kjo gje, edhe qe gjeja e konvertimit ka ligjet e psikologjise fikse si te gravitacionit. Nuk ndryshojne. Kur Hegelit i thane shiko se teoria jote nuk perputhet me faktet, ai tha: “Aq me keq per faktet!”. Dhe Hegeli nuk ishte aq trap sa te nxirrte faktet me poshte se teoria, siç ka qe e interpretojne kete pergjigje.
Hajt noten se u be vone per mu!
Grande Kapo, ja kjo ekspertja, edhe kunder Komandantit ne Amerike, edhe kunder Gjigantit ne Shqiperi
Tani qe Trapit iu vu dryni, America me ne fund do te behet si Africa. Jo po thoni qe nuk eshte e ardhmja e te barastundurve post-moderne te papolitizuar qe kane shkruar edhe ate 1 artikull.
Bota eshte e atyre qe paguhen per tu marr me propagande. Se rrine ne kafe gjithe diten i fusin ndonje like apo share shefi. Postojne linqet e shefave edhe jane ok.