Diskutime te lira - Janar 2021

Besoj se s’merzitesh po te therras Tire. Se te gjithe si Tirja jeni

E atyre është e atyre, jo e vullnetarëve si puna jote, si në komunizëm? Ketij faxwebit do t’i vëmë drynin që të bëhemi edhe ne si Africa siç u bë America, apo kjo është real news si media e Qimit?

Departamenti i humaniteteve​:hammer::hammer::hammer:
Dmth liberal = jevg???
Thuaj jo po deshe!
Humbja e identitetit për tu konsideruar i tufëzuar!
Evropianët ,që duam aq shumë tu ngjallë,bëjnë të kundërtën. E mbrojnë identitetin e tyre.
Edhe afrikanët kanë filluar ti largohen " departamenteve të humaniteteve"!
Kujt duam ti ngjajnë???

138518889_1298436307196206_5390836793553465148_n

Do të të vëmë kyçin, se ke filluar të bëhesh i politizuar dhe me parti, po bën propagandën e Rilindjes. Nuk je më ai i barastunduri/e barastundura modern/e që ke shkruar edhe një artikull.

Po na ilumino pak si arrite ne kete perfundim

Po nuk na e solle ate 1 artikullin e papolitizuar qe ke shkruar, nuk te iluminoj. Pse vetem ti nuk do qe te na e pertypesh.

mirë o mirë

Duam ndriçim të iluminuar,nga iluminati!
Se,ndriçimi është i majtë,ndërsa iluminimi i djathtë :grinning:.

Nuk ju pergjigje pyetjes. Pse sipas jush une qenkam i politizuar sepse postova dike qe nga menyra se si flet eshte shume i ngjashem me ty?

Do doja shume të Ishte siç thua ti (e kush nuk do donte ??) por

nuk kundershtova ne ket drejtim, vetem ndalova te nocioni variant vs. mutant. E hidhur por e vertete vaksina mund te deshtoje perballe varianteve te reja.
http://www.gazetadita.al/covid-19-paralajmerimi-i-obsh-viti-i-dyte-i-pandemise-mund-te-jete-me-i-ashper/

por kjo dmth qe virusit nuk i do lene kohe ne dispozicion sepse koha vepron ne avantazh te tij. Ai me kohe evoluon ne variante e specie te reja duke i shpetuar cdo vaksine

ashtu sic ne valen e pare njeriu duke sabotuar karantinen dhe mbylljet virusi ja arriti te perhapet gjeresisht dhe ne valen e dyte depertoi edhe me thelle ne territoret e popullatave.

ps. Te moshuarit qe deri tani kane mbijetuar virusit po zhvillojne simptoma gjithe e me te theksuara paniku e ankthi

Kush tha qe je i politizuar (fatmiresisht nuk qenke si Alba me zamete dhe e ftohur ngambrapa, me identitet gjinor te peshtjelluar ne konvikt), une thashe te kunderten, je post-modern, i papolitizuar, dhe real news, si Qim Peka.

Gabim. Iluminimi eshte post-modern si Africa, ndriçimi është pre-modern, i vjetruar, si atdhetaria dhe të folurit shqip.

Ja Grande Kapo, lider ballkanik

P. S. E futa ne xhep edhe nje 50 centesh duke pire kafe.

Pikerisht, kete quaja “original sin” : virusit i duhej lene kohe qe ne fillim, sepse : 1. eshte coronë si gjithe coronat; 2.eshte ne natyren e gjerave (te jetes) qe nje viroze coronare te beje ciklin e saj.

Por une e kam thene qe ne fillim (nuk ka rendesi qe e kam thene une, por dua te them : kjo ka qene intuita ime e parë) : qasja ndaj kesaj viroze ka qene qe ne krye te heres metafizike (dhe joi dialektike). Në thelb, pierkisht kete qasje quaja edhe “original sin” @Arban

ps: kronologjikisht, në nje fare menyre, SARS-i i 2003 i bie te jete edhe “mekati origjinal”. Asokohe, Perendimi beri qepaze Kinen. Dhe Kina, çfare beri ? Filloi te behet si Perendimi (ultra higjieniste = metafizike).
Dhe na e rregulloi qejfin në 2020 (se viruse, ka patur, ka dhe do kete sa te jete jeta !). Por deri nga vitet 70 te shek XX, qasja ndaj tyre ishte dialektike; prej 30 vjetesh, eshte metafizike - kete qasje e pat parashikuar ne menyre lapidare Michel Foucault permes biopolitikes, biles çeshte interesante eshte se fiks ne1974 ka lindur dhe vetë termi ne fjale).

Delta do te na kritikonte per perdorimin e fjalës “mutacion” e jo “ndryshim”, por sidoqoftë, mutacion mund te perdoret edhe me kuptimin e variantit, megjithese eshte e vertete qe teknikisht eshte ndryshimi qe sjell variantin. Sic del nga keta tituj per shembull

New virus mutation raises vaccine questions

Study: New Mutation Sped Up Spread of Coronavirus

Por kjo nuk ka rendesi. Rendesi ka qe here thuhet kjo

e here kjo

Sepse do të pyesja përsëri që po të ishe ti në krye të punëve, çfarë do të bëje, po e dhe përgjigjen. Pra ti je, siç thashë, për lënien e virusit të lirë, të bënte qejf sa të donte, ta hante kush ta hante, “kush asht ma i forti” të mbijetonte. Darvinizëm at its best (ndjesë për përdorimin e gjuhës barbare).

1 Like

Ja edhe papa ka thënë më vete: “E di që më mbron Zoti, po më mirë që të jem brenda ta bëj edhe vaksinën.” Si te ajo meseleja, “Ka ujku frikë nga zjarri? Ka, ka, po mirë është që të kesh edhe këmbë të shpejta”